Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Museot, kirkot ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Satakunta, Karvia, Anne Mattila, Taidekahvila, näyttely, galleria, TAidepolku, kesäateljee, sisustuskauppa, myymälä, konserttisali

Satakunta


Anne Mattilaa ohjaa intohimo taiteeseen ja sen luomiseen. Kuva: www.annemattila.fi

Nautintoja kaikille aisteille Anne Mattilan taidekahvilassa 

Anne Mattila tunnetaan parhaiten muusikkona, mutta Anne on myös maalannut öljyväritöitä jo lähes 17 vuotta pitäen näyttelyjä ympäri Suomea. 


  Laulajan työnsä vuoksi Anne Mattila kiertää pitkin Suomea, ja taiteilijan työstä hän ei halunnut toista ”reissuammattia”. Sen vuoksi hän osti vuonna 2013 kotikunnastaan Karviasta vanhan maatilan ja remontoi siitä itselleen oman gallerian.


Anne Mattila toteutti haaveensa ja kunnosti vanhasta maatilasta itselleen oman gallerian. Kuva: Anne Mattilan taidekahvila

Suussasulavia herkkuja

  Annea ohjaa intohimo taiteeseen ja sen luomiseen. Niinpä galleriastakin on kehkeytynyt monirakennuksinen Anne Mattilan taidekahvila – paikka, jonne ihmiset voivat tulla kahvittelemaan, rentoutumaan, katselemaan Annen maalauksia sekä lukemaan hänen runojaan. Taidekahvila on avoinna yleisölle huhtikuusta syyskuuhun joka päivä ja marras-joulukuussa viikonloppuisin sekä tilauksesta ryhmille.


Taidekahvila on avoinna yleisölle huhtikuusta syyskuuhun joka päivä ja marras-joulukuussa viikonloppuisin sekä tilauksesta ryhmille.
  Taidekahvilan suussa sulavista herkuista vastaa Annen äiti Tarja Hietikko yhdessä muun henkilökunnan kanssa. Kahvittelun lisäksi tilausryhmille on tarjolla myös lounaita.

  – Tiskin takaa löytyy aina hymyä ja positiivisuutta, Anne lupaa. 

Aina uusia ideoita

  Alkuperäinen galleria, vanha vilja-aitta, on edelleen päägalleria, jonne Anne maalaa joka vuosi vaihtuvan näyttelyn. Uudessa kahvilarakennuksessa on esillä Annen vanhempia maalauksia. Kesäisin on myös vierailevien taiteilijoiden näyttelyjä. 


Annen galleriasta on kehkeytynyt monirakennuksinen Anne Mattilan taidekahvila – paikka, jonne ihmiset voivat tulla kahvittelemaan, rentoutumaan, katselemaan Annen maalauksia sekä lukemaan hänen runojaan. Kuva: Anne Mattilan taidekahvila
  Kesällä 2016 valmistui taidekahvilan ympäristöön 700 metrin mittainen Taidepolku, jonka varrella ihmiset voivat lukea Annen runoja ja ihastella hänen maalauksiaan linnunlaulun ja metsän huminan ympäröiminä. Moni Taidekahvilan rakennuksista sijaitsee Taidepolun varrella, niin myös pieni kappeli, jota voi vuokrata mm. hää- ja ristiäistilaisuuksiin.

  Vanhassa kahvilassa on Annen kesäateljee, ja ensi kesänä sinne on tulossa muun muassa taiteellinen sisustuskauppa. Pihapiirin pienestä hirsisestä myymälästä voi ostaa Annen levyjä, taidetta, kortteja ja julisteita sekä maalaustarvikkeita. Myös vanhan navetan vintillä on vierailijoita varten remontoitu tila. 


Taidekahvilan tunnelmaa. Kuva: Anne Mattilan taidekahvila
  Alkuvuodesta 2018 pihapiiriin siirrettiin vuonna 1911 rakennettu talo, jossa tilaa noin sadalle hengelle. 

  – Tunnelma on hyvin lämpöinen, vanhojen hirsien suojassa on ihanaa nauttia paikan päällä leivotuista tuotteista, Anne hehkuttaa. 

  Taidekahvilan pihapiirissä sijaitsevaan konserttisaliin mahtuu noin 300 henkilöä. Juhannusaattona siellä vietetään iltamia, ja muutaman kerran vuodessa esiintymässä on tunnettuja artistivieraita. Kesän mittaan Taidekahvilassa järjestetään myös monia muita tapahtumia. 

  Mitähän kaikkea Anne vielä keksii – takuulla aina jotain uutta!  

http://www.annemattilantaidekahvila.fi

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »