Site logo
Vihollisen varalle
Näin syntyi Suomi

Vihollisen varalle

Vihollisen varalle teemasta löydät kohteita, joilla on ollut merkittävä rooli kautta historiamme. Paikkoja ja asioita, joiden kautta Suomesta on tullut Suomi. 

Pääset tutustumaan kulttuuriimme ja historiaamme uudella tavalla ja ennen kaikkea kootusti yhdestä paikasta. 

Lisää kohteita suosikkilistallesi tai katsele niitä alla olevalta karttalta.

Mikäli koet listalta puuttuvan jotain oleellista, ota meihin yhteyttä tai lisää kohde omatoimisesti.

Haluamme luoda aktiivisen kotimaanmatkailun yhteisön, jotta saamme kaikkein piilotetuimmatkin ja tuikituntemattomat kohteet kartalle. Tässä tarvitsemme sinun apuasi ja paikallistuntemustasi.

Käyttövinkit

Lisää omia kohteita, tallenna suosikkeja, kommentoi...

Vihollisen varalle

Otitko hyvän kuvan kohteesta?

Auta meitä ja matkailijoita. Jos sinulla on hyvä laadukas kuva kohteesta ja sen koordinaatit. Ota yhteyttä Facebook tai Instagram sivumme kautta.

Vihollisen varalle kohteet kartalla

List view

Mielenkiintoisia kohteita

Salpalinja - 3000kg murikoita pitkin metsiämme

Salpalinjat ovat Suomen toisen maailmansodan aikaisia puolustuslinjoja, jotka rakennettiin torjumaan Neuvostoliiton hyökkäystä Suomeen. Salpalinjat olivat osa suurempaa puolustusjärjestelmää, joka ulottui Suomenlahdelta aina Laatokalle asti. Linjasto rakennettiin talvisodan jälkeen jatkosodan aikana 1940-luvun alussa.

Salpalinjat ovat yksi Suomen merkittävimmistä sotahistoriallisista kohteista. Linjastoa voidaan pitää yhtenä maailman merkittävimmistä puolustuslinjoista, joka on säilynyt käyttökelpoisessa kunnossa lähes kokonaisuudessaan.

Linjaston kokonaispituus oli noin 1 200 kilometriä, ja se muodosti monimutkaisen järjestelmän bunkkereita, juoksuhautoja ja muita sotilasrakennelmia. Salpalinjat rakennettiin kallioihin, metsiin ja järvien rannoille, ja ne olivat suunniteltu hidastamaan vihollisen hyökkäystä sekä suojaamaan siviiliväestöä.

Salpalinjat olivat valtava projekti, jonka rakentaminen vaati merkittäviä resursseja. Linjaston rakentamisessa käytettiin yli 350 000 työntekijää, joista suurin osa oli siviilejä. Salpalinjat valmistuivat nopeassa aikataulussa, sillä suurin osa linjaston rakentamisesta saatiin valmiiksi vuoden 1940 kevääseen mennessä.

Salpalinjat eivät kuitenkaan koskaan joutuneet käyttöön tarkoitettuun tarkoitukseensa, sillä Neuvostoliitto ei hyökännyt Suomeen jatkosodan aikana. Linjasto kuitenkin toimi merkittävänä psykologisena aseena, sillä se osoitti, että Suomi oli valmis puolustamaan itsenäisyyttään.

Nykyään Salpalinjat ovat tärkeä osa Suomen sotahistoriaa ja kiinnostava vierailukohde. Linjaston eri osia on säilytetty eri puolilla maata, ja niissä on nykyään museoita ja opastettuja kierroksia. Salpalinjat ovat myös suosittuja retkeily- ja ulkoilukohteita, sillä niiden monipuoliset rakennelmat ja kauniit maisemat tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa.

vihollisen varalle salpalinja

Muutamia lisää ja selaamalla nuolista löydät loputkin