Site logo
Keskiaikatrippi
Sukellus Suomen keskiajalle

Keskiaikatrippi

Täältä löydät linnoja, linnoituksia, raunioita ja kaikenlaista sellaista, mikä liittyy Suomen keskiaikaan. Kohteita jotka henkivät vielä tänäkin päivänä tavalla tai toisella keskiajan henkeä. 

Pääset tutustumaan kulttuuriimme uudella tavalla ja ennen kaikkea kootusti yhdestä paikasta. 

Lisää kohteita suosikkilistallesi tai katsele niitä alla olevalta karttalta.

Mikäli koet listalta puuttuvan jotain oleellista, ota meihin yhteyttä tai lisää kohde omatoimisesti.

Haluamme luoda aktiivisen kotimaanmatkailun yhteisön, jotta saamme kaikkein piilotetuimmatkin ja tuikituntemattomat kohteet kartalle. Tässä tarvitsemme sinun apuasi ja paikallistuntemustasi.

Käyttövinkit

Lisää omia kohteita, tallenna suosikkeja, kommentoi...

Kuninkaantie, keskiaikatrippi

Otitko hyvän kuvan kohteesta?

Auta meitä ja matkailijoita. Jos sinulla on hyvä laadukas kuva kohteesta ja sen koordinaatit. Ota yhteyttä Facebook tai Instagram sivumme kautta.

Keskiaikatrippi kohteet kartalla

List view

Turun linna yksi Suomen helmistä tai siis linnoista

Jotakin ajatonta, samaan aikaan niin aikansa henkeen sopivaa ja jylhää. Menemällä Turun linnaan voit todella tuntea sen ajan hengen ja tapahtumat. 

Suomen vanhin ja suurin keskiaikainen linna. Linna rakennettiin 1200-luvun lopulla ja se on toiminut niin kuninkaallisten asuntona kuin vankilana. Turun linna on erittäin hyvin säilynyt ja siellä järjestetään vuosittain keskiaikatapahtumia, jossa voi päästä kokemaan keskiajan tunnelmaa.


Linnan sisällä on muun muassa erilaisia näyttelyitä ja museoita, jotka kertovat linnan historiasta sekä keskiajan elämästä. Matkailijat voivat tutustua linnan moniin saleihin ja käytäviin, joissa on säilynyt paljon alkuperäisiä yksityiskohtia. Linnaan kuuluu myös kaksi tornia, joista toisesta avautuu upea näköala Turun kaupunkiin ja toisesta puolestaan Aurajokimaisemaan.


Turun linna on erinomainen kohde myös lapsiperheille, sillä linnassa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, kuten keskiaikaisia markkinoita ja aarteenetsintää. Linnan pihalla voi nähdä myös elävän historian esityksiä, joissa keskiajan asukkaat esittelevät elämäänsä ja ammattejaan.


Kaiken kaikkiaan Turun linna on erinomainen kohde matkailijoille, jotka haluavat tutustua Suomen historiaan ja kulttuuriin. Linna on hyvin säilynyt ja tarjoaa vierailijoilleen paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Turun linna onkin ehdottomasti yksi Suomen matkailun helmiä.

 
Turun linna pysty