Site logo

Suomi siistimmäksi – kotimaassa.fi roskaton Suomi -tempaus

Roskaton Suomi - yhteinen tavoite

Kotimaassa.fi matkailutiimi haluaa kannustaa roskattomaan Suomeen. Suomessa on käynnissä innostavia kampanjoita, jotka pyrkivät tekemään maastamme roskattoman paratiisin niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Kotimaassa.fi kannustaa nyt kaikkia osallistumaan #kotimaassaroskaton  #roskatonsuomi ja #miljoonaroskapussia -tempauksiin. Kaikki ovat kutsuttuja mukaan tähän tärkeään ja konkreettiseen ponnistukseen.

Roskaton Suomi

Kampanjan tavoitteena on herättää tietoisuutta siitä, miten jokainen voi omalla panoksellaan tehdä Suomesta entistä siistimmän ja houkuttelevamman paikan niin kaupunki- kuin luontokohteissa. Suomen upea luonto, kiehtovat kaupungit ja kunnat ansaitsevat olla parhaimmillaan – puhtaina ja roskattomina.

Miten voit osallistua roskaton Suomi tempaukseen

Tämä tempaus on enemmän kuin pelkkä roskien kerääminen. Se on kutsu kaikille suomalaisille ja Suomessa vieraileville näyttää esimerkkiä vastuullisesta matkailusta ja yhteisvastuusta ympäristöämme kohtaan. Roskien kerääminen ei ole vain pelkkää roskien nostelua – se on myös symbolinen teko, joka osoittaa, että jokaisella meistä on vastuu ympäristöstämme.

Tempauksen ajatus on yksinkertainen: otetaan roskapussi mukaan ja kerätään kaikki vastaantulevat roskat matkan varrelta. Olipa kyseessä sitten lenkkipolku metsässä, kaunis ranta kaupungin ulkopuolella tai vilkas kauppakatu, jokainen roskanpoimittu tavara on askel kohti siistimpää Suomea. 22.4.2024 on Earth Day, jonka myötä tämä aate on saanut alkunsa. 

Kannustamme tästä päivästä alkaen osallistumaan aina 22.4.2024 saakka ja sen jälkeenkin, tämä on kuitenkin ajatonta tekemistä ja tärkeä teko joka päivä.

On tärkeää, että jokainen osallistuja jakaa kokemuksensa sosiaalisessa mediassa käyttäen aihetunnisteita #kotimaassaroskaton #roskatonsuomi ja #miljoonaroskapussia. Näin leviää positiivinen sanoma ja innostus ympärille, ja yhä useampi löytää itsensä tarttumassa roskapussiin. Muista käydä myös Ylen sivuilla merkkaamassa tekosi: https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia huhtikuuta

Nämä ovat jo mukana tempauksessa

Ole vastuullinen ja osallistu mukaan

Kun kaikki teemme osamme, voimme saavuttaa suuren muutoksen. Suomi voi olla roskaton maa, ja me voimme olla esimerkkinä maailmalle siitä, miten yhdessä voimme pitää ympäristömme puhtaana ja kauniina.

Liity siis mukaan #kotimaassaroskaton kampanjaan! Ota roskapussi mukaan seuraavalle retkelle tai kävelylle ja näytä, että välität ympäristöstämme. Jokainen teko on merkityksellinen, ja yhdessä voimme tehdä Suomesta entistäkin hienomman paikan elää ja vierailla.

Yhdessä voimme tehdä muutoksen – yksi roskapussi kerrallaan. #kotimaassaroskaton

Miten osallistun lyhyesti:

Kun käyt retkellä tai jossain matkakohteessa, poimi ainakin yksi roska maasta ja vielä se sille kuuluvaan roskikseen ja julkaise kuva Instagramissa #kotimaassaroskaton #roskatonsuomi ja #miljoonaroskapussia hashtageillä. Voit halutessasi osallistua ja merkitä tekosi: https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia -> sivulla.

 

Roskaton Suomi

Jaa artikkeli someen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
 • Ei vielä kommentteja.
 • Lisää kommentti
  Roskaton Suomi

  Sosiaaliset mediamme

  Roskaton Suomi

  Suosituimpia artikkeleita

  Liity Kotimaassa klubiin

  Saa tietää parhaat matkavinkit ensimmäisenä

  Ei roskapostia, turhia ilmoituksia, vain pelkkää matkailun iloa ja etuja.

  Roskaton Suomi

  Kategoriat

  Valokeilassa

  Muut artikkelit

  Koiraystävälliset kohteet Suomessa

  Koiraystävälliset kohteet nyt yhdessä paikassa Tämän vuoden koiranpäivänä Matkailu Kotimaassa esittelee koiraystävälliset kohteet. Lähde seikkailemaan ja tutustumaan Suomen kauniisiin maisemiin yhdessä karvaisen ystäväsi kanssa. Löydät

  Onko Lahti Suomen pääsiäiskaupunki 2024?

  Missä ja miten viettää pääsiäistä Pääsiäinen on aika, jolloin moni suomalainen suuntaa eri puolille maata viettämään keväistä juhlaa ja nauttimaan erilaisista tapahtumista. Vuonna 2024 Lahdessa

  Via Finlandia – Suomen Matkailuteiden Kadotettu Aarre

  Hyppää Suomen sieluun Kokosimme just sulle sopivia kohteita Via Finlandia nimisen reitin varrelle. Tutustu matkakohteisiin tarkemmin täällä: https://www.kotimaassa.fi/matkailutie-via-finlandia/ Via Finlandia tarjoaa niin matkakohteita niin huvin