Site logo
Pistocamp fiiliskuva blogi kansikuva

Pistocamp kutsuu jo meitä

Pieni kesäinen tie kuljettaa meitä kaikessa rauhassa eteenpäin, olemme juuri käyneet Puumalassa ja nyt kohteenamme on uusi ihastuttava Pistocamp aivan Puumalan kupeessa. Laitamme taustalle soimaan kesäisiä Suomalaisia kappaleita, kun lähestymme Pistocampin leirintäaluetta. Tien vierustalla jo häämöttääkin kyltti, jossa mainitaan uudesta leirintäalueesta, taidamme olla saapuneet perille.

Ajamme vielä hetken hiekkaista tietä, joka mutkittelee kohti Pistocampia ja hetken päästä käännymme oikealle, josta jo avautuukin ihastuttavan näköinen camping alue. Huomaamme heti sisään ajaessamme majoituksemme oikealle. Olemme varanneet meille Glamping-teltan yöksi. Haluamme kokeilla jotain uutta ja mahtavaa.

Pistocamp fiiliskuva blogi

Ajamme respan lähelle parkkiin ja katselemme ympärillemme. Kuulemme camping-alueen elämän ääniä, linnut laulavat, lapset leikkivät, joku tekee ruokaa ja ympärillä tapahtuu, samaan aikaan kuitenkin paikka on mitä rauhallisin ja ihastuttavin kangasmaastoineen. Etäällä häämöttää myös Pistohiekan ranta.

Olemme aiemmin sopineet Pistocampin omistajien kanssa tulostamme ja saapuessamme respaan, kysymme Matiasta, jonka kanssa olimme sopineet tulostamme. Pian Matias esittelee meille paikat ja upean majoituksemme – Glamping-telttamme. Olemme valmiita upeaan camping-kokemukseen. Glamping majoitus on melko uusi majoitusmuoto ja siinä lyhyesti sanottuna majoitutaan luksustelttaan mukavuuksilla.

Ihastelemme hetken aikaa paikan tunnelmaa ja siirrymme tutkimaan valoisaa ja upeasti sisustettua Glamping-telttaamme. En oikeastaan edes kutsuisi sitä teltaksi, sillä majoitus on valtava ja nukkumiseen siellä on kaksi oikeata sänkyä. Lisäksi Glamping-telttaan mahtuisi varmaan puolen tusinaa muita majoittujia patjoineen ja muineen. Päivä on aurinkoinen, joten teltassa on mukavan valoisaa ja lämmintä.

Lähden tutustumaan Pistohiekkaan ja fiilistelemään kangasmaastoa ja rantaa. Kävelen pienen tovin rantaan päin ja siitä sitten vasemmalle pari- kolme sataa metriä, jolloin saavun Pistohiekalle. Paikka on siis aivan Pistocampin kupeessa. Tunnustelen hiekkaa, joka tuntuu pehmeältä ja lämpöiseltä. Istahdan hetkeksi nauttimaan järven tuoksusta ja hetkestä luonnon keskellä.

Tovi vierähtää ja havahdun järvelle tulleiden camping-alueen vieraiden ilakointiin. Järvelle on tuotu pieni kelluva ponnahdusalus, josta voi hyppiä hyppyjä veteen tai vain kellua siinä kaikessa rauhassa järven päällä. Katselen hetken huvittuneena menoa ja jatkan sitten matkaani. Tällä kertaa kaarran hieman kauempaa takaisin Pistocampin alueelle. Lähimaaston on tasaista kangasmaastoa, sellaista johon tekee mieli heittäytyä kuin talvella lumeen ja tehdä lumienkeli.

Pistocamp fiiliskuva blogi-1

Varaa majoitus alueelta

Booking.com

Olemme päättäneet käydä vielä Puumalassa syömässä ja suuntaamme sinne autolla. Fiilistelemme matkalla kumpuilevaa tietä ja kesän vaihtelevaa säätä. Saapuessamme Puumalaan taitaa vähän ripotella vettä ja kiiruhdamme paikalliseen suosittuun ravintolaan. Tästä ehkä lisää toiste tarkemmin. Ruoka on kuitenkin hyvää. Suuntaamme takaisin majapaikkaamme, tällä kertaa hieman eri tietä.

Kun aiemmin saavuimme Pistocampiin Matias kertoi meille, että lähistöllä on toinenkin majoitus- / ravintolapaikka, joten päätämme suunnata sinne päin ja lisäksi tiedän sielläpäin olevan Pistohiekan kuuluisia pukukoppeja. Juuri kun olemme lähdössä, niin Matias tulee kysymään haluisimmeko kokea millaista on heidän liikuteltavassa saunassaan. Ei hullumpi ajatus näin kesäiltana 🙂 joten päätämme suostua.

Pistocamp fiiliskuva blogi-2

Tällä kertaa suuntaamme ensin rantaan ja sitten matkaamme oikealle. Maasto kumpuilee ja pitkospuita on tuotu joihinkin kohtiin matkaa. Osan matkasta kävelemme autolla ajettavaa hiekkatietä, jolloin jo näemme oikealla ensin joitakin majoituksia ja hetken päästä vasemmalla tuon toisen Matiaksen mainitseman majoitus- / ravintolapaikan. Jatkamme matkaa alueen ohi kohden rantaa, jossa alkaa häämöttää pienen kukkulan takana uusi ranta. Ja siellähän ne uimakopit myös alkavan näkyä jo horisontissa. Välissä olevalla kukkulalla tunnelma on jotenkin sanoinkuvailemattoman upea, aurinko pilkistää puiden raoista ja näkymä järvelle on upea, ilmassa tuoksuu kangasmaasto ja linnut laulavat.

Saavumme uimakopeille reilun 5 minuutin kävelyn jälkeen. Kaikkiaan Pistocampilta meillä on mennyt aikaa ehkä parikymmentä minuuttia hiljalleen liikkuen. Matkaa varmaan puolisen kilometriä. Ihastelemme uimakoppeja, jotka on selkeästi rakennettu uudelleen, kuitenkin säilyttäen alkuperäinen ulkoasu niissä. Kurkkaamme niiden sisään, vaikuttavat kotoisilta ja niissä voi istuakin. Emme jää sen enempää niitä fiilistelemään, koska tiedämme saunan odottavan jo meitä ja suuntaamme hiljalleen takasin Pistocampin suuntaan.

Pistocamp fiiliskuva blogi-3
Pistocamp fiiliskuva blogi-4

Alueella olevia muita kohteita

Saunomista järvimaisemassa

Pistocamp fiiliskuva blogi-9
Pistocamp fiiliskuva blogi-6

Saapuessamme vaihdamme hieman vaatteita ja valmistaudumme saunakokemukseen. Sauna on pieni, mutta äärettömän suloinen ja hieman erikoinen, sillä sitä pystyy liikutella pyörillä. Riisuudumme ja löylyä kehiin. Ikkunoista näkee järvelle mahtavasti ja kun heitämme löylyä, niin ikkunat hieman huurtuvat ja tunnelma on mitä paras. Löylyt ovat oikein sopivat, istumme siinä vierekkäin nauttien kesäisestä illasta ja camping-alueen rauhasta. Tämä taitaa olla kesää parhaimmillaan. Hetken päästä päätämme vilvoitella ja siirryn kangasmaastoon paljain jaloin. Tunne on juuri sellainen kuin kuvittelin, sanoin kuvaamaton ja juuri sopiva, suosittelen kokeilemaan!

Ilta alkaa olla jo melko myöhä, kun siirrymme Glamping-telttaamme. Mikäs tämän parempi mukavan saunan ja raikkaan suihkun jälkeen käydä nukkumaan kunnon patjalla varustettuun sänkyyn. Teltan katolle tipahtelee jotain, aluksi ajattelen että alkoiko ulkona satamaan. Hetken kuitenkin asiaa tarkasteltuani huomaan, että lähipuista tipahtelee havunneulasia teltan katolle, josta tulee sellainen sadepisaran kaltainen ääni. Raikas kesäyö tuudittaa mukavasti uneen, taidan vain kerran yöllä herätä huomaamaan, että yö on hieman viileämpi, en kuitenkaan tarvitse edes lisäpeittoa ja jatkan uniani.

Aamutunnelmia ennen matkan jatkumista

Pistocamp fiiliskuva blogi-5

Aamulla herään linnunlaulun aikaan, hieman ennen 5. Päätän lähteä tutustumaan aamuiseen camping-alueeseen kaikessa rauhassa, kun kaikki vielä nukkuvat. Aamu on mitä kaunein ja kierrän kamerani kanssa koko alueen ja fiilistelen auringon nousua. Tästä ei paljoa kesä enää parane. Kun olen kuvannut parisen tuntia aamun ihmettä, päätän mennä vielä hetkeksi telttaan ja torkahdan sinne pariksi tunniksi.

Edellisenä iltana sovin respan kanssa, että haluan nauttia aamupuuron marjoilla ja nyt sen aika on koittanut. Haen puuroni ja siirryn viereiseen rakennukseen, jossa on oikein kotoisa keittiö kaikkineen hienouksineen. Hetken päästä Matias saapuu paikalle ja siirrymme terassille nauttimaan aamuauringosta ja rupattelemme.

Aamupäivän aikana suunnittelen tulevaa päiväämme ja päätän lähteä läheiseen nähtävyyteen Loketon Onkaloon hurjalle seikkailulle. Siitä sitten juttua joskus toiste.

Kaiken kaikkiin en osannut edes kuvitella miten mukavaa tällaisessa campingissa (joissa olen elämäni aikana kuitenkin aika monessa käynyt) voisi olla. Yksi hienoimmista kokemuksista kangasmaastoisessa Suomessa ja mitä parhaassa majoituksessa luonnon keskellä Pistocampissa. Kiitos koko Pistocampin väelle upeasta kokemuksesta ja tulemme varmasti koko perheen voimin toistekin.

Jaa someen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
 • Ei vielä kommentteja.
 • Lisää kommentti
  Valokeilassa

  Muut artikkelit

  Vierailu Kyrö Distilleryn viskitislaamossa

  Suomen juomakulttuuri on viime vuosina kokenut suuren muutoksen, ja kotimaiset tislaamot ovat nousseet kansainväliseen maineeseen laadukkailla tuotteillaan. Yksi näistä tislaamoista on Kyrö Distillery Company, joka

  Koiraystävälliset kohteet Suomessa

  Koiraystävälliset kohteet nyt yhdessä paikassa Tämän vuoden koiranpäivänä Matkailu Kotimaassa esittelee koiraystävälliset kohteet. Lähde seikkailemaan ja tutustumaan Suomen kauniisiin maisemiin yhdessä karvaisen ystäväsi kanssa. Löydät