Site logo
Löylyä löylyä
Perisuomalaista

Löylyä löylyä - saunat

Löylyä löylyä teema kuljettaa sinut suomalaisen kulttuurin perusjuurille. Saunat on yksi kulttuurimme kruununjalokiviä ja perinteinen puulämmitteinen sauna varmasti Suomessa ajansaatossa tunnetuin. Teemastamme löytyy myös monen laisia saunoja. Tule kokemaan miltä saunat tuntuvat.

Pääset tutustumaan kulttuuriimme ja historiaamme uudella tavalla ja ennen kaikkea kootusti yhdestä paikasta. 

Lisää kohteita suosikkilistallesi tai katsele niitä alla olevalta karttalta.

Mikäli koet listalta puuttuvan jotain oleellista, ota meihin yhteyttä tai lisää kohde omatoimisesti.

Haluamme luoda aktiivisen kotimaanmatkailun yhteisön, jotta saamme kaikkein piilotetuimmatkin ja tuikituntemattomat kohteet kartalle. Tässä tarvitsemme sinun apuasi ja paikallistuntemustasi.

Käyttövinkit

Lisää omia kohteita, tallenna suosikkeja, kommentoi...

Löylyä löylyä teema kotimaassa.fi

Otitko hyvän kuvan kohteesta?

Auta meitä ja matkailijoita. Jos sinulla on hyvä laadukas kuva kohteesta ja sen koordinaatit. Ota yhteyttä Facebook tai Instagram sivumme kautta.

Löylyä löylyä kohteet kartalla

List view

Mielenkiintoisia kohteita

Saunat - rentoutumisen muoto

Suomalaiset ovat tunnetusti saunakansaa, ja se ei ole mikään ihme. Sauna tarjoaa rentouttavan ja virkistävän hetken arjen keskellä. Saunomisen hyödyt ovatkin moninaiset niin fyysisesti kuin henkisesti.

Saunassa rentoutuminen on erinomainen tapa unohtaa hetkeksi arjen kiireet ja stressi. Lämmin ja kostea ilma auttaa rentoutumaan, ja saunan lempeät löylyt laukaisevat lihasten jännitystä. Saunan lämmön ansiosta verenkierto vilkastuu, mikä edistää myös aineenvaihduntaa ja auttaa poistamaan kuona-aineita kehosta. Saunominen voi auttaa myös kiputiloihin, kuten lihas- ja nivelkipuihin.

Saunassa hengähtäminen on myös hyvä tapa pitää huolta mielen hyvinvoinnista. Saunassa voi rauhoittua hetkeksi ja unohtaa arjen stressit. Saunan lempeät löylyt auttavat rentoutumaan ja edistävät unenlaatua. Saunassa voi myös meditoida tai vain olla läsnä hetkessä.

Saunan terveysvaikutukset ovatkin laajalti tunnettuja. Saunomisen on todettu vähentävän riskiä sairastua esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin, astmaan ja allergioihin. Saunominen on myös tutkitusti hyväksi stressin hallinnassa ja mielenterveyden edistämisessä.

Sauna ei ole pelkästään suomalainen keksintö, vaan sitä on käytetty kylpyläkulttuurissa ympäri maailmaa jo vuosisatojen ajan. Saunomisen tapoja ja perinteitä onkin monia erilaisia, mutta kaikki ovat yhtä mieltä saunan rentouttavasta vaikutuksesta.

Joten, jos kaipaat hetken hengähdystaukoa arjen kiireiden keskellä, suuntaa saunaan. Saunominen on helppo ja terveellinen tapa rentoutua ja pitää huolta sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista.

saunaklapeja

Muutamia lisää ja selaamalla nuolista löydät loputkin