Site logo

Teemat tutuksi kotimaassa.fi sivustolla

Matkailu on aina ollut suosittua ja Suomessa on paljon erilaisia kohteita, jotka odottavat löytäjäänsä. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia erilaisia teemoja, jotka voivat innostaa matkailijaa tutustumaan Suomen monipuoliseen kulttuuriin ja historiaan.

Lehmäsaari

Teemat on koko sivustomme kruununjalokivi ja esittelemme tässä artikkelissa hieman tarkemmin teemojamme. 

Keskiaika

Keskiaikatrippi

Keskiaikaiset linnat, rauniot ja muut kohteet ovat aina kiehtoneet matkailijoita. Suomessa on useita keskiaikaisia kohteita, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Esimerkiksi Turun linna on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista, ja se onkin erinomainen paikka aloittaa keskiaikatrippi. Toinen mielenkiintoinen kohde on Hämeenlinnan linna, joka on yksi Suomen suurimmista keskiaikaisista linnoista. Keskiaikatripille kannattaa myös sisällyttää esimerkiksi Porvoon vanha kaupunki, joka on yksi Suomen parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista.

Keskiaikatrippi teeman kohteita

Muraalien lumous

Muraalit ovat yksi taiteen lajeista, joka on viime vuosina saanut Suomessa enenevissä määrin huomiota. Muraalit ovat suuria seinämaalauksia, jotka voivat kuvata esimerkiksi kaupunkien historiaa, luontoa tai kulttuuria. Muraalien lumouksen kohde Suomessa on ehdottomasti Helsinki, joka on täynnä upeita muraaleja. Esimerkiksi Sörnäisten muraalit ovat kiehtova nähtävyys, ja ne kertovat kaupungin monimuotoisuudesta ja historiasta.

Muraalin lumous -teeman kohteita

Vihollisen varalle

Vihollisen varalle

Suomen historia on täynnä erilaisia puolustusratkaisuja, jotka ovat olleet tarpeen erilaisten uhkien torjumiseksi. Vihollisen varalle -teemaan voi sisällyttää esimerkiksi Salpalinjan, joka on yksi Suomen suurimmista puolustuslinnoituksista. Salpalinja on 1200 kilometriä pitkä puolustuslinja, joka rakennettiin toisen maailmansodan aikana torjumaan Neuvostoliiton hyökkäystä. Toinen mielenkiintoinen kohde on Viaporin linnoitus, joka sijaitsee Helsingin edustalla. Viaporin linnoitus on yksi Suomen merkittävimmistä linnoituksista, ja se rakennettiin alun perin torjumaan Venäjän hyökkäystä.

Vihollisen varalle -teeman kohteita

Tuikituntemattomat

Tuikituntemattomat

Jos haluat löytää kohteita, joita kukaan ei tiedä, kannattaa tutustua Tuikituntemattomat -teemaan. Suomessa on paljon mielenkiintoisia kohteita, jotka eivät ole vielä niin tunnettuja matkailijoiden keskuudessa. Esimerkiksi Helsingistä löytyy salainen saari, jonne pystyy kahlaamaan rannasta. Toiseksi mielenkiintoiseksi kohteeksi voisi valita 80-luku larppi teemastakin tutun tietokonemuseon, joka on upea sukellus historiaan tai ainakin 1980-luvulle.

Tuikituntemattomat -teeman kohteita

80-luku

80-luku larppi

80-luvun henki näkyy vielä monissa kohteissa Suomessa. Jos haluat kokea jotain erilaista, voit lähteä tutustumaan 80-luvun larppi -kohteisiin. Suomessa on useita 80-luvulle jääneitä kohteita, jotka ovat ajan hengelleen uskollisia.

80-luku -larppi teeman kohteita

Ajattomat aateliset

Ajattomat aateliset

Suomessa on monia aateliskartanoita ja muita arkkitehtonisesti merkittäviä rakennuksia, jotka ovat vierailun arvoisia. Ajattomat aateliset -teemaan sopivat esimerkiksi Haikon kartano Porvoossa, joka on yksi Suomen arvostetuimmista kartanoista. Toiseksi mielenkiintoiseksi kohteeksi voisi valita Lepaan kartanon, joka on kaunis ja historiallinen kartano, joka tarjoaa vierailleen erinomaisia ravintola- ja majoituspalveluita.

Ajattomat aateliset -teeman kohteita

Grilli burgerit

Grillimaisterit

Suomessa on useita grilliravintoloita, joissa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja hyvästä seurasta. Grillimaisterit -teemaan sopivat esimerkiksi Stop´n go Grillin, jonka erikoisuuten on 700 kuppia katossa.

Grillimaisterit teeman kohteita

Suurpalojen tuhkasta teema

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Suurpalojen tuhkasta

Suomessa on useita kohteita, jotka ovat palaneet tai poltettu maan tasalle, mutta jotka on rakennettu uudelleen tai jotain uutta tilalle. Suurpalojen tuhkasta -teemaan sopivat esimerkiksi Turun Tuomiokirkko, joka paloi vuonna 1827 ja rakennettiin uudelleen. Toiseksi mielenkiintoiseksi kohteeksi voisi valita Vanha Rauma, joka paloi vuonna 1682 ja joka rakennettiin uudelleen.

Suurpalojen tuhkasta -teeman kohteita

Matkailukohteiden kirjo - siksi teemat

Suomen matkailukohteiden kirjo on laaja ja monipuolinen, ja nämä teemat ovat vain muutama esimerkki siitä, mitä Suomessa voi kokea. Riippumatta siitä, mikä teema kiinnostaa eniten, Suomessa on paljon nähtävää ja koettavaa, ja jokaiselle löytyy varmasti jotain. Suomen matkailukohteet ovat monipuolisia, ja ne tarjoavat vierailleen mahdollisuuden tutustua maan historiaan, kulttuuriin ja kauniisiin maisemiin.

Matkailu on myös erinomainen tapa tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, ja Suomessa vieraileva matkailija saa varmasti kokea paikallisten ystävällisyyden ja vieraanvaraisuuden. Olipa sitten kyseessä keskiaikainen linna, moderni muraali tai herkullinen grilliannos, Suomen matkakohteet ovat unohtumattomia elämyksiä ja ne jättävät vierailijalle positiivisen muiston maasta ja sen ihmisistä.


Matkailu Suomessa tarjoaa myös monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnon tutkimiseen. Suomessa on upeita kansallispuistoja, joissa voi patikoida, kalastaa tai vaikkapa ihailla kaunista luontoa. Esimerkiksi Oulangan kansallispuisto, joka sijaitsee Koillismaalla, on yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista. Siellä voi kokea upeita maisemia, koskemattomia metsiä ja vesiputouksia. Teemoja tulossa

Löylyä löylyä

Suomen matkailukohteet tarjoavat myös mahdollisuuden tutustua maan monipuoliseen kulttuuriin. Suomi on tunnettu muun muassa saunasta, joka on Suomen kansallinen perinne. Sauna on paikka, jossa voi rentoutua ja nauttia hyvästä seurasta. Suomessa on paljon erilaisia saunoja, jotka tarjoavat vierailleen unohtumattomia elämyksiä. Tutustuppa löylyä löylyä -teemaamme.

Löylyä löylyä teeman kohteita

Suomen matkailukohteet ovat varmasti vierailun arvoisia, oli sitten kyseessä keskiaikainen linna, moderni muraali, herkullinen grilliannos tai kansallispuisto. Suomi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia matkailijalle, ja jokainen löytää varmasti itselleen mielenkiintoisen kohteen. Suomessa matkailu on myös erinomainen tapa tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, ja kokemukset jäävät matkailijalle varmasti ikuisesti mieleen

Kommentit

  • Ei vielä kommentteja.
  • Lisää kommentti