Nro 5-2018
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Satakunta, Satakunnan Matkailuyrittäjät, Yhdessä enemmän, Merikarvia, Koivuniemen Herran MuuMaa, Kokemäki, Anttilan tila, Nakkila, kalastus, Pori, M/S Charlotta, Eura, Kauttuan Ruukinpuisto, Jokisauna

Satakunta


M/S Charlotta risteilee Porista Ulvilaan ja Reposaareen jäiden tuloon asti. Kuva: Satakunnan Matkailuyrittäjät ry.

Satakunta on kuin 
Suomi pienoiskoossa

Visit Satakunta kokoaa yhteen kaiken, mitä matkailijoiden – ja myös paikallisten – on syytä tietää matkailumaakunta Satakunnasta.


  Satakuntalainen vaatimattomuus on maankuulua. Ehkä juuri siksi maakunnan mahdollisuudet matkailun saralla ovat jääneet suuren kansan pimentoon. Satakunnan Matkailuyrittäjät ry:n kaksivuotisen Yhdessä enemmän -hankkeen tavoitteena on tehdä Satakuntaa tutuksi kotimaanmatkailijoille ja antaa pienemmillekin toimijoille mahdollisuus näkyä ja erottua.

  – Haluamme kannustaa myös satakuntalaisia tutustumaan ahkerammin kotiseutuun. Ei aina tarvitse lähteä viikoksi etelään, vaan lähimatkailu tuo tauon arkeen vaikka keskellä viikkoa, muistuttaa yhdistyksen puheenjohtaja Terja Wahlberg.

Maaseutumatkailun suosio kasvussa

  Monipuolisuus on Wahlbergin mukaan maakunnan ehdoton valtti.

  – Satakunta on kuin Suomi pienoiskoossa. Meillä on historiaa, nykypäivää, metsiä, järviä, jokia, soita ja saaristoluontoa. Tunturit puuttuvat, mutta harjumaisemat ovat sitäkin komeammat.


Koivuniemen Herran MuuMaassa lapset pääsevät osallistumaan tilan arkisiin askareisiin. Kuva: Satakunnan Matkailuryittäjät ry.
  Maaseutua ei sovi unohtaa. Merikarvialla maatilaelämään voi tutustua Koivuniemen Herran MuuMaassa, missä lapset pääsevät osallistumaan tilan arkisiin askareihin. Lehmien lypsyn ja kananmunien keräilyn välissä voi hyppelehtiä heinäkasoissa, seikkailla merirosvoluolassa, uida, meloa ja onkia.

  Maatila- ja mökkimajoitusta on Satakunnassa runsaasti, lähiruokakohteita unohtamatta.

  – Meillä on valtavasti lähiruokatiloja puoteineen, joista Kokemäellä sijaitseva Anttilan tila on erinomainen esimerkki, Wahlberg vinkkaa.

  Tilavierailujen sekä sauna- ja kokouspalvelujen lisäksi Anttilan tila tarjoaa kartanomaista majoitusta matkailijoille ympäri vuoden.

Sekoitus luontoelämyksiä, historiaa ja designia

  Selkämeren saariston ohessa Kokemäenjoki tarjoaa upeat puitteet niin melojille kuin kalastuksen ystäville.


Yksi parhaista kohteista meritaimenen koukutukseen on Kokemäenjoen Nakkilankosket. Kuva: Satakunnan Matkailuyrittäjät ry
  – Turha lähteä Lappiin asti lohta narraamaan, kun sama kala nousee Kokemäenjoesta. Nakkilankosket on yksi Suomen parhaista kohteista meritaimenen koukutukseen.

  Nakkilassa harrastukseen saa kosketuksen Lohijoki Oy:n kokeneiden kalastusoppaiden kanssa. Hieman erilaisia elämyksiä Kokemäenjoella tarjoilee M/S Charlotta, joka risteilee Porista Ulvilaan ja Reposaareen. Jäiden tuloon asti risteilevän Charlotan voi varata yritysten tai yhdistysten pikkujouluihin.


Jokisauna Kauttua Ruukinpuistossa. Kuva: Satakunnan Matkailuyrittäjät ry
  Jokiluonto, paikallishistoria ja suomalainen design yhdistyvät Eurassa, Suomen ainoassa Alvar Aallon suunnittelemassa sauna- ja pesularakennuksessa. Jokisaunan kahvila, saunatilat ja designpuoti palvelevat Eurajoen rannalla kuvankauniissa Kauttuan Ruukinpuistossa.
http://www.visitsatakunta.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »