Nro 4-2018
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Lappeenranta, Upseerikerho, teemapäivälliset, esittelykierros, sotahistoria

Etelä-Karjala


Vuonna 1890 valmistunut puurakennus piilottelee seiniensä sisällä toinen toistaan kiehtovampia kertomuksia. Kuva: Ravintola Upseerikerho

Ravintola Upseerikerho 
vie makumatkalle menneeseen

Lappeenrannan ainoa upseerikerho taistelee sinnikkäästi tiukassa istuvia mielikuvia vastaan. Huhupuheet suljetusta sisäpiirin klubista voi unohtaa – Saimaan rannalla lepäävä Ravintola Upseerikerho on avoinna ihan jokaiselle ja tarjoaa tarinoillaan kaikkia aisteja hemmottelevan elämyksen.


  Ravintola Upseerikerhon menut pureutuvat historian merkkihenkilöihin ja aitoihin yksityiskohtiin.


Ravintola Upseerikerhon erikoisuus on tarinalliset teemapäivälliset. Kuva: Ravintola Upseerikerho
  – Jalkaväen kenraali Adolf Ehrnroothilla ja hänen kreivitärvaimollaan oli tapana viettää lauantaisin laatuaikaa kahden kesken. Joka lauantai he nauttivat saman aterian, kertoo toiminnanjohtaja Hannu Hyppönen.

  Ehrnroothien pojalta saadun perintötiedon ansiosta Jalkaväen kenraalin ja kreivittären tartar on aidon ja alkuperäisen reseptin mukaan valmistettu. Vastaavia annoksia taustatarinoineen löytyy listalta parisenkymmentä, mukaan lukien veden kielelle tuova jälkiruoka Mannerheim ja viimeinen nainen.

  – Tämän tarinan voi kuulla vain paikan päällä annoksen tilattuaan, Hyppönen vihjaa salamyhkäisesti.

Muutakin kuin illallinen

  Tilausryhmille on luotu kiehtova kattaus tarinallisia teemapäivällisiä, jotka takaavat kokonaisvaltaisen elämyksen kaikille aisteille. Illallistaa voi muun muassa Tuntemattoman sotilaan, Mannerheimin, Sibeliuksen, Kekkosen tai Koiviston makumieltymyksiä seuraten. Illan jokainen yksityiskohta on tarkoin harkittu; alkuruoka saatetaan tarjoilla sota-ajan lusikkahaarukasta ja alkumaljat kohottaa armeijan teräsmukissa Sibeliuksen sävelten kaikuessa taustalla. Tilaisuuden juontaja kannustaa illastajia unohtamaan estonsa ja heittäytymään täysillä mukaan tunnelmaan.  – Teemapäivällinen on ainutlaatuinen lisä kokouspäivän tai saunaillan yhteyteen, Hyppönen vinkkaa.

Pala sotahistoriaa keskellä kaupunkia

  Tavallisesti tilausryhmille lisäpalveluna tarjottava Upseerikerhon esittelykierros järjestettiin kuluneena kesänä kymmenkunta kertaa avoimena yleisötapahtumana.  – Vuonna 1890 valmistunut puurakennus piilottelee seiniensä sisällä toinen toistaan kiehtovampia kertomuksia, joita haluamme jakaa eteenpäin kaikin mahdollisin keinoin, Hyppönen toteaa ja vahvistaa avointen kierrosten jatkuvan jälleen ensi kesänä.


Upseerikerholta on upea näkymä Saimaalle. Kuva: Ravintola Upseerikerho
  Arkilounasta ja à la cartea tarjoilevan Ravintola Upseerikerhon sijainti hämmästyttää ensivieraita. Suljetun armeija-alueen sijaan Saimaan rantamaisemien täydentämän tarinallisen makuelämyksen voi kokea vain muutaman sadan metrin päässä Lappeenrannan keskustasta. Upseerikerholle pääsee sujuvasti autolla tai jalan Rakuunamäen läpi tai rantaraittia pitkin.

http://www.lappeenrannanupseerikerho.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »