Nro 4-2018
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Teatterit, orkesterit ;  Kevät ; 
Avainsanat: Etelä-Karjala, Lappeenranta, teatteri, Timo Sokura, Footloose, Runar ja Kyllikki

Etelä-Karjala


Ensi keväänä esitettävä Runar ja Kyllikki on samalla Lappeenrannan kaupunginteatterin 70-vuotisjuhlanäytelmä. Kuva: Lappeenrannan kaupunginteatteri

Lappeenrannan teatterikevät tarjoaa jokaiselle jotain

Lappeenrannassa tähytään jo ensi kevääseen. Kaupunginteatterissa on luvassa monipuolinen ohjelmisto, joka teatterinjohtaja Timo Sokuran mukaan tarjoaa katsottavaa eri-ikäisille yleisöille. 


  Uusi vuosi käynnistyy vauhdikkaasti musiikilla ja tanssilla: yhteistyössä Lappeenrannan lukioteatterin kanssa toteutettava musikaali Footloose rynnii suurelle näyttämölle nuoruuden innolla ja laittaa puntin vipattamaan. Timo Sokura kertoo, että yhteistyötä lukioteatterin kanssa kokeiltiin ensimmäisen kerran viime vuonna ja kokemukset olivat hyvät.

  – Toteutimme keväällä 2017 Dingo-musikaalin Nahkatakkinen tyttö, ja se onnistui aivan yli odotusten. Toivottavasti tällä kertaa käy samoin.


Footloose-musikaalin toteuttavat lukioteatterin 70 nuorta koreografioita ja musiikkia myöten. Kuva: Lappeenrannan kaupunginteatteri
  Footloose on alun perin 1980-luvulla ilmestynyt musikaali, mutta Sokuran mukaan tarina ahdasmieliseen pikkukaupunkiin muuttavasta nuorukaisesta ja hänen kohtaamistaan ennakkoluuloista on iätön. Musikaalin toteuttavat lukioteatterin 70 nuorta, jotka toteuttavat esityksen täysin koreografioita ja musiikkia myöten. Teatteri tarjoaa lavastuksen ja muut fasiliteetit. 

  – Tämä on hieno yhteistyömuoto, ja se laajentaa meidän yleisöpohjaamme vähän perinteisen teatteriyleisön ulkopuolelle, Timo Sokura sanoo. 

  Talven ja kevään aikana Lappeenrannassa hemmotellaan lapsikatsojia ja taatusti myös heidän vanhempiaan Astrid Lindgrenin iki-ihanalla Vaahteranmäen Eemelillä, joka saa ensi-iltansa joulukuussa ja jatkaa koko kevään. Satuklassikon myötä katsojat pääsevät mukaan Kissankulman arkeen ja Eemelin hullunkurisiin tempauksiin, jotka kerta toisensa jälkeen saavat vanhempien hiukset harmaantumaan ja pojankoltiaisen veistelemään puu-ukkoja verstaaseensa. Tässä viikarissa on jotain niin rakastettavaa, että se koukuttaa aina vain uusia sukupolvia.

Kyllikin kohtalo kiinnostanee väliinputoajia

  Ensi kevään tarjonnasta Sokura nostaa tärppinä esiin Jussi Kylätaskun näytelmän Runar ja Kyllikki. Teksti perustuu tositapahtumiin eli koko Suomea aikoinaan kuohuttaneeseen Kyllikki Saaren murhaan ja se on myös Lappeenrannan kaupunginteatterin 70-vuotisjuhlanäytelmä. 


Runar ja Kyllikki perustuu tositapahtumiin. Kuva: Lappeenrannan kaupunginteatteri
  Sokura arvelee, että Runar ja Kyllikki kiinnostaa erityisesti vanhempia katsojia, jotka muistavat Kyllikki Saaren murhan tai ainakin ovat kuulleet siitä. Hän kuitenkin uskoo, että näytelmä tarjoaa paljon myös nuoremmalle yleisölle.

  – Ohjaaja on valinnut näkökulman, joka varmasti puhuttelee myös nuoria. Näytelmässä käsitellään kysymyksiä, kuten mikä ajaa nuoria tällaisiin tekoihin, jotka eivät nykypäivänäkään ole vieraita. Uskon, että se tarjoaa tarttumapintaa myös ”väliinputoajasukupolvelle”, joka usein jää teattereiden ohjelmistossa paitsioon, Timo Sokura sanoo.

https://lprteatteri.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »