Nro 3-2018
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Museot, kirkot ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Pohjois-Pohjanmaa, Kärsämäki, AIR Frosterus, Ars Kärsämäki, Taidetalo Nahkuri, iltatori, kotiseutumuseo, Kärsämäki Päivät, Musiikkia Paanukirkossa

Pohjois-Pohjanmaa


Ars Kärsämäki 2017 Taidetalo Nahkurissa. Kuva: Kärsämäen kunta

Kärsämäki tarjoaa 
kutkuttavan paljon koettavaa

Kärsämäellä järjestetään useita kansainvälisestikin tunnettuja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina.


  Nelostiellä Kärsämäen kohdalla kulkevan huomio kiinnittyy helposti upeisiin seinämaalauksiin, joita katutaiteilijat ovat loihtineet kuntalaisten ja matkailijoiden iloksi. 


Kärsämäellä katutaiteilijat ovat luvan kera loihtineet muraaleja kuntalaisten ja matkailijoiden iloksi. Kuva: Kärsämäen kunta
  Kärsämäellä kulttuurin marginaalissa usein salaakin toimiville katutaiteilijoille on haluttu antaa tilaisuus näyttää taitonsa, ja samalla on saatu elävöitettyä kylän ilmettä. 

Ars Kärsämäki tuo esiin nuoria taiteilijoita

  Taide eri muodoissaan on muutenkin keskiössä Kärsämäellä. Taiteilijaresidenssi AIR Frosterus majoittaa kuntaan eri puolilta maailmaa tulevia taiteilijoita, ja nuorten taiteilijoiden kutsunäyttely Ars Kärsämäki tuo joka kesä esiin erityisesti nuorten tekemää suomalaista kuvataidetta. 


Ars Kärsämäki 2017 Taidetalo Nahkurissa. Kuva: Kärsämäen kunta
  Tämänkesäisen Ars Kärsämäen näyttelyn nimi on Elonkehässä. Mukana on 12 eri alan taiteilijaa ja teemana luonto, ihminen ja kuvitteelliset maailmat. Taidetalo Nahkuriin koottavan näyttelyn teoksissa nähdään luonnon, ihmisyyden ja elämän ylistystä ja kuvitteellisiakin eliöitä ja maailmoja sekä podetaan ympäristöahdistusta, unohtamatta kuitenkaan huumoria ja toivoa paremmasta huomisesta. Tällä kertaa Ars Kärsämäki laajenee myös ulos, kun oululainen katutaiteilija Marko Anttila toteuttaa taas uuden seinämaalauksen Nelostien kulkijoiden iloksi. Ars Kärsämäki on avoinna yleisölle 15.6.–29.7.2018. 

Yhteisöllisyyttä monessa muodossa

  Kärsämäen kesässä tapahtuu muutenkin paljon. Paikallisten yhdistysten pyörittämät jokakeskiviikkoiset iltatorit keräävät kuntalaiset ja matkailijat yhteen torille, jossa myyntipisteet on koottu kotiseutumuseon tunnelmalliseen pihapiiriin ja sen vanhoihin vilja-aittoihin. Kaupankäynnin lomassa tavataan tuttuja, kisaillaan ja nautitaan ohjelmanumeroista. Kärsämäki Päivät niin ikään heinäkuussa tarjoavat leppoisaa yhdessäoloa ulkoilmakonserttien ja tapahtumien muodossa, ja päivät huipentuvat lauantaina 14.7. pidettäviin tarinaniskennän SM-kisoihin.


Kotiseutumuseon tunnelmallista pihapiiriä. Kuva: Kärsämäen kunta
  Elokuussa Kärsämäen valtaa musiikki, kun kuun ensimmäisenä viikonloppuna soi perinteinen Musiikkia Paanukirkossa -musiikkijuhla ja Suomelan leirintäalueella Suomela Rock. Esiintyjinä loistavat mm. Roni Back ja Peer Gynt. Syyskuun alussa Suomelan kausi huipentuu lasten maatalousnäyttelyyn.

Katso kaikki Kärsämäen tapahtumat:

http://visitkarsamaki.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »