Nro 1-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Teatterit, orkesterit ;  Kevät ; 
Avainsanat: Kanta-Häme, Forssa, Forssan Teatteri, Kirsi Lindholm, Pinokkio, Kolmen kimppa, 10 vuotta naurun kautta, Yhteinen sävel

Kanta-Häme


Pinokkion ohjaa pitkän linjan teatterintekijä Kirsi Lindholm, joka on tuttu näky Forssan Teatterissa.

Suosikkihahmo Pinokkio 
Forssan teatterin lavalla

Tänä keväänä Forssan Teatterin lavalla nähdään värejä ja vauhdikkaita tilanteita, kun estradille astelee pitkänenäinen ikisuosikki, Pinokkio.


  Forssan ammattijohtoinen harrastajateatteri on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1980 lähtien, joten jo monta sukupolvea on päässyt nauttimaan teatterielämyksistä. Joka vuosi ohjelmistossa on mielenkiintoista seurattavaa sekä lapsille että aikuisille, jotta kaikenikäisillä olisi mahdollisuus kokea teatterin lumo. 

  Vuoden 2018 keväällä teatterin lavalla seikkailee monille lapsuudesta tuttu Pinokkio. Näytelmä saa ensi-iltansa 17.2. ja näytökset jatkuvat 20.4. saakka. 

Paljon musiikkia ja tanssia

  Pinokkion ohjaa pitkän linjan teatterintekijä Kirsi Lindholm, jolle näytelmä on viides ohjaustyö. Lindholm kertoo olleensa tavalla tai toisella mukana Forssan Teatterissa lähes 20 vuoden ajan. Hänet on nähty usein näyttelemässä, mutta hän on vuosien varrella ehtinyt tekemään paljon muutakin. Hän on innoissaan Pinokkiosta, jossa nähdään paljon esiintyjiä kerrallaan.

  – Luvassa on hienoja joukkokohtauksia sekä paljon musiikkia ja tanssia, iloitsee Lindholm.

  Näytelmä on suunnattu kaikenikäisille ja siinä on mukana esiintyjiä lapsista lähes eläkeikäisiin. 

Klassikolle vauhdikas sovitus

  – Satuklassikko on sovitettu vauhdikkaaksi, ja Pinokkio päätyy siinä monenlaisiin seikkailuihin sekä jännittäviin tilanteisiin, Kirsi Lindholm kertoo. 

  Pinokkion tarina alkaa, kun pitkään omaa poikaa toivonut puuseppä Geppetto päättää rakentaa itselleen pojan puusta. Yöllä keiju puhaltaa hengen nukkeen, joka alkaa puhua ja kävellä. Puisella pojalla on paljon opittavaa.

  Simo Sirkka yrittää toimia Pinokkion omanatuntona ja ohjata erottamaan oikean väärästä. Maailmassa on paljon houkutuksia, ja Pinokkiota kiinnostaakin enemmän hauskanpito. Seikkailuissa päädytään niin teatteriin kuin karkkimaahankin, mutta myös vaarojen keskelle. Lopulta Pinokkion on osoitettava hyväsydämisyytensä, mikäli haluaa tulla oikeaksi pojaksi. 


Huhtikuun lopulla teatterissa nähdään forssalaislähtöisen Miia Nuutilan Yhteinen sävel -vierailuesitykset.
  Kevään ohjelmistoa täydentää huhtikuussa komedia Kolmen kimppa. Luvassa on myös vierailuesityksiä helmikuusta alkaen, kun improvisaatioteatteri Neljäs Seinä naurattaa katsojia 10 vuotta naurun kautta - juhlashowllaan. Lisäksi huhtikuun lopulla teatterissa nähdään forssalaislähtöisen Miia Nuutilan Yhteinen sävel -vierailuesitykset.

http://www.forssanteatteri.fi

Tekstin kirjoittiMirka Kallio


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »