Nro 1-2018
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Museot, kirkot ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kanta-Häme, Hattula, Parola, Panssarimuseo, sotahistoria, perusnäyttely, rinnealue, erikoisnäyttelyt, Kevätsawutus, Perhepäivä, Hobby Day

Kanta-Häme


Panssarimuseon kevätkauden starttaa suosittu Kevätsawutus-tapahtuma. Kuva: Panssarimuseo

Panssarimuseossa 
viihtyy koko perhe

Parolassa, E3-tien tutumassa sijaitseva Panssarimuseo on vuodesta 1961 lähtien toiminut sotahistoriallinen, Panssarimuseosäätiön ylläpitämä erikoismuseo. 


  Panssarimuseo esittelee ja vaalii suomalaisten panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaa ja perinteitä. 

  – Museo on kunnianosoitus suomalaisille sotilaille, toteaa museoamanuenssi Jari Saurio


Näkymä torjuntahallista. Kuva: Panssarimuseo
  Kalustoa on esillä noin sadan vuoden ajalta, alkaen ensimmäisestä, vuonna 1919 Suomeen hankitusta Renault F.T. Modèle 1917 -panssarivaunusta nykykalustoon, panssarintorjuntavälineistöä unohtamatta. 

Harvinaisuudet vetävät ihmisiä kaikkialta

  Museossa vierailee vuosittain noin 30 000 kävijää, Suomen lisäksi erityisesti Venäjältä ja Japanista, mutta myös ympäri maailman. Harvinaiset sota-aikaiset vaunuyksilöt, joita ei muualta löydy, kiinnostavat monia.

  – Opastuksia on tarjolla useilla kielillä, mistä museo onkin saanut kiitosta, kertoo Jari Saurio.


Näkymä päänäyttelyhallista. Kuva: Panssarimuseo
  Matkailijoiden lisäksi vierailijoita käy myös oppilaitoksista. Lisäksi läheisen Panssariprikaatin varusmiehet käyvät historiakierroksella museolla ennen kotiutumistaan. 

Uutuuksia kesäksi

  Ulkoalueen rinnevaunut saavat uudet, valaistut katokset kesäksi. Katetulle rinnealueelle on tulossa myös uutta, raskasta kalustoa. Yksi rinnealueen erikoisuuksista on panssarijuna, johon on koottu kaikki Suomessa säilyneet panssarijunien osat. 


Panssarijuna. Kuva: Panssarimuseo
  Perusnäyttelyn lisäksi museossa on vaihtuvia erikoisnäyttelyitä. Vuonna 2018 tutustutaan esimerkiksi Suomessa vapaussodan aikana, keväällä 1918 käytettyyn panssarijuna- ja panssariautokalustoon sekä panssarintorjunnan kehitykseen Suomessa 1960-luvulle saakka.

Tapahtumia koko perheelle

  Museolla tapahtuu kesällä paljon. Kesäkauden starttaa 1.5. järjestettävä Kevätsawutus. Perinteinen, koko perheen Perhepäivä järjestetään 7.7.2018. Tapahtumassa on monenlaista ohjelmaa ja siellä esiintyy lasten suosikki Herra Heinämäen Lato-orkesteri. 4.8. järjestetään militariaharrastajat yhteen kokoava Hobby Day. Vuoden aikana on myös pienempiä tilaisuuksia, kuten korsulauluiltoja ja yleisöluentoja, joihin on vapaa pääsy.


T-34 näytöksessä. Kuva: Panssarimuseo
  Pääsylippujen hinnat pyritään pitämään kohtuullisena, jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus museovierailuun. Hyvin varustettu museomyymälä ja 40-paikkainen kahvio palvelevat kävijöitä ja lapsille löytyy leikkipaikka.

http://www.panssarimuseo.fi

Tekstin kirjoittiMirka Kallio


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »