Nro 5-2017
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomi 100 Pohjanmaa, Ilmajoki, Namitupa, polka-karamellit, salmiakki, tehtaanmyymälä, ryhmävierailut, ohjelmapalvelut, risteilyt

Suomi 100 Pohjanmaa


Jokilautta Jaakko Ilkka lähdössä risteilylle Kyrönjoen kauniisiin maisemiin. Kuva: Namitupa

Namitupa 
– Pohjanmaan makein käyntikohde

Ilmajoen keskustassa, valtatie 3:n tuntumassa, sijaitsee mielenkiintoinen vierailukohde, jossa nousee väistämättä hymy huulille. Namitupa kutsuu kaikenikäisiä herkutteluun ja hauskanpitoon. 


  Namituvalla viihtyvät niin ekaluokkalaiset kuin eläkeläisetkin. Herkullinen matkakohde on vetänyt matkailijoita puoleensa jo yli 20 vuotta.


Namituvassa leivotaan karamellia. Kuva: Namitupa
  Alun perin Namitupa nousi tunnettuuteen aitojen Polka-karamelliensa ansiosta. Oppi ja oikeudet näihin hankittiin makeisten alkuperäisiltä syntysijoilta, Grännasta.

Karamelleja käsityönä

  Ajan saatossa Namituvasta on tullut salmiakkituotteiden valmistajana alan harrastajien pyhiinvaelluskohde. Esimerkiksi Pirun väkevät pohjalaiset on tuttu herkku monille. Tunnustustakin on tullut, sillä vuonna 2012 Namituvan Pöyröö Puluverille myönnettiin Salmiakki Finlandia -palkinto.
 
  –  Kyllähän se mieltä lämmittää, että meitä pienvalmistajiakin tällä tavalla huomioidaan, iloitsee Namituvan toimitusjohtaja Reijo Laine.


Pirun väkevät pohjalaiset on tuttu makeinen useille salmiakin ystäville. Kuva: Namitupa
  Tehtaanmyymälässä on mahdollisuus karkkiostosten lomassa seurata makeisten valmistusta ja maistella karkkitaikinaa. Karamellien valmistus käsityönä alkaa olla harvinainen näky, sillä alan yrityksiä ei juurikaan enää Suomessa ole. 

  Yksittäiset matkailijat ja perheet ovat tervetulleita myymälään aukioloaikoina, ryhmille järjestetään tilauksesta vierailuja toiveiden mukaan. 

Herkullisia elämyksiä ja kokemuksia

  Hauskuus ei lopu makeisiin, vaan tarjolla on monenlaisia ohjelmapalveluita sekä risteilyjä. Jokilautta Jaakko Ilkka vie tunnelmalliselle risteilylle Kyrönjoen kauniisiin maisemiin. Herkullinen käyntikohde yhdistettynä risteilyyn mahdollistaa ainutlaatuisen elämyksen kaikenikäisille. 


Haitaristi viihdyttää jokilautta Jaakko Ilkan risteilymatkustajia. Kuva: Namitupa
  Myös kahvitukset ja ruokailut risteilyllä tai yhteistyökumppaneiden luona palvelevat matkalaisia.

  – Ruokaristeilyt ovat tosi suosittuja. Paikallista, kermaan tehtyä lohisoppaa santsataan melkein aina,
se on risteilyruokien ehdoton ykkönen, Reijo Laine kertoo.


Kahvihetki jokiristeilyn lomassa. Kuva: Namitupa
  Ohjelmapalveluiden puolella on tarjolla monenlaista, kevyistä leikityksistä extreme-lajeihin. Tekemistä riittää niin tyky-päivää viettäville, polttariseurueille kuin perheillekin. Omatoimiohjelmiin voi vuokrata esimerkiksi ponttooniveneen, vesipolkupyörän tai kylpytynnyrin. Herkuista, kauniista maisemista sekä monipuolisista aktiviteeteista saadaan räätälöityä elämyksellinen kokonaisuus, joka painuu mieliin pitkäksi aikaa. http://www.namitupa.fi

Tekstin kirjoittiMirka Kallio


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »