Nro 4-2017
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Varsinais-Suomi, Uusikaupunki, Alina, kenkäkauppa

Suomi 100 Varsinais-Suomi


Asiakkaiden mukaan kenkäkauppa Alinan vahvuuksia ovat runsas valikoima, hyvä laatu ja osaava henkilökunta. Kuva: Kenkäkauppa Alina

Suomen tunnetuin kenkäkauppa on myös matkailunähtävyys

Kenkäkauppa Alina lupaa löytää kengät jalkaan kuin jalkaan.


  Uudenkaupungin Alisellakadulla sijaitseva Kenkäkauppa Alina tunnetaan laajalti eteläisessä Suomessa ja valtaosa sen asiakkaista tuleekin muualta kuin Uudestakaupungista. Kauppias Outi Nurmi suhtautuu positiivisesti siihen, että Vuoden Kenkäkaupaksi vuonna 2015 valtitusta liikkeestä on muodostunut matkailunähtävyys.


Kauppias Outi Nurmi lupaa, että Alinan valikoimista löytyy jokaiseen jalkaan sopivat kengät. Kuva: Kenkäkauppa Alina
  – Se on kiva asia! Meillä käy paljon linja-autoryhmiä erityisesti kesäisin, mikä on hienoa. Haluan tehdä Uuttakaupunkia tunnetuksi, sillä täällä on paljon nähtävää, Nurmi kertoo. 

  Alinan on tehnyt tutuksi paitsi se, että liike kiertää ahkerasti messuja ja tapahtumia myös se, että sen valikoima on poikkeuksellisen laaja ja myös tavanomaista erikoisempi. Outi Nurmi lupaa, että Alinan valikoimista löytyy jokaisen jalkaan sopivat kengät: naisille kokoon 45 ja miehille kokoon 53 asti.


Ostosreissu Alinassa saa raavaammankin miehen suun hymyyn! Kuva: Kenkäkauppa Alina
  – Vaikeajalkaiset asiakkaat ovat meille hyvin mieluisia. He ovat todella onnellisia, kun heille löytyy meiltä kengät. Turvonneet jalat, vaivaisenluut, nivelrikot ja vasaravarpaat ovat meille tuttuja asioita, Nurmi kertoo. 

  Alinassa on paljon mm. värivaihtoehtoja ja Nurmen mukaan valikoimista löytyy useita sopivia kenkävaihtoehtoja asiakkaan tyyliin, tilanteeseen ja asuun. 

  – Myymme ns. ”kunnon” kenkiä, eli valtaosa kengistämme on nahkaa. Juuri valikoima ja palvelu ovat niitä asioita, joiden takia tänne kannattaa ajaa pidemmältäkin. Moni tulee meille varta vasten esimerkiksi Helsingistä – kaikki ei ole aina rahasta kiinni, Nurmi sanoo.

Kenkien mersut Alinasta

  Sanotaan, että suomalainen nainen ostaa vuodessa noin viisi kenkäparia – miehet hankkivat uudet kengät vain kerran tai kaksi kahdessa vuodessa. Outi Nurmi uskaltaa olla eri mieltä.

  – Kyllä meillä näkyy se, että ostetaan enemmän, ja asiakkainamme on normaalia enemmän miehiä. Ehkä siksi, että pidämme valikoimissamme paljon värillisiäkin kenkiä myös miehille – rohkeitakin värejä. Ne myös menevät kaupaksi. Meidän kokemuksemme mukaan suomalainen mies käyttää paljon muutakin kuin mustaa kenkää, Nurmi kertoo. 


Alinan valikoimassa on paljon värillisiä kenkiä myös miehille. Kuva: Kenkäkauppa Alina
  Alina on vienyt uusikaupunkilaista kenkäfilosofiaa muualle Suomeen jo reilun 13 vuoden ajan. Liike näkyy Suomen outlet-tapahtumissa ja messuilla, ja toimii paitsi kenkien myös Uudenkaupungin lähettiläänä.

  – Uusikaupunki on ihana matkailukohde. Kesäaikaan meillä on liike auki kellon ympäri, joten matkailijat myös kohtaavat meidät, Nurmi kertoo. 

  – Uudessakaupungissa on kaikkea ihanaa tekemistä. Kaupunki on erityisen tunnettu Suomen ainoana autonvalmistuskaupunkina. Samalla reissulla, kun käy Mersu-kaupungissa, voi poiketa Alinaan ostamaan kenkien mersut, Outi Nurmi vinkkaa.http://www.alina.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »