Nro 4-2017
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Syksy ;  Talvi ;  Kevät ; 
Avainsanat: Suomi 100 Varsinais-Suomi, Turku, Turun Messukeskus, Turun Kirjamessut, Ruoka- ja Viinimessut, Osaava Nainen, Terve Olo, Outlet, Piha & Puutarha, Mökki & Meri

Suomi 100 Varsinais-Suomi


Suositut Turun Kirjamessut järjestetään Turun Messukeskuksessa jälleen 6.-8.10.2017. Kuva: Turun Messukeskus

Turun Messukeskuksen tapahtumista säpinää syksyyn

Syksyn tullen Turun Messukeskus täyttyy taas kotimaisesta kirjallisuudesta, helmeilevistä viineistä ja tämän hetken kuumimmista ruokatrendeistä – hyvää oloa ja merkkioutletia unohtamatta.


  Suomen vanhimmat kirjafestarit eli Turun Kirjamessut valtaa Turun Messukeskuksen 6.–8. lokakuuta. Vaihtuvien maateemojen sävyttämillä messuilla juhlistetaan tänä vuonna 100-vuotiasta Suomea. Yksi maa – monta ääntä avaa kävijöille suomalaisen kirjallisuuden moniäänisyyden ja monimuotoisuuden.


Vetovoimainen kirjallisuuden kulttuuritapahtuma kerää yli 25 vuoden kokemuksella yhteen noin 700 esiintyjää, 450 ohjelmanumeroa ja satoja näytteilleasettajia. Kuva: Turun Messukeskus
Messuilla erottuu seitsemän erilaista äänimaailmaa.

Uudet äänet -teema kattaa sekä nuoret ja aloittelevat kirjailijat että nuoret kirjojen aiheena. Sitkeät äänet ovat ääniä, jotka ovat olleet olemassa kauan, mutta jotka eivät ole tulleet kuulluksi. Teemassa erottuvat niin sensuuri, sananvapaus kuin vähemmistötkin, projektijohtaja Päivi Järvelä kertoo.

  Mahdolliset äänet -teema tuo messuille kokeellista kirjallisuutta ja nykyrunoutta, Järjen äänet tietokirjallisuutta, Sukupolvien äänet Suomen ja maailman historiaa eri aikakausina ja Korkeammat äänet puhuvat uskosta ja muista tiedon ja tieteen rajat ylittävistä aiheista.

  – Eikä sovi unohtaa Lasten ääniä lukijoina, kokijoina ja sanataiteen tekijöinä, Järvelä lisää. 

Kirjojen seurana ruokaa, olutta ja viiniä

  Samaan aikaan kirjamessujen kanssa järjestetään Turun Ruoka- ja Viinimessut. Evento Awards palkitsi tapahtumakokonaisuuden kuluneena vuonna Suomen parhaana messutapahtumana. Yhteislippu tuo pääsyn molempiin tapahtumiin yhdellä pääsymaksulla.


Ruoka- ja Viinimessuilla pääsee maistamaan jos jonkinlaisia herkkuja. Kuva: Turun Messukeskus
  Kokkikoulujen, ruoka- ja viinimaistiaisten, olutpihan sekä ruokatrendien siivittämän tapahtuman aikana lavalla nähdään muun muassa Kari Aihinen, Sikke Sumari ja Alex Nurmi.

– Tänä vuonna pinnalla on erityisesti kasvisruoka. Myös hunaja, eurooppalaiset ruokatrendit sekä uutena erikoisuutena ötökkäruoka ovat esillä messuilla, Järvelä toteaa.  Noin 23 000 kävijällään Kirja-, Ruoka- ja Viinimessut on Turun Messukeskuksen suosituin tapahtuma, jonka tunnelmasta saavutaan nauttimaan ympäri Suomea.

Osaava Nainen on enemmän kuin antaa ymmärtää

  Lokakuun lopulla messuhallit täyttyvät matkailijaryhmiäkin houkuttelevasta Osaava Nainen, Terve Olo ja Outlet -tapahtumasta. Viikonlopun pääkohderyhmänä on naiset, mutta Terve Olo -teema houkuttelee paikalle myös miesväkeä.

  – Tapahtuma on paljon enemmän, mitä nimi antaa ymmärtää. Messuilla on niin muotia ja muotinäytöksiä kuin kauneudenhoitoa, plastiikkakirurgiaa ja hiustenhoitoa. Toisaalta tapahtumassa näkyy myös ammatillinen osaaminen – naisyrittäjyys, uudelleenkouluttautuminen ja käsillä tekeminen.  Terve Olo painottaa fyysistä ja henkistä hyvinvointia ja tarjoaa vinkkejä, miten yhdistää kiireiseen arkeen terveellinen ravinto ja treenaaminen mutta myös riittävä lepo ja uni. Brändioutlet tuo Turun Messukeskukseen muun muassa vaatteita, käsilaukkuja, kenkiä, kosmetiikkaa ja kodintekstiilejä vähintään 30 prosentin alennuksella.

  – Osaavan Naisen ohjelmassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja; Uskalluksen resepteistä puhuvat muun muassa kehittäjä ja kouluttaja Jaana Villanen ja televisiosta tuttu unelmien tavoittelija Kristiina Komulainen, esittelee tapahtuman projektijohtaja Krista Ahonen.

  Sami Sykön moderoimaan Suureen kauneuskeskusteluun osallistuu muun muassa ex-huippumalli Pipsa Hurmerinta, joka haluaa elää luomusti mutta on käyttänyt myös plastiikkakirurgiaa. 


Brändioutlet tuo Turun Messukeskukseen muun muassa vaatteita, käsilaukkuja, kenkiä, kosmetiikkaa ja kodintekstiilejä vähintään 30 prosentin alennuksella. Kuva: Turun Messukeskus
  Osaava Nainen, Terve Olo ja Outlet -messut järjestetään 27.–29. lokakuuta. Kevään odotetuin tapahtuma on huhtikuinen Piha & Puutarha sekä Mökki & Meri -messukokonaisuus.

  – Tuntuva ryhmäalennus on voimassa kaikilla messuilla vähintään 10 hengen ryhmille, Ahonen muistuttaa.http://www.turunmessukeskus.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »