Nro 3-2017
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Rauma, Rauman kesäteatteri, Fåfänga, Reinikainen, Minna Koskela

Ihana Suomen suvi


Rauman Fåfängassa nauretaan tänä kesänä Reinikaisen ikivihreille vitseille. Kuva: Rauman kaupunginteatteri

Reinikaisen ikivihreät vitsit viihdyttävät Raumalla

Suomen hauskin poliisi on naurattanut Rauman kesäteatterin yleisöä jo kahdessa Tankki täyteen -esityksessä. Nyt Reinikainen palaa vitseineen merelliseen Fåfängaan nimikkoshow’llaan.


  Kukapa muukaan Reinikaisen poliisinsaappaisiin astuisi kuin roolinsa alusta loppuun hersyvällä otteella vievä Jukka Rasila. Konstaapeli Hautamäkenä nähdään Mikko Kivinen ja ylikomisario Rautakalliona Mika Räinä. Konstaapelien rooleja tähdittävät Teemu Aromaa ja Antti Peltola. Dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa tuttuun tapaan Olka Horila.


Sosiaalityöntekijä Alli Hinkka (Minna Koskela) ja konstaapeli Reinikainen (Jukka Rasila). Kuva: Rauman kaupunginteatteri
  Reinikaisen myötä Fåfängan lavalle astelee ensimmäistä kertaa myös Kumman kaa -televisiosarjasta tuttu Minna Koskela. Täysin vieraaseen ympäristöön hän ei joudu, vaan Koskela on jo kokenut Rauman-kävijä. Myös kanssanäyttelijät ovat Koskelalle tuttuja, ja jo kevään ensimmäisessä tapaamisessa vitsit raikuivat kuin katsojien edessä konsanaan.

”Teatterilavalla vedetään isosti”

  Koskela uskoo Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen luomien hahmojen purevan nuoreen ja vanhaan.

  – Tarina osuu suomalaisen maalaiselämän ytimeen, ja ajattomat vitsit uppoavat, vaikka ei kasarisarjan kultakautta olisikaan elänyt, Koskela povaa.

  – Huumori ja reaktiot eivät ole ajan myötä muuttuneet mihinkään. Ei tarvitse olla aikalainen ymmärtääkseen Reinikaista.


Teatterissa yleisö tekee esityksen, sanoo Minna Koskela. Kuva: Matti Rajala
  Koskela tietää hyvin eron televisio- ja teatteriviihteen välillä. Kameroiden edessä näytellään ohjaajalle, teatterilavalla ”vedetään isosti”.

  – Teatterissa yleisö merkitsee täydet sata prosenttia. Yleisö tekee esityksen, sillä katsojien heittäytyessä fiilikseen tuntuu kuin oma pituuskin lisääntyisi kymmenellä sentillä, Koskela kuvailee.

  Kumman kaa -sarjan näytelmäversio vieraili muutamia vuosia sitten Raumalla. Millainen oli raumalainen yleisö?

  – Ihan hemmetin hyvä! Odotan innolla kesää, näyttelijätär hihkaisee.

Monta lavaa valloitettavana

  Koskela on luonut menestyksekästä uraa myös lavan toisella puolella. Elokuussa Koskelan käsikirjoittamaa näytelmää luetaan festivaaleilla Los Angelesissa.

  – Käsikirjoittaminen ja ohjaaminen ovat auttaneet ymmärtämään paremmin ohjaajan ja näyttelijän välistä suhdetta ja opettaneet rakastamaan näyttelemistä vieläkin enemmän, hän toteaa.

  Ennen Amerikkaa edessä on kuitenkin kesä Raumalla.


Minna Koskela odottaa innolla kesää Raumalla. Kuva: Matti Rajala
  – Rauma on kaunis kesäkaupunki, ja ihmiset ovat ystävällisiä. Kesäteatterin ohessa odotan myös esiintymistä paikallisten kuppiloiden karaokelavoilla, hän naurahtaa.

  Reinikaisen ensi-ilta koittaa 2. kesäkuuta. Esitykset jatkuvat 8. heinäkuuta asti.http://www.raumanteatteri.fi/reinikainen

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »