Nro 3-2017
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 Savo, Siilinjärvi, Pöljä, Jenni Linnove, Keramiikkastudio, kurssit, ostos, myymälä, käsityö, kahvila, ruokailu, kesänäyttely

Suomi 100 Savo


Keramiikkastudio Jenni Linnove on rakennettu entiseen navettaan. Kuva: Jenni Linnove

Korkeatasoista nykymuotoilua vanhan navetan suojissa

Keraamikko Jenni Linnove työstää savea moderneiksi käyttöesineiksi vanhassa navetassa Siilinjärven Pöljällä.


  Pohjoissavolaisen maalaisidyllin helmassa seisoo 1700-luvulta peräisin oleva maalaistalo, Lassila. Sen pihapiirin vanhassa navetassa sijaitsee keraamikko Jenni Linnoven työtila ja myymälä, ja siellä syntyvät linjakkaasti muotoillut keraamiset käyttöesineet: vadit, mukit, kannut, kulhot ja kynttilänjalat. Siellä myös tilalla vierailevat ryhmät saavat maistiaisia käsityöläisen arjesta: Linnove tarjoaa matkailijoille, tyhy-porukoille ja muille ryhmille lyhytkursseja, joilla päästään ohjatusti kokemaan itse käsillä tekemisen taika.


Mukien koristelua, lapsia kurssilla. Kuva: Jenni Linnove
  – Ihmiset tykkäävät tehdä itse käsillään ja iloitsevat aikaansaannoksistaan, Jenni Linnove kertoo.

  – Suosituin kurssi taitaa olla mukin koristelu, jossa puolivalmiit keraamiset mukit koristellaan itse, poltetaan ja lasitetaan. Kurssilaisten käsissä tulee upeita tuloksia ja itse koristeltu muki on myös mukava muisto kävijälle.

Käyttöesine voi olla myös kaunis katsella

  Työtilan yhteydessä sijaitsevassa myymälässä myytävänä on käyttökeramiikkaa sekä sisustus- ja lahjatavaroita. Omien tuotteidensa lisäksi Linnove myy muiden lähiseudun muotoiluyritysten käsi- ja taideteollisuustuotteita. 


Jenni Linnove studiossaan. Kuva: Katja Lösönen
  Kuopion käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta valmistunut ja Arabiallakin työskennellyt Linnove toteuttaa tuotteet suunnittelusta asti itse. Hänen ideologiansa on yhdistää kauneus ja käytettävyys.

  – Mielestäni esineiden tulee olla kauniita, mutta myös käytettäviä. Tuotteet voi laittaa pesukoneeseen ja mikroon – tarkoitus on, että niitä voi oikeasti käyttää eivätkä ne jää vain kaapin perukoille pölyttymään, Linnove sanoo. 


Lassilan päärakennuksen tuvassa järjestetään ryhmien kahvitus tai ruokailu. Kuva: Jenni Linnove
  Ryhmät voivat Linnoven tilalla yhdistää keramiikkakurssiin tai ostoshetkeen myös kahvittelun tai ruokailun talovanhuksen tunnelmallisessa tuvassa, jossa talon emäntä mielellään kertoilee tilan historiasta. 


Kesänäyttelytila Studion Vintti. Kuva: Jenni Linnove
Ensi kesäksi studion tiloihin avautuu myös kesänäyttely sekä kahvila, joten näyttelykäynnin yhteydessä voi nauttia myös kupposen kahvia maalaismiljöössä. http://www.jennilinnove.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »