Nro 2-2017
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 kotimaassa, Pirkanmaa, Valkeakoski, Pappilanniemi

Suomi 100 Pirkanmaa


Pappilanniemen kurssikeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Vanajaveden rannalla. Kuva: Pappilanniemen kurssikeskus

Palvelevaan Pappilanniemeen saavutaan läheltä ja kaukaa

Valkeakoskella Vanajaveden rantatörmällä sijaitseva Pappilanniemen kurssikeskus palvelee paitsi matkailija- ja kokousryhmiä myös yksittäisiä yöpyjiä ympäri vuoden. 


  Luonnonkauniin sijainnin ja erinomaisten kulkuyhteyksien ansiosta Sääksmäen seurakunnan ylläpitämä Pappilanniemen kurssikeskus tarjoaa lumoavat puitteet erilaisille tapahtumille, joita järjestetään niin leirien, tyky-päivien kuin perhejuhlien muodossa.

Makuelämyksiä vertaansa vailla

  Sana Pappilanniemen noutopöydän makuhermoja hivelevistä antimista on kiirinyt myös ohikulkevien matkailijaryhmien keskuuteen.

  – Vaikka Pappilanniemi on suosittu leirikohde, ruoka on kaikkea muuta kuin leirihuttua, kurssikeskuksen johtaja Mari Koskenalusta toteaa naurahtaen.


Kala-alkupaloja Pappilanniemen tapaan. Kuva: Pappilanniemen kurssikeskus
  Omassa keittiössä valmistuvat räätälöidyt menut ruokavieraiden toiveiden mukaan. Kehuja keräävät erityisesti kalat, paahtopaisti ja itse leivotut saaristolaisleivät, joille ei löydy vertaistaan.

 – Myös maukas punajuurilaatikko sekä jälkiruokapöytää koristavat kakut ovat ylitse muiden, Koskenalusta vinkkaa.

  Kesällä lähiseutu tarjoaa monipuolisen kattauksen kulttuuria konserttien, kesäteatteriesitysten sekä eteläisellä vastarannalla sijaitsevan Visavuoren museon ansiosta. Kesäiseen kulttuuriretkeen voi helposti yhdistää ruokailun Pappilanniemen patojen äärellä.

”Sopivan lähellä – kaukana arjesta”

  Palvelevassa Pappilanniemessä läheltäkin saapuvat kokousvieraat viipyvät mielellään yön yli. Erilaisia kokous- ja koulutustiloja löytyy 15 hengen kabinetista 65 hengen Auditorioon ja jopa 170 hengen Jaakon saliin. Pienen porukan rentoon illanviettoon on omiaan 25 hengen Saunatupa, jonne saa tuoda halutessaan myös omia eväitä ja virvokkeita. Rantasaunan ja paljun voi vuokrata oman ryhmän käyttöön vaikka koko illaksi.


Rantasaunan ja paljun voi vuokrata ryhmän omaan käyttöön vaikka koko illaksi. Kuva: Pappilanniemen kurssikeskus
  Kurssikeskuksen tiloissa on 35 kahden hengen huonetta, joista osa on varustettu omalla kylpyhuoneella ja osa on leiritason huoneita. Edulliseen täysihoitoon sisältyy luonnonläheisen majoituksen lisäksi aamiainen, lounas, päiväkahvit, päivällinen ja iltapala.


Kurssikeskuksen tiloissa on yhteensä 35 kahden hengen huonetta. Kuva: Pappilanniemen kurssikeskus
  – Meillä vieraat kokevat olonsa aidosti tervetulleiksi, sillä upean, rauhallisen ympäristön lisäksi Pappilanniemen väellä on joustava ja palveluhenkinen asenne. Kysymällä lähes mikä tahansa järjestyy, Koskenalusta lupaa.http://www.pappilanniemi.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »