Nro 2-2017
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomi 100 kotimaassa, Pirkanmaa, Kangasala, Kangasala-talo, Kimmo Pyykkö, Anssi Kasitonni, kulttuuri, taide, kokous

Suomi 100 Pirkanmaa


Kangasala-talo on jo itsessään nähtävyys. Kuva: Tuomas Uusheimo

Lennokkaita ideoita ja uskaliaita toteutuksia Kimmo Pyykkö -museossa

Kimmo Pyykön ja Anssi Kasitonnin Ilmassa itekkin -näyttely tuo kahden kangasalalaistaiteilijan työt yhteen ensimmäistä kertaa.


  Kangasala-talon Kimmo Pyykön nimeä kantavassa taidemuseossa avataan maaliskuun lopulla mielenkiintoinen näyttely, jossa nähdään kahden kunnan ”oman taitelijan” töitä. Nimensä mukaisesti näyttelyssä ei liikuta ”ihan jalat maan pinnalla”, kertoo taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen.


Anssi Kasitonni ja Kimmo Pyykkö. Kuva: Kangasala-talo
  – Kimmo Pyykkö tunnetaan erityisesti pronssiveistoksistaan, mutta Pyykön monista kausista Ilmassa itekkin -näyttelyssä nähdään lentokonemateriaalikauden töitä. Pyykköhän hankki itselleen armeijan käytöstä poistettuja lentokoneita, joiden materiaaleista, lähinnä alumiinista, hän valmisti erilaisia töitä. Lopputuloksena on upeita hopean kiiltäviä teoksia, Kaipiainen kertoo.


Anssi Kasitonni: Silmä, 2016, valuhartsi. Kuva: Jukka Salminen
  – Anssi Kasitonnilta nähdään töitä pääasiassa viimeisen kuuden vuoden ajalta. Kasitonni ei arvota mitään materiaalia toisen edelle, vaan käyttää materiaaleja hyvin luovasti. Tyypillistä Kasitonnille on erityisesti populäärikulttuurista otetut aiheet.

  Vaikka Kimmo Pyykkö on jo ikääntyneempi taiteilija (s.1940) on huomionarvoista, että Ilmassa itekkin -näyttelyssä teokset ovat nuoren Pyykön. Anssi Kasitonni (s. 1978) puolestaan on nuoremman polven taiteilijoilta. Tästä kumpuavat vähän suuruudenhullutkin ideat ja se yhdistää taiteilijoita tässä näyttelyssä.

Kulttuuria tuoreella otteella 

  Kangasala-talon avaaminen kaksi vuotta sitten on tuonut Kangasalan kulttuurielämään mukavaa vipinää. Kokousvieraille ja matkailijoille talo tarjoaa monta asiaa samalla vierailulla: monenlaista taidetta ja kulttuuria yhdessä kohteessa. Kun niihin yhdistetään vielä lähiruoka-ajattelua viljelevä laadukas ravintola, monipuoliset mahdollisuudet kokous- ja juhlakäyttöön sekä visuaalisesti näyttävä palkittu arkkitehtuuri, saadaan monella tavalla kiinnostava matkakohde, joka kerää kävijöitä ympäri Suomen. 


Izumi Tatenon konsertti Kangasala-salissa. Kuva: Tero Hakala
  Kokousvieraille Kangasala-talo tarjoaa oheispalveluiksi esimerkiksi erilaisia virkistymiseen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita, kuten taidetta ja taukoliikuntaa yhdistävää ohjelmaa tai viinitastingeja. Ryhmämatkoilla voi talossa vierailuun yhdistää vaikkapa opastetun vierailun Kangasalan lepokodissa tai Kangasalan vanhassa kirkossahttp://www.kangasala-talo.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »