Nro 5-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Teatterit, orkesterit ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Nelostie, Päijät-Häme, Hollola, Honkalinna, Juhani Honkanen, galleria, ateljee, veistospuisto, Manja Biela, Jere Honkanen, kesäteatteri, juhlanäyttely, kahvio, kokoukset, häät

Nelostie Päijät-Häme


Honkalinna syntyi Juhani Honkasen omista käsistä Hollolan Miekkiöön vuonna 1992. Kuva: Ateljee-Galleria Honkalinna

Juhani Honkasen
ateljeekoti Honkalinna 
säväyttää taiteen ystävää

Taiteilija Juhani Honkaselle piirtäminen on ollut lapsesta asti keino paeta maailmaa. Se yhä on, joskin piirtäminen on saanut rinnalleen valtavan skaalan muita taiteen muotoja abstraktista surrealismiin, maisemiin, muotokuviin ja kansainvälisiä palkintoja keränneisiin veistoksiin.


  Inspiraatio ja ideat syntyvät kaikesta rakkaasta.

  – Kaikesta, mitä näen, koen ja kuulen. Taidehistoriasta, museoista, luonnosta, taiteilija kertoo.

  Kun rakastaa paljon, ideoita syntyy enemmän kuin ehtii toteuttaa. Herkäksi tekee myös tieto lasten omistautumisesta taiteelle ja Ateljee-Galleria Honkalinnalle.

Vaikuttava Honkalinna on taiteen koti

  Honkalinna syntyi taiteilijan omista käsistä Hollolan Miekkiöön. Avajaisnäyttely vuonna 1992 oli samalla Honkasen taiteilijanuran 20-vuotisjuhlanäyttely. Honkalinna on paitsi taiteilijan koti, sen näyttelytiloja koristavat Honkasen ja hänen lastensa Manja Bielan ja Jere Honkasen vaihtuvat taideteokset. Graniitista, kivestä ja puusta rakennettu Honkalinna korkeine torneineen on jo itsessään näkemisen arvoinen.


Honkalinnaa ympäröi upea veistospuisto. Kuva: Ateljee-Galleria Honkalinna
  Ateljeekotia ympäröivä veistospuisto on veistostaiteesta, vesielementeistä ja komeasta graniittimuurista muodostuva kuvankaunis kokonaisuus, jossa esillä ovat muun muassa vuosituhannen vaihteessa Ranskan taiteilijaseuran Louvressa palkitsemat veistokset.

Akustiikaltaan erinomaisessa Honkalinnassa kuullaan myös konsertteja. Heinäkuussa vieraita viihdyttää Honkalinnan kesäteatteri, jonka suosio yllätti koko perheen.


Katoksen alla on mukava seurata kesäteatteriesitystä. Kuva: Honkalinnan kesäteatteri
  – Ensimmäisenä kesänä loppuivat penkit kesken. Nyt meillä on 300 hengen katettu katsomo ja mukavat, selkänojalliset istuimet.

  Kesällä 2017 Honkalinnan kesäteatterissa nähdään Tapani Baggen Havannan kuu.

Koko vuoden täydeltä aihetta juhlaan

  Suomi100-juhlavuosi on myös taiteilijan 70-vuotisjuhlan aikaa. Honkalinnaan valmistuu juhlanäyttely Honkasen pitkästä urasta. Vuoden 2017 aikana taiteilija avaa Kuusamossa oman taidekeskuksen, jota hän on rakentanut vanhalle, 1800-luvun karjatilalle.


Honkalinnan näyttelytiloja koristavat Juhani Honkasen sekä hänen lastensa Manja Bielan ja Jere Honkasen taideteokset. Kuva: Ateljee-Galleria Honkalinna
  Vieraat ovat tervetulleita tutustumaan Honkalinnaan ja taiteilijaperheen elämäntyöhön. Alakerrassa palvelee kahvio, ja Honkalinnan tiloja voi varata myös kokouksiin ja jopa hääjuhliin.

  Ken tietää, mitä kaikkea juhlavuosi 2017 tuokaan Honkalinnaan tullessaan.


Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »