Nro 5-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Päijät-Häme, Hollola, Motelli Salpakievari, Thai Smile, ravintola, kabinetti, majoitus

Nelostie Päijät-HämeMotelli Salpakievari
ja ravintola Thai Smile 
vievät makumatkalle maailmalle

Hollolan Salpakankaalla sijaitseva Motelli Salpakievari on pitkien perinteiden majatalo. Nykyisen omistajapariskunnan myötä kauan sitten ovensa sulkenut ravintola heräsi henkiin thaimaalaisen makumaailman siivittämänä.


  Viisi vuotta sitten Vesa ja Wilailak Vauhkala päättivät jatkaa vuonna 1982 aloittaneen Motelli Salpakievarin toimintaa. Wilailakin juuria kunnioittaen motellin yhteyteen avattiin aitoja thaimaalaisia makuelämyksiä tarjoava perheravintola Thai Smile. Thaimaalaisen keittiöhenkilökunnan ansiosta Thai Smilen noutopöytä katetaan päivittäin vaihtuvilla, autenttisilla ruokalajeilla, jotka antavat Aasian aurinkoon haikailevalle herkullisen pakohetken talven kylmyydestä.


Wilailak Vauhkala on tuonut Hollolaan thaimaalaisen makumaailman.
  Majatalon isännän mukaan sekä paikalliset että matkailijat ovat ottaneet ravintolan avosylin vastaan.

  – Suomalaiseen makumaailmaan verrattuna aito thaimaalainen ruoka on tulisempaa, mutta noutopöydässämme on aina tarjolla myös mietoja vaihtoehtoja, Vauhkala esittelee.

  Maanantaista lauantaihin alkuiltaan avoinna oleva Thai Smile tarjoaa myös yksittäisiä ja mukaan tilattavia annoksia. Iltaisin 110 asiakaspaikan ravintolasalia voi vuokrata kokouksiin, koulutuksiin ja juhlatilaisuuksiin. Edulliseen kokouspakettiin voi varata myös tarjoilut – thaimaalaisittain totta kai.

Kabinetin rauhaa kokoukseen

  Ravintolasalin lisäksi matkailija-, kokous- ja koulutusryhmien käyttöön on varattavissa nykyaikaisin kokousvälinein varustellut 40 ja 16 hengen kabinetit.


Isommassa kabinetissa on tilaa 40 hengelle.
  – Vaikka ravintola Thai Smilen periaatteena on toimia sekä ruoka- että juomavalikoimaltaan koko perheen ravintolana, on yksityistilaisuuksia varten ravintolalla myös B-oikeudet, Vauhkanen täydentää.

  Lähiseutu tarjoaa matkailijoille tai vaikkapa kokousvieraiden ohjelmaa täydentämään runsaasti ajanvietettä ympäri vuoden. Messilä Golf ja Messilän laskettelukeskus sijaitsevat vain muutaman minuutin ajomatkan päässä. Lahden keskustaan on Salpakievarista 10 kilometrin matka.

Kodinomaista majoitusta

  Motelli Salpakievarin 10 viihtyisää 1–3 hengen huonetta tarjoavat majoitusta vuoden ympäri. Huoneen hintaan sisältyy aina maittava buffetaamiainen, joka ravintola Thai Smilen noutopöydästä poiketen koostuu suomalaiselle tutuista aamiaispöydän aineksista.  Motellivieraiden käytössä on myös kodikas oleskelutila, jossa on tarjolla pientä purtavaa ja kahvia sekä vapaasti käytettävissä oleva mikroaaltouuni. Motellin tiloista löytyy myös pieni kirjasto, jossa rentoutua iltasella hyvän kirjan parissa.http://www.joydee.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »