Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Joutsa, Lamminmäen Tilat, Juhani Kuitunen, Aatto ja Elli

Nelostie osa 3


Kesäaikaan Lamminmäen Tilat ravintoloineen palvelee myös yksittäisiä vieraita ja ohikulkijoita. Kuva: Lamminmäen Tilat

Makuelämyksiä 
ja maalaistunnelmaa Lamminmäen Tiloilla

12 vuotta sitten keittiömestari Juhani Kuitunen palasi lapsuudenkotiinsa Joutsan maaseudulle toteuttaakseen pitkäaikaisen haaveensa.


  Nelostien varrella sijaitsevasta maalaistalosta kunnostettiin ohikulkevia ryhmiä palveleva ja tunnelmallisia tilaisuuksia isännöivä Lamminmäen Tilat. Suvun vanha karjatila hirsirakennuksineen ja maalaisromantiikkaa tihkuva miljöö luovat upeat puitteet eri tilaisuuksiin, oli kyseessä arkilounas, kokouspäivä tai ikimuistoinen hääjuhla.

Millainen ryhmä, sellainen ruoka

  Omaa ravintolaa perustaessaan Kuitunen hylkäsi ajatukset vakiomenusta, jota tarjottaisiin ryhmille tilaisuuden tyylistä ja ajankohdasta riippumatta.  – Yksilöllinen palvelu on meille sydämen asia, hän toteaa.

  – Haluamme kuulla, millaisia ihmisiä vieraamme ovat, mistä he tulevat, mistä he pitävät ja millaista ateriaa he toivovat. Näistä aineksista rakennamme juuri oikeanlaiset tarjoilut.

  Lamminmäen Tilat tunnetaan erinomaisesta ruoastaan. Raaka-aineet hankitaan niin läheltä kuin mahdollista, ja kaikki ruoat valmistetaan omassa keittiössä. Lähiseudun vesistä pyydetyistä kaloista syntyvät Kuitusen keittiön erikoisuudet: paistetut muikut, kalapihvit ja loimulohi.

Majoitusta moneen tarpeeseen

  Kesällä Lamminmäen Tilojen ravintola palvelee myös yksittäisiä vieraita ja ohikulkijoita. Tarjolla on maatilamajoitusta 2–4 hengen huoneissa ympäri vuoden. Kesäisin majoituskäytössä on lisäksi aittoja ja leirintäalue.


Lamminmäen Tilojen tunnelmalliset majoitushuoneet.
  Modernia majoitusta tarjoaa Joutsan historiallisessa keskustassa sijaitseva hotelli Aatto ja Elli. Kuitusen perheen nuorin poika Visa Matti vastaa sekä hotellista että sen ympäri vuoden matkailijoita palvelevasta Ravintola Kellarista.


Joutsan keskustassa sijaitseva hotelli Aatto ja Elli tarjoaa modernia majoitusta. Kuva: Lamminmäen Tilat
  – Lamminmäen Tilojen ja keskustahotellin palvelut tukevat toisiaan. Jos vieraat kaipaavat luonnon rauhaa, on maatila oikea valinta. Jos vieraat etsivät majoitusta palvelujen läheltä tai iltaravintolaa illanistujaisiin, on hotelli sopiva vaihtoehto, Kuitunen kertoo.

Rento ilta rantasaunalla

  Rauhaisa maalaismiljöö on omiaan kokouksiin tai illanviettoon. Oheisohjelmaakin kokouksen lomaan järjestetään ongintakisoista värikuulasotaan. Kesäisin laitetaan jalalla koreasti Tanssitallin lavalla ja nautiskellaan RiihiPubin antimista.


Tanssitalli. Kuva: Lamminmäen Tilat
  Päivän parhaat hetket koetaan rantasaunan löylyissä.

  – Luonto tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia eri aktiviteetteihin, mutta yhdessä oleminen, seurustelu ja rantasauna on useimmille ryhmille parasta mahdollista ohjelmaa, Kuitunen sanoo.


Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »