Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Jyväskylä, Vaajakoski, Naissaari, kahvila, lounas, Wanha Woimala, Puttipaja

Nelostie osa 3


Naissaaren kahvi- ja juhlahuone sijaitsee lumoavan kauniissa ympäristössä. Kuvat: Naissaaren kahvi- ja juhlahuone

Kotoisa kahvihetki Naissaaressa

Jyväskylän Vaajakosken kupeessa sijaitsevalla Naissaarella on kaikkea, mitä taukopaikalta saattaa toivoa: kaunis puistomainen miljöö, taustalla kohiseva koski kuohuineen, uniikkeja putiikkeja ja historiallisia rakennuksia, joista erityisesti yksi vierailun arvoinen.


  Vuonna 1896 valmistunut puutalo palveli aikoinaan kauppana, myöhemmin myös asuintalona. Nykyisin sen tiloissa toimii Naissaaren kahvi- ja juhlahuone, kotoisa kahvila-ravintola, joka tarjoaa maukasta ja konstailematonta kotiruokaa sekä makeita ja suolaisia herkkuja sokerimunkeista piirakoihin.

Lounasta myös viikonloppuisin

  Naissaaren kahvi- ja juhlahuone palvelee kesäkuukausina viikon jokaisena päivänä. Muina vuodenaikoina lounaskahvila on maanantaisin kiinni, mutta tilausasiakkaita palvellaan normaalisti joka päivä.


Lohisalaatti Naissaaren tapaan. 
  Lounaslistalla koreilevat kauden makoisat maut. Loppukesän kermainen kantarellikeitto, jokirapupasta, mallaspekonipyörykät ja kasvispihvit tuovat veden kielelle. Ruoka ei seiso noutopöydässä, vaan annokset valmistetaan tilausten mukaan ja tuodaan höyryävän kuumana pöytään. Viikonloppuisin lounaspöydän kuningas on Naissaaren kiitelty lohikeitto.

  Ravintoloitsija Miia Rajaranta haluaa tarjota asiakkailleen puhtaista ja lähellä tuotetuista aineksista valmistettua ruokaa. Ei eineksiä tarkoittaa, että erityisruokavaliot on helppo huomioida, kunhan asiakas muistaa niistä huomauttaa.

Hyödynnä edut ja alennukset

  Päijänteen ja Leppäveden väliin vuonna 1920 rakennettu vesivoimalaitos Wanha Woimala on saanut uuden elämän taide- ja tapahtumatilana. Kesäisin se palvelee myös ruokailevia ryhmiä – Naissaaren kahvi- ja juhlahuoneen tarjoilut katetaan Wanhan Woimalan tiloihin niin juhlatilaisuuksia kuin ison ryhmän ruokailua tai kahvihetkeä varten.


Kahvilan tiloissa mahtuu ruokailemaan kerrallaan noin 40 henkeä, mutta suurempien ryhmienkin vierailuun on suunniteltu sujuva järjestely. 
  Kodikkaassa kahvilassa ruokailee kerrallaan noin 40 henkeä. Puttipajan kynttilätehtaan myymälä Design Puoti Wanha Paja toimii samassa pihapiirissä, mitä voidaan mukavasti hyödyntää suurempien ryhmien kanssa: puolet voi tutustua Wanhan Pajan upeisiin sisustustuotteisiin sillä aikaa kun toiset ruokailevat. Kahvilan kabinetin suljettujen ovien takana voi aterioida tai kokoustaa kaikessa rauhassa.

  Naissaaren kahvi- ja juhlahuone sekä Wanha Paja tarjoavat ennakkoon tulostaan ilmoittaville ryhmille houkuttelevia alennuksia. Avaran ja maksuttoman pysäköintialueen ansiosta on Naissaareen helppo poiketa Nelostieltä.  Lumoavan kaunis puistomainen ympäristö polkuineen ja koskimaisemineen kruunaa kahvintuoksuisen pysähdyksen.


http://www.naissaaarenkahvihuone.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »