Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Laukaa, Vuolake, hotelli, ravintola, thai-ruoka, puutarha

Nelostie osa 3


Hotelli Vuolakkeen ympäristö nurmikkoineen ja istutuksineen on kaunis ja hyvin hoidettu. Kuva: Hotelli Vuolake

Kodikas Vuolake 
pitää pintansa

Hotelli Vuolake Laukaassa on majoittanut matkailijoita jo 20 vuoden ajan.


  Kodikas, yksityisessä omistuksessa oleva hotelli Vuolake sijaitsee Laukaan Vuojärven tuntumassa vain lyhyen ajomatkan päässä Jyväskylästä. Kahdettakymmenettä toimintavuottaan viettävä hotelli-pitopalvelu on ollut alusta asti saman perheen omistuksessa ja tullut tutuksi niin työmatkalaisille kuin koti- ja ulkomaisille turisteille.

  Vuolakkeessa on 27 kodinomaisesti ja persoonallisesti sisustettua savutonta huonetta, joissa on yhteensä 50 majoituspaikkaa. Suuremmille seurueille tilaa tarjoavat kolme neljän hengen yhdistelmähuonetta.  Huonehintaan sisältyy aina aamiainen, ja ryhmille järjestetään ruokailuja tilauksesta. Omatoimiset matkailijat voivat valmistaa ruokansa halutessaan itse asiakaskeittiössä, jossa käytettävissä on sekä ruuanlaittoon tarvittavat välineet että astiastot. Myös grilli ja kota palvelevat kesät talvet.

Thai-keittiön uranuurtaja

  Ryhmäruokailut valmistuvat hotellin omassa keittiössä, jonka erikoisuutena on aito thaimaalainen ruoka. Vuolake onkin yksi suomalaisista thai-ruuan uranuurtajista, sillä pienessä laukaalaisessa hotellissa sitä on tarjottu jo yli kymmenen vuoden ajan! Maut ovat kohdillaan ja ruoka taatusti autenttista – siitä pitävät huolen Vuolakkeen thaimaalaiset kokit. Suomalaiset ovat ottaneet Thaimaan omakseen lomakohteena, ja Vuolakkeessa tiedetään, että monet syövät thai-ruokaa mielellään myös kotimaassa.   Itämaiset ruuat ovatkin olleet suosittuja ja vieraat tietävät niitä myös kysyä. Erityisen suosittuja ovat Vuolakkeen kevätkääryleet, joita ostetaan myös kotiin viemisiksi.

Pieni on monen mielestä paras

  Suomen tiheä hotelliverkosto tarjoaa lähes jokaiselle jotain ja suurten ketjujen puristuksessa voi pienen yksityisen toimijan olla vaikea pitää pintansa. Vuolakkeessa ei kuitenkaan uskota ”suuruuden ekonomiaan”, vaan tiedetään, että juuri pienuus ja henkilökohtaisuus ovat niitä asioita, joilla kilpailla matkustuskentässä. Kun hinta-laatutaso on kohdallaan, palvelu henkilökohtaista ja omistajat itse läsnä lähes aina, lopputuloksena on matkailijalle miellyttävä kokemus, johon palata uudelleen. 


  Resepti on toiminut hyvin ja sillä myös jatketaan. Hyväksi havaituista toimintatavoista pidetään jatkossakin kiinni, ja hyvä maine markkinoi ”puskaradiossa” itse itseään.http://www.vuolake.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »