Nro 4-2016
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Nelostie, Keski-Suomi, Viitasaari, AiKon Kartano, caravanalue, majoitus, ruokailu, aktiviteetit

Nelostie osa 3


AiKon Kartanon päärakennuksen juhlatilaan mahtuu 100 henkeä. Kuvat: AiKon Kartano

Matkailukeskus Viitasaarelle

Keitele-järven rannalla sijaitseva AiKon Kartano avaa ovensa matkailijoille vuoden 2017 alusta. Uusi nimi on peräisin vuosi sitten kartanon ostaneilta Aila ja Konsta Karvoselta. Nimen lisäksi majoituskäytössä aiemmin ollut Muikunlahden kartano kokee monenlaisia muutoksia, kun tilat ja toiminnot päivitetään tälle vuosikymmenelle vanhaa kunnioittaen. 


  Kunnostustöitä AiKon Kartanossa tehdään niin, että kesään 2017 mennessä toiminta on täydessä käynnissä. Kartano tarjoaa matkailu-, majoitus-, juhla- ja kokoustoimintaa sekä erilaisia tapahtumia suuremmillekin ryhmille. Päärakennuksen juhlatilaan mahtuu 100 henkeä, ja kesäisin navetan ylisillä voi järjestää jopa yli 200 hengen juhlia. 

  Nykyaikaistamisen lisäksi alueella aloitetaan myös uudenlaisia toimintoja. Kartanon vieressä olevasta niemestä tehdään upea caravan-alue. Kesäksi valmistuvalle viiden hehtaarin alueelle tulee noin 100 vaunupaikkaa, joista suurin osa on sähköistettyjä. Jokaiselta vaunupaikalta on hieno järvinäköala.


Aila ja Konsta Karvonen. Kuva: AiKon Kartano
  – Olemme itse karavaanareita, ja aurinkoinen, etelään osoittava niemenkärki on mitä oivallisin alue asuntovaunuille ja matkailuautoille, Karvoset toteavat. 

– Otamme jo nyt vastaan ennakkovarauksia kausipaikoista, jotka saattavat mennä nopeastikin, Konsta Karvonen muistuttaa. 

  AiKon Kartano omaa mielenkiintoisen historian, josta Karvoset mielellään kertovat. Tila on rakennettu 1920-luvulla Viitasaaren kunnalliskodiksi, ja omavaraisesti toimineessa kunnalliskodissa oli oma leipomo, mielisairaalaosasto ja ruumishuone. 

  – Täällä on elänyt ja kuollut muun muassa Suomen pisin mies, Konsta Karvonen tietää. 

Runsaasti aktiviteetteja

  AiKon Kartanolla on oma uimaranta ja kilometrin verran rantaviivaa kirkasvetisen ja kalaisan Keitele-järven rannalla. Kausipaikkalaisten veneille, myös isommille jahdeille, järjestyy oma paikka venelaiturissa. Karvosen mukaan tekemistä tulee riittämään, sillä alueelle on suunnitteilla mm. minigolfrata, Beach Volley- ja Padel-kenttä sekä jousiammuntarata. Lähivuosien suunnitelmissa on 18-reikäinen golfkenttä ja kartanon pihapiiriin sijoittuva klubitalo sekä VIP-tilat.


AiKon Kartano sijaitsee Keiteleen rannalla. Kuva: AiKon Kartano
  Kartano sijaitsee omassa rauhassa, keskellä upeaa luontoa, kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä. Nelostieltä on kartanolle matkaa alle 2 km, ja veneellä pääsee sinne Keitele–Päijänne-kanavaa pitkin kaukaakin.

– Ja kun pienkoneella pääsee vieressä olevalle Viitasaaren lentokentälle, meille pääsee niin maitse, vesitse kuin ilmateitse, Konsta Karvonen toteaa.http://www.aikonkartano.fi

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »