Nro 2-2016
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Sappeen kesäteatteri, Pälkäne, Suomen Kesäteatteri, Anna-Leena Härkönen, Kaikki oikein, Heikki Paavilainen, Ilkka Koivula

Kesäteatterit


Kuva: Rami Marjamäki

Lottovoitto vie peruskysymysten äärelle

Suuri suomalainen unelma eletään todeksi Sappeen kesäteatterissa Pälkäneellä.


  Lähes jokainen suomalainen lienee joskus unelmoinut lottovoitosta. Pälkäneläiset Eevi ja Kari Puttonen eivät tee siinä poikkeusta. Poikkeuksen heistä tekee se, että heidän kohdallaan unelma toteutuu: lauantai-iltana kupongista löytyy seitsemän oikein, ja kaikki muuttuu.

  Suomen Kesäteatterin tuottamassa, Anna-Leena Härkösen menestysromaaniin perustuvassa Kaikki oikein -näytelmässä ollaan peruskysymysten äärellä. 

  – Mitä ihmiselle tapahtuu, kun raha tuo muutoksen elämään? Miten ympäristön suhtautuminen muuttuu? Kenelle voitosta kerrotaan ja miten se vaikuttaa voittajan elämään? kuvailee näytelmän ohjaaja Heikki Paavilainen.

  – Härkösen romaani on tuotu Helsingin keskustasta Pälkäneelle – tarina on sama, mutta ympäristö eri. Näytelmä eroaa kirjasta myös sikäli, että kirjassa uidaan välillä syvissäkin vesissä ja käsitellään hieman synkempiäkin teemoja. Näytelmässä ollaan enemmän pilke silmäkulmassa, Paavilainen sanoo.

Pääosassa Ilkka Koivula

  Kaikki oikein -näytelmän miespääosassa nähdään Ilkka Koivula. Hän odottaa kesää Pälkäneellä innostunein mielin.

  – Kasassa on mahtava työryhmä, joten hauskaa tulee varmasti olemaan, Koivula sanoo.

  Hänen mukaansa näytelmän aihe on herkullinen.

  – Kukapa lottovoitosta ei unelmoisi? Ihmisen mieli on sellainen, että helpolla pitäisi päästä, vaikka aina ne miljoonatkaan eivät tuo onnea. Katsojan on kyllä helppo samastua näytelmän päähenkilöihin, Koivula pohtii.


Sappeen upeita maisemia. Kuva: Suomen Kesäteatteri
  Koivulalle Sappee on tuttu paikka, sillä hän on näytellyt siellä ennenkin teatteri Eurooppa Neljän kanssa. Hän pitää Sappeeta hyvänä työpaikkana.

  – Se on varmasti yksi Suomen parhaista kesäteatteripaikoista – sieltä vaaran päältä on aivan upeat näköalat, Koivula hehkuttaa.

  Suomen Kesäteatteri pyörittää Sappeeta nyt ensimmäistä kesää. Koivula on näytellyt aiemmin Suomen Kesäteatterin Pirkko ja Åke -musikaalissa sekä On kesäyö -musikaalissa Topi Sorsakoskena, joten taustajoukot ovat hänelle tutut. Myös yhteistyötä vastanäyttelijöiden Karoliina Vanteen, Heikki Helan, Merja Koivulan ja Mikko Töyssyn kanssa hän odottaa innolla.


Mukana lottohuumassa Mikko Töyssy, Ilkka Koivula, Merja Koivula, Heikki Hela ja Karoliina Vanne. Kuva: Rami Marjamäki
 – Pikkuhiljaa alkavat suupielet jo nousta ylöspäin, kun kesä lähestyy, Ilkka Koivula nauraa.

http://www.suomenkesateatteri.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »