Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Rovaniemi, Joulupukin Pajakylä, Joulupukin Kammari

Nelostie Lappi


Joulupukin Kammarissa vierailee vuosittain noin 360 ihmistä. Kuva: Joulupukin Kammari

Joulun salaisuudet paljastuvat Joulupukin Kammarissa Napapiirillä

Joulupukin voi tavata Rovaniemellä vuoden jokaisena päivänä.


  Joulupukin kotiin Korvatunturille on pitkä ja hankala matka, sillä Pukin asuinpaikka on tarkoin varjeltu salaisuus, jonka tietää pukin lisäksi vain muori ja tontut sekä pukin poroystävät. Ja ne eivät kerro, sillä toisinaan Joulupukki haluaa olla ihan rauhassa suunnittelemassa reissujaan ja kuulemassa tiedustelutonttujen raportteja lasten kiltteystilanteesta.


Joulupukin Kammari sijaitsee keskellä Joulupukin Pajakylää. Kuva: Joulupukin Kammari
  Mutta koska Joulupukki on Joulupukki ja rakastaa ihan kaikkia ihmisiä, erityisesti lapsia, hänellä on Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä oma Kammari, johon hän toivottaa kaikki maailman ihmiset tervetulleiksi itseään tapaamaan ihan joka ikinen päivä. 

Satojen salaisuuksien Pukki

   Joulupukki ei ole valinnut Kammarinsa sijaintipaikkaa sattumalta. Kammarin läpi nimittäin kulkee maaginen Napapiiri, jonka ylittäminen vie vuosia ihmisen henkisestä iästä. Siinä siis selitys sille, miksi Pukki edelleen jaksaa olla niin nuorekas, vaikka on jo ainakin ties kuinka vanha! Kammarissa näkee myös tonttujen hyppelevän Napapiirin viivan yli – siksi nekin jaksavat vuodesta toiseen käydä tarkkailemassa lapsia ikkunoiden takana.


Pukki tonttuineen. Kuva: Joulupukin Kammari
  Joulupukin Kammariin kuljetaan pitkin Salaisuuksien käytävää, jonka varrella vierailija saa vastauksia muutamiin jouluun liittyviin salaisuuksiin. Käytävällä on nähtävillä mm. peninkulmasaappaat ja kuumailmapallon kori, joita Pukki käyttää apunaan matkoillaan maailman ympäri.

  Kenties eniten ihmisiä askarruttaa Joulupukissa se, miten hän onnistuu joka vuosi kiertämään maailman vain yhden vuorokauden aikana. Petteri Punakuonon johtamasta porovaljakosta toki on apua, mutta yksi joulun suurimmista salaisuuksista on Joulupukin ajansäätöratas, joka on nähtävillä Kammarissa. Sitä käyttämällä Joulupukki pystyy säätelemään aikaa ja hidastamaan sen kulkua niin, että hänellä varmasti on mahdollisuus käydä maailman jokaisessa perheessä.

Pukin sylissä on tilaa. Aina.

  Salaisuuksien käytävä kiehtoo ja antaa tilaa oman mielikuvituksen käytölle, mutta Kammarin olennaisin tekijä on tietenkin Joulupukki itse. Ja hänellä on joka päivä aikaa ystävilleen läheltä ja kaukaa. Pukki juttelee vieraidensa kanssa, kyselee kuulumiset ja lahjatoiveet ja välillä ottaa pienet päiväunet, jotta jaksaa taas jatkaa. Jokainen Kammarissa kävijä, kaikki noin 360 000 ihmistä vuodessa, kuvataan ja videoidaan, ja jokaisella on halutessaan mahdollisuus ostaa kuva tai video itsestään ja Pukista kotiinviemisiksi.http://www.santaclauslive.com

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »