Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Pyhä-Luoston kansallispuisto, Pyhätunturi, ravintola, Huttu-Uula, Ahti Isojärvi

Nelostie Lappi


Huttu-Uulan taitavat kokit ovat keränneet mainetta ja kunniaa. Kuva: Huttu-Uula

Huttu-Uulan palkitut herkut vievät kielen mennessään

Rinneravintoloiden huippuihin kuuluva Huttu-Uula erottuu muullakin kuin mieleenpainuvalla nimellään. Ravintolan sisätiloista löytyy kokonainen ravintolapirtti, keittiössä ahertavat mainetta ja kunniaa keränneet kokit, ja ravintola sijaitsee varsinaisella paraatipaikalla Pyhätunturin PyhäExpress-hissin ala-asemalla.


  Sesonkipainotteinen Huttu-Uula on oikea rinneravintoloiden monitoimitalo. Rinneravintolasta laskijat saavatkin nopeasti eteensä pihvit, pizzat ja burgerit. Iltapäivällä ovensa avaava Uula à la carte painottaa paikallisia erikoisuuksia, poroa ja tuoretta kalaa, ja Pyhä Catering toimittaa Huttu-Uulan palkitut herkut vaikka kotiovelle asti.


Pyhä Catering toimittaa Huttu-Uulan herkkuja myös perille lomaviettopaikkaan. Kuva: Huttu-Uula
  20 vuotista taivaltaan marraskuussa juhlistavan Huttu-Uulan tarina sai alkunsa Huttutunturin ja Huttujärven läheisyydestä. Ravintoloitsija Ahti Isojärven mukaan lappilainen miehen nimi Uula toi ravintolan nimeen rempseää poromiesmeininkiä.

Arvokilpensä ansainnut ravintola

  Huttu-Uulan Rinneravintolan sisään rakennettu ravintolapirtti Uula à la carte on ylpeänä kantanut kunnioitetun Rôtisseurs-järjestön eli Paistinkääntäjien kilpeä jo vuodesta 2007. Se on järjestön korkein tunnustus ja merkki sekä ruoan että palvelun korkeasta laadusta, mitä valvotaan vuosittain mysteeriasiakkaiden avulla.

  Huttu-Uulassa ei kilpien menetyksestä tarvitse huolehtia, sillä sitoutuneelle henkilökunnalle ja taidokkaille nuorille kokeille laadukas ruoka on sydämen asia.


Läheltä pyydettyä kalaa á la Huttu-Uula. Kuva: Huttu-Uula
  Laatu korostuu myös paikallisten ja puhtaiden raaka-aineiden käytössä. Maukkaimmat pororuoat, lähialueiden järvistä pyydetyt kalat ja suomalaiseenkin makuun eksoottinen karhunpaistikäristys ovat Huttu-Uulassa vertaansa vailla.

  – Myös Rinneravintolan annoksissa panostetaan paikallisuuteen. Poronkäristyksen ja lohikeiton lisäksi lappilaiset maut maistuvat pizzojen täytteinä savuporoa ja savulohta myöten, Isojärvi kuvailee.

Sesonkisuosikit seisovassa pöydässä

  Hiihtolomasesongista alkaen koko kevään ajan Huttu-Uulan torstai-iltoihin katetaan runsas ja maistuva Lapin Ruuat -buffetpöytä, jonka kuninkaina ovat tietenkin poro sekä lappilainen lämminsavulohi ja paistetut muikut. Syksyllä puolestaan tarjolla on Sadonkorjuubuffet, jossa ylistetään kauden kasviksia ja kalaa.

  Huttu-Uulan Parvi on omiaan rauhallisiin ruokailuihin oman ryhmän kesken. Parvella onnistuvat myös juhlat, kokoukset ja illanvietot jopa 45 hengelle. Kokonaisuuden kruunaa suuri aurinkoterassi, jossa innokkaimmat auringonpalvojat viihtyvät aamupäivästä auringonlaskuun asti.



http://www.huttu-uula.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »