Sesonkipainotteinen Huttu-Uula on oikea rinneravintoloiden monitoimitalo. Rinneravintolasta laskijat saavatkin nopeasti eteensä pihvit, pizzat ja burgerit. Iltapäivällä ovensa avaava Uula à la carte painottaa paikallisia erikoisuuksia, poroa ja tuoretta kalaa, ja Pyhä Catering toimittaa Huttu-Uulan palkitut herkut vaikka kotiovelle asti.
Pyhä Catering toimittaa Huttu-Uulan herkkuja myös perille lomaviettopaikkaan. Kuva: Huttu-Uula 20 vuotista taivaltaan marraskuussa juhlistavan Huttu-Uulan tarina sai alkunsa Huttutunturin ja Huttujärven läheisyydestä. Ravintoloitsija Ahti Isojärven mukaan lappilainen miehen nimi Uula toi ravintolan nimeen rempseää poromiesmeininkiä.
Arvokilpensä ansainnut ravintola
Huttu-Uulan Rinneravintolan sisään rakennettu ravintolapirtti Uula à la carte on ylpeänä kantanut kunnioitetun Rôtisseurs-järjestön eli Paistinkääntäjien kilpeä jo vuodesta 2007. Se on järjestön korkein tunnustus ja merkki sekä ruoan että palvelun korkeasta laadusta, mitä valvotaan vuosittain mysteeriasiakkaiden avulla.
Huttu-Uulassa ei kilpien menetyksestä tarvitse huolehtia, sillä sitoutuneelle henkilökunnalle ja taidokkaille nuorille kokeille laadukas ruoka on sydämen asia.
Läheltä pyydettyä kalaa á la Huttu-Uula. Kuva: Huttu-Uula Laatu korostuu myös paikallisten ja puhtaiden raaka-aineiden käytössä. Maukkaimmat pororuoat, lähialueiden järvistä pyydetyt kalat ja suomalaiseenkin makuun eksoottinen karhunpaistikäristys ovat Huttu-Uulassa vertaansa vailla.
– Myös Rinneravintolan annoksissa panostetaan paikallisuuteen. Poronkäristyksen ja lohikeiton lisäksi lappilaiset maut maistuvat pizzojen täytteinä savuporoa ja savulohta myöten, Isojärvi kuvailee.
Sesonkisuosikit seisovassa pöydässä
Hiihtolomasesongista alkaen koko kevään ajan Huttu-Uulan torstai-iltoihin katetaan runsas ja maistuva Lapin Ruuat -buffetpöytä, jonka kuninkaina ovat tietenkin poro sekä lappilainen lämminsavulohi ja paistetut muikut. Syksyllä puolestaan tarjolla on Sadonkorjuubuffet, jossa ylistetään kauden kasviksia ja kalaa.
Huttu-Uulan Parvi on omiaan rauhallisiin ruokailuihin oman ryhmän kesken. Parvella onnistuvat myös juhlat, kokoukset ja illanvietot jopa 45 hengelle. Kokonaisuuden kruunaa suuri aurinkoterassi, jossa innokkaimmat auringonpalvojat viihtyvät aamupäivästä auringonlaskuun asti.
|