Nro 2-2016
Luokittelu: Lappi ;  Nähtävyydet ;  Aina ; 
Avainsanat: Nelostie, Lappi, E75 Lapland, Kukkolan Tilausliikenne, päiväretket, ruskamatkat, Jäämeren retket, hankimatkat, kuningasrapuretket

Nelostie Lappi


Kukkolan Tilausliikenteen täysin varusteltulla linja-autolla voi matkustaa vaikkapa Murmanskin Aljosha-patsaan luo. Kuva: Kukkolan Tilausliikenne

Ei vain se määränpää – myös matkanteko voi olla nautinto

Korkeuksiin kohoavia tuntureita kiertävät kiemurtelevat tiet. Lumi tuiskuaa, ja irtolumen alta paljastuu liukas tienpinta. Porotokka ylittää tien vain muutaman sadan metrin päässä. Lumisade yltyy, ja väsymys painaa silmäluomissa.


  Pohjoisen haastava ja nopeasti muuttuva ajosää saa kokeneeltakin autoilijalta sormen suuhun. Kuinka mukava olisikaan matkustaa huolettomasti linja-auton lämmössä ja antaa ääriolosuhteisiin tottuneen ammattilaisen hoitaa loput.


Bussiretkeläiset revontulia metsästämässä. Kuva: Kukkolan Tilausliikenne
  Kukkolan Tilausliikenteen kuljettajille arktiset tiet ovat tuttuja taittaa. Ivalolainen perheyritys on palvellut uskollisia asiakkaitaan ammattitaitoisesti ja luotettavasti jo 70 vuoden ajan. Yhden miehen taksipalveluista alkanut toiminta kattaa nyt kymmenen autoa tilataksista täysmittaisiin ja viimeisen päälle varusteltuihin linja-autoihin. Lähtökohtana on aina asiakkaan viihtyvyys – myös matkanteko voi olla nautinto.

Oppaan kanssa on mukava matkustaa

  Tilausmatkojen ohessa Kukkolan bussit liikennöivät säännöllisesti Pohjois-Norjaan, Venäjälle ja Viroon. Yrityksen erikoisalaa ovat opastetut kiertomatkat Kuolan niemimaalle ja Murmanskiin. Matkoille mukaan lähtee vakio-opas, jonka Tapani Kukkola on nimennyt ”Kuolan alueen käveleväksi Wikipediaksi”.

  – Asiansa tuntevat oppaat ovat meille kunnia-asia, suuntautui matka mihin tahansa, Kukkola painottaa.

  – Venäjän-matkat ovat suosittuja, ja niille tullaan varta vasten Etelä-Suomesta asti, sillä Kuolan alueelle ja Murmanskiin ei ryhmämatkoja juuri järjestetä.

Päiväretkille oman hotellin ovelta

  Syksyisiä kestosuosikkeja Lapin ruskamatkojen lisäksi ovat päiväretket Jäämerelle, joita on järjestetty jo 10 vuoden ajan. Retkiä tehdään syyskuussa joka tiistai ja torstai, tilauksesta myös muina ajankohtina.


Retkiryhmä Lyngenvuonolla matkalla Lofooteille. Kuva: Kukkolan Tilausliikenne
  – Parasta mahdollista palautetta on nähdä tutut kasvot retkillä vuodesta toiseen. Eräskin asiakas on käynyt kanssamme Jäämerellä jo seitsemän kertaa, ja välillä mukana tulee tusina kavereita, Kukkola toteaa tyytyväisenä.

  Hankimatkojen rinnalle ovat tulleet jokalauantaiset kuningasrapuretket, joita järjestetään koko talven ajan. Jos ravustus ei kiinnosta, voi matkan varrella jäädä päiväksi Kirkkoniemeen.


Opas Lisa Fabritius esittelee kuningasravun sielunelämää. Kuva: Kukkolan Tilausliikenne
  Päiväretkien aikana opas kertoo tarinoita saamelaisuudesta, poronhoidosta, Lapin erämaista, kullanhuuhdonnasta ja kalastuksesta. Kyytiin pääsee kätevästi Saariselän, Ivalon ja Inarin hotellien pysäkeiltä.


http://www.kukkolanbussit.com

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »