Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Tornio, Paperivalo, Sirpa Kivilompolo, tehtaanmyymälä, kahvila

Revontultentie


Vanha kyläkauppa palvelee nykyään kahvilana ja laadukkaan paperistudion tehtaanmyymälänä. Kuva: Paperivalo

Lapin valkoinen valo inspiroi Paperivalon tuotteita

Kilpisjärvelle vievän tien varressa, 25 kilometriä Torniosta pohjoiseen, nököttää vanha kyläkauppa. Ulkoapäin ei uskoisi, että valkoinen, täysin remontoitu vanha talo kätkee sisälleen paperistudion tehtaanmyymälän.


  Sirpa Kivilompolon Paperivalo-yrityksessä valmistuvat upeat, Lapin vaaleaa valoa henkivät paperiset design-tuotteet. Paperivalo-mallistossa Lapin valkoisuus – yöttömät yöt ja hohtavat hanget – heräävät eloon ainutlaatuisella tavalla. Onnittelukortit, läpikuultavat lyhdyt ja valaisimet sekä muut sisustuselementit ovat elegantteja tuotteita ja luovat omistajalleen lumoavaa tunnelmaa.

Ikivanhaa tekniikkaa

  Kivilompolon käsissä paperi herää eloon aivan uudella tavalla. Vesileimaa käyttäen Kivilompolo luo paperille kuvioita ja kokonaisia tarinoita, jotka tanssivat kauniisti valossa. Vesileiman käyttö paperin kuvioinnissa tunnettiin jo 1200-luvulla, mutta Kivilompolo on kehittänyt tekniikkaan uudenlaisia omia menetelmiään, joita käyttämällä hän siirtää osan Lapin mystiikasta valmistamaansa paperiin. Jokainen tuote on Kivilompolon käsin tekemä, uniikki teos.


Sirpa Kivilompolo. Kuva: Antti Kohonen
  Paperinvalmistus lumosi Kivilompolon jo 1990-luvun alussa hänen opiskellessaan tekstiilisuunnittelua Kuopiossa. Ikivanha menetelmä sai Kivilompolon koukkuun, ja niin alkoi matka paperitaiteilijaksi. Vuonna 2007 Kivilompolo muutti takaisin kotiseudulleen Tornionjokilaaksoon ja inspiroituu yhä Lapin luonnosta. Nyt hänellä on oma myymälä-kahvila vanhassa hirsisessä kyläkaupassa houkuttelemassa pohjoiseen matkaavia elämysostoksille.

Tyylikäs myymälä

  Omien paperituotteidensa lisäksi Kivilompolo myy kaupassaan myös muiden valmistajien yksilöllisiä tuotteita. Tyylikäs ja hyvällä maulla remontoitu liiketila henkii designia: kaikki on kaunista ja laadukasta. Paperivalo Shopin idea on tarjota kauniita käyttö- ja koriste-esineitä itselle tai lahjaksi. Uniikkeja tuotteita, joita ei tule vastaan joka myymälässä. Valkoinen on ajaton ja aina tyylikäs ja pelkistettynä luo upeaa tunnelmaa.  Kivilompolon paperistudio sijaitsee kaupan vieressä, oman kodin piharakennuksessa. Pieniä ryhmiä otetaan tilauksesta vierailulle työtilaan, jossa on mahdollisuus päästä seuraamaan paperinvalmistusta alusta lähtien. Tutustumiskäynti paperistudiossa, ostoshetki kaupassa ja makoisat kahvit tunnelmallisessa pikku kahvilassa tai kesällä terassilla tarjoavat mukavan hengähdystauon matkalla pohjoiseen.http://www.paperivalo.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »