Nro 5-2015
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Lappi, Salla, Sallatunturi, Sallaiset, caravanalue, mökki, lomakylä, PAN Village, hirsitalo

Via Karelia


Sallatunturi ja sen juurella sijaitseva Sallaiset caravanalue. Kuvat: Sallaiset Oy

Luonnonläheistä majoitusta Sallatunturin kupeessa

Sallaiset Oy tarjoaa majoitusta caravan-alueella ja mökeissä ympäri vuoden.


  Sallaiset caravan-alue sijaitsee aivan Sallatunturin juurella. Koko tunturialue palveluineen sijaitsee melko pienellä alueella, joten siirtyminen majoituksesta rinteeseen ja muihin kohteisiin on kätevää.

  – Ei täällä välttämättä tarvitse autoa, sillä ravintolat, kylpylä, liikuntahalli, Poropuisto ja ladut ovat kaikki tässä ihan vieressä, kertoo Sallaiset Oy:n toimitusjohtaja Jussi Seppänen.

  Sallaiset caravan-alueen 105 sähköistettyä caravan-paikkaa ovat käytössä ympäri vuoden – talvisinkin kausipaikoilla on parisenkymmentä vaunua.

  Ympärivuotinen matkailualue houkuttelee turisteja etenkin talvisaikaan, mutta myös kesäsesonki kasvaa jatkuvasti. 


Sallaiset caravan-alueen 105 sähköistettyä caravan-paikkaa ovat käytössä ympäri vuoden.
  – Talvi on meillä ilman muuta pääsesonki, kuten koko Lapissa. Kesäsesonkia ja välikausia kehitämme koko ajan. Ihmiset ovat onneksi pikkuhiljaa heränneet huomaamaan, että Lapissa on myös muita hienoja vuodenaikoja kuin talvi. Esimerkiksi toukokuu talven jälkeen on hienoa aikaa, kun luonto herää – samoin marraskuu, kun pimeys laskeutuu. Ne ovat kokemisen arvoisia aikoja!

  – Sitkeässä elää myös harhaluulo, että kesäisin Lapissa olisi hirveästi sääskiä. Se ei kyllä pidä paikkaansa, Seppänen kertoo.

Mukavasti vaunussa tai ylellisesti mökissä

  Vuonna 2013 SF-Caravan ry:n talvisuositusalueeksi valitulla caravan-alueella on paitsi vaunupaikkoja myös 12 saunallista parimökkiä, joissa on makuuhuoneet yhteensä neljälle henkilölle sekä oma keittiö. Alueella on myös siistit ja tilavat suihku- ja saunatilat sekä takkahuone. Tunnelmallinen grillikota on niin ikään asiakkaiden vapaassa käytössä.


Lomakyö PAN Villagen hirsitalo.
  Isommille porukoille majoitusta tarjoaa Sallaiset Oy:n lomakylä PAN Village muutaman kilometrin päässä caravan-alueesta, sekin sopivan matkan päässä tunturista. Lomakylän suurissa korkeatasoisissa hirsitaloissa on kussakin neljä huoneistoa, ja jokaisessa huoneistossa makuupaikkoja kolmessa makuuhuoneessa yhteensä kuudelle henkilölle.


PAN Villagen hirsitalojen oleskelutila on avara ja valoisa.
 Lisäksi huoneistoissa on avara oleskelutila, keittiö, kaksi kylpyhuonetta, kaksi vessaa ja oma sauna. Huoneistot on sisustettu nykyaikaisesti, ja oleskelutilan mukavuuksiin kuuluvat muun muassa suuri TV, DVD-soitin ja tulisija.


Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »