Nro 5-2015
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Imatra, Imatran kylpylä, Imatra Base Camp, Vesihoitola Venla, Beauty Spa Wellamo, ravintola Kastanja, kylpylä Taikametsä

Via Karelia


Kylpylä Taikametsässä kohdataan luonnonvoimat uudella tavalla ja nautitaan taianomaisista elämyksistä. Kuva: Imatran kylpylä

Liikkumisen iloa, hyvää oloa 
ja yhteisiä hetkiä
Imatran Kylpylässä

Saimaan rannalla kohoava Imatran Kylpylä on vuosien saatossa kehittynyt kuntoutuskeskuksesta kotimaisen hyvinvointi- ja aktiivimatkailun ykköskohteeksi. Kylpylää ympäröivästä Ukonniemen alueesta on kovaa vauhtia rakentumassa kansainvälisesti merkittävä täyden palvelun liikuntamatkailukeskittymä, joka tunnetaan jo nyt nimellä Imatra Base Camp.


  Urheiluharrastukset ja aktiivisen elämäntavan suosio ovat tuoneet kotimaanmatkailuun aivan uudenlaisen sysäyksen. Tänä päivänä liikuntamatkailu on kaikkea muuta kuin harrastavan nuorison yksinoikeus – kun leirin tai turnausmatkan kohteena on Imatra Base Camp, Imatran Kylpylässä kannustetaan hyödyntämään tilaisuus lähtemällä virkistävälle lomamatkalle koko perheen voimin.

Urheiluhostellista luksusviitteihin

  Hostellityylinen Sport Camp -majoitus on urheilujoukkueiden ja kilpailunjärjestäjien mieleen, ja aktiivinen nuorisokin nauttii saadessaan jakaa turnausmatkalla huoneen hyvien ystävien kesken. Kannustamaan saapunut kotiväki sen sijaan valitsee omiin tarpeisiinsa parhaiten sopivan hotellitason perhehuoneen, lomahuoneiston tai vaikkapa ihan ikioman villan. Yhtään perheenjäsentä ei sovi jättää kotiin, ja tästä syystä Imatran Kylpylässä on tarjolla myös koiraystävällisiä huoneita.  Ympäristön tarjoamat monipuoliset harrastusmahdollisuudet tukevat harjoittelua loman ja leirin aikana, oli omana päälajina jalkapallo, jääkiekko, pesäpallo, hiihto, maastotriathlon tai frisbeegolf. Treenaaminen on tärkeää, mutta urheilijan ei sovi unohtaa kunnollista palautumista, rentoutumista ja maittavia aterioita – pienistä herkutteluhetkistä puhumattakaan. Palvelujen keskittyminen Ukonniemeen on niin urheilujoukkueen, lomailevan perheen kuin hyvää oloa kaipaavien paikallisten asukkaiden etu.

Omaa aikaa äidille ja isälle

  Normaalisti äitiä harmittaa, kun isä ei osaa irrottautua työnteosta lomallakaan. Tällä kertaa isä saa kuitenkin tavata asiakkaitaan upeissa, järvimaisemien koristamissa kokoustiloissa kaikessa rauhassa, sillä kylpylälomalla äidilläkin on mahdollisuus irrottautua arjen kiireistä.


Ulkoaltaalla tarkenee talvellakin. Kuva: Imatran kylpylä
  Äidin aamupäivä hujahtaa hetkessä keskustan kaupoissa. Ostosretken jälkeen on aikaa nauttia Vesihoitola Venlan ja Beauty Spa Wellamon rentouttavista hoidoista. Intialainen päänhieronta kuulostaa taivaalliselta, myös kasvohoito, manikyyri ja pedikyyri houkuttelevat.


Vesihoitola Venlan ruusukylpy tekee ihmeitä! Kuva: Imatran kylpylä
  Kokousten ja hemmotteluhoitojen jälkeen alkaa äidin ja isän ikioma ilta. Romanttista illallista ravintola Kastanjassa siivittävät puhtaat, pohjoismaiset maut, kynttilän kajo ja lasillinen laadukasta viiniä tai kupillinen kuohuvaa. Illallisen jälkeen nautinnollinen ilta jatkuu teatteriesityksen tai konsertin merkeissä.

Yhteistä tekemistä senioreista sylilapsiin

  Ympäröivä järviluonto ja koko lähiseudun kattava yhteistyöverkosto mahdollistavat monia ikimuistoisia lomahetkiä aina Saimaan-risteilyistä seikkailupuiston temppuratoihin, golfiin ja hohtokeilaukseen tai kodinomaisen Veteraani- ja Lottamuseon sotahistoriallisiin kokoelmiin.


Pulikointia Taikametsässä. Kuva: Imatran kylpylä
  Isovanhemmatkin ansaitsevat oman yhteisen hetkensä – mummon ja vaarin laittaessa jalalla koreasti senioreille suunnatuissa päivätansseissa viihtyy muu perhe kylpylä Taikametsässä pulikoiden. Onhan paikalla myös merenneito Riia, joka pyrstöineen ja simpukkakoruineen saa pikkuväen päät ihmetyksestä pyörälle. 

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »