Nro 5-2015
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Imatra, Imatranajot, Imatra Base Camp, Imatran kylpylä, Imatran Valtionhotelli, kulttuurikeskus, Imatrankoski

Via Karelia


Imatranajojen tunnelmaa. Kuva: Imatran kaupunki

Imatran katurata täyttyy taas moottoripyörien pärinästä

Moni muistelee haikeana aikaa, jolloin Imatra oli kotina moottoriurheilun tähtitapahtumalle. Imatranajot toi kaupunkiin kymmeniätuhansia ihmisiä joka kesä seuraamaan katumoottoripyöräilyn MM-osakilpailua. Elokuussa 2016 prätkien pärinä palaa isosti Imatralle yli 30 vuoden tauon jälkeen. 


  TT-kisojen kulta-aika oli 70-luvulla, jolloin Imatranajoja saapui seuraamaan jopa 50 000 ihmistä. Entisaikojen kunniaksi järjestetty Muistojen Imatranajot on kerännyt useana vuonna katuradan varteen muutamia tuhansia katsojia. Ensi kesänä elokuun toiseksi viimeiselle viikonlopulle suunniteltuun RR-osakilpailuun odotetaan yli 30 000 hengen yleisöä.

  Imatran kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Heikki Laine kuvailee elokuista tapahtumaa Imatran superviikonloppuna, jolloin Imatralla on tilaisuus näyttää todellinen potentiaalinsa isojen tapahtumien isäntäkaupunkina.


Muistojen Imatranajoissa yhä rataennätyksen omaava, vuoden 1981 500-kuutioisten maailmanmestari Marco Lucchinelli ja oik. lajin 15-kertainen maailmanmestari Giacomo Agostini. Kuva: Imatran kaupunki
  – Aiemmin TT-kisojen aikaan ihmiset leiriytyivät teltoissa radan läheisyydessä. Nyt Imatralla on tuhansia vuodepaikkoja sekä runsaasti erityylisiin ja -kokoisiin tapahtumiin soveltuvia tiloja, Laine pohjustaa.

Liikuntamatkailun suosio näkyy Imatralla

  Imatralla on panostettu urheilumatkailuun toden teolla, ja Ukonniemen alueelle kehittyvä liikunta- ja majoituskeskittymä Imatra Base Camp sekä Lappeenrannan puolella sijaitseva Rauhan alue soveltuvat erinomaisesti isojen urheilutapahtumien, messujen ja konserttien järjestämiseen.

  Suurten urheiluhallien lisäksi alueelle on juuri valmistumassa kansainväliset vaatimukset täyttävä urheilustadion, joka on jo valittu pesäpallon Itä–Länsi-ottelun estradiksi vuonna 2017. Ensimmäiset SM-hiihdot sivakoidaan stadionilla jo tammikuussa.

Pienistä kokouksista tunnelmallisiin konsertteihin

  Imatran kylpylä sekä Suomen kauneimmaksi rakennukseksikin äänestetty Imatran Valtionhotelli tarjoavat täyden palvelun kokouspaketteja oheispalveluineen. Kokous-, konferenssi- ja konserttikäyttöön soveltuvat Imatran kulttuurikeskuksen yli 500-paikkainen Karelia-sali sekä pienempi 100-paikkainen Kaleva-sali. Kokoustiloja löytyy myös kaupungintalolta sekä ammattikorkeakoulun tiloista, ja kesäisin käytössä on kauniiden jokimaisemien ympäröimä ulkoauditorio Vuoksi.


Kulttuurikeskus Virta iltavalistuksessa. Kuva: Imatran kaupunki
  Imatralla on kaikkea, mitä vetovoimaiselta tapahtumakaupungilta voi odottaa.

  – Kulkuyhteydet ovat hyvät, ja Imatralle on helppo saapua mistä suunnasta tahansa. Saimaa valloittaa vuodenajasta riippumatta ja tarjoaa erinomaiset puitteet rentoon ulkoiluun, mutta myös seikkailulliseen oheisohjelmaan kokouspäivän päätteeksi, Laine sanoo.


Koskikelluntaa. Kuva: Imatran kaupunki
– Suosittelisin kokeilemaan esimerkiksi liitovarjoilua moottoriveneen vetämänä tai koskikelluntaa Vuoksen virran vietävänä, mitä voi lämpimän kelluntapuvun ansiosta harrastaa ympäri vuoden.

Imatrankosken kuohut hiljenevät hetkeksi

  Hillitympään ajanvietteeseen Laine kehottaa tutustumaan Vuoksen ympäristöön.

  – Runollinen Vuoksi on geologisesti ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde. Helppokulkuisen kulttuurireitin varrella on kartanoita, museoita ja monia muita kiinnostavia kohteita.


Imatrankoski. Kuva: Imatran kaupunki
  Imatralle saapuvan ei sovi ohittaa kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä, upeaa Valtionhotellia sekä koko Suomen vanhinta matkailukohdetta Imatrankoskea.

  – Ensi kesänä koskinäytöksiä on lauantaisin. Sen jälkeen tulee voimalaitoksen remontin vuoksi kahden vuoden tauko, jolloin kosken kuohuja voi nähdä virtuaalisesti (tätä juuri työstetään). Nyt on siis hyvä aika käydä katsomassa koskea livenä! Laine toteaa.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »