Nro 5-2015
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Lappeenranta, kaupunginteatteri, esteettömyys, kauppakeskus, IsoKristiina, Timo Sokura

Via Karelia


Suuri Näyttämö. Havainnekuva: Ala Arkkitehdit Oy

Lappeenranta uudelleenmäärittää teatterikäynnin

Kun Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri valmistuu ja otetaan käyttöön loppuvuodesta, teatterikäynti Suomessa ei enää ole kuin ennen. 


3 in 1 – kolme yhdessä

  Lappeenrannassa teatterikäynti nostetaan loppuvuodesta aivan uudelle tasolle. Elämykset eivät rajoitu vain teatterin katsomoon, sillä uusi kaupunginteatteri sijaitsee kauppakeskus IsoKristiinan laajennusosassa, ostosmahdollisuuksien ja Original Sokos Hotel Lappeen naapurissa. Hotellin, kauppakeskuksen ja teatterin kolmiyhteys on ainutlaatuinen Suomessa ja koko maailmassa – vastaavaa ei löydy mistään muualta. 


Kauppakeskus alakerrassa, teatteri yläkerrassa. Kuva: Mikko Nikkinen
  Kokonaisuus on kuin ruotsinlaiva, mutta kuivalla maalla: saman katon alla voi käydä syömässä, poiketa drinkillä, tehdä ostoksia, nähdä tasokkaita teatteriesityksiä ja nukkua. Kun kaikki on vieressä hotellihuonetta myöten, ei tarvita siirtymisiä, ei ole parkkiongelmia, ei palelua talven tuiskuissa… 


Äsken hotellissa, nyt jo teatterissa. Kuva: Mikko Nikkinen
  Etenkin muualta tulevan teatterimatkailijan silmin teatterireissu ei voisi helpompi ja vaivattomampi olla! Kaupunkiin voi saapua hyvissä ajoin ja kuluttaa aikaa ostoskeskuksen palveluiden parissa. Illan tullen teatteriin lähtiessä ulkovaatteet voi jättää hotellihuoneeseen ja siirtyä teatteriin pikkukengillä kuivin jaloin. Väliajalla ei tarvitse jonottaa vessaan – sen kuin poikkeaa vain ”omassa” kylpyhuoneessa melkein seinän takana. Menemisiään ei tarvitse aikatauluttaa etukäteen, kun kaikki on kätevästi käden ulottuvilla.

Tulevaisuuden teatteri on esteetön

  Lappeenrannan kaupunginteatteri lupaa, että se tarjoaa tulevaisuuden teatteria. Erityisen hyvää tulevaisuutta Lappeenrannan uusi teatterirakennus tietää niille, joilla on erityistarpeita. Esteettömyys on nimittäin otettu huolellisesti huomioon uutta teatterirakennusta suunniteltaessa. 


Havainnekuva yleisölämpiöstä. Kuva: Ala Arkkitehdit Oy
Kaikkiin yleisötiloihin on esteetön pääsy: teatterin yleisöaulaan pääsee suoraan hissillä kauppakeskuksen kaikista kerroksista, myös parkkihallista, ja koko teatteri näyttämöineen on yhdessä tasossa ilman kynnyksiä. Suuressa salissa on yhdellä rivillä irrotettavat tuolit, joiden tilalle pääsee pyörätuolilla. Myös näkö- ja kuulorajoitteiset on otettu huomioon mm. induktiosilmutekniikkaa ja opasteita käyttäen. 

Sympaattinen Mummo ja viihteellinen laulunäytelmä avaavat ohjelmiston

Upouusi kaupunginteatteri otetaan käyttöön marraskuun lopulla, kun pienen näyttämön valloittaa sympaattinen, hauska ja hieman pisteliäskin Mummo. Lappeenrantalaistaustaisen Anni Nykäsen palkittuun sarjakuvaan perustuva Mummo pohtii maailman menoa sutjakkaasti savo-karjalaisittain.


Teatterinjohtaja Timo Sokuran katse on jo suunnattu tammikuun avajaisiin. Kuva: Mikko Nikkinen
  Virallisesti uuden kaupunginteatterin avajaisia juhlitaan 15.−16.1.2016, kun laulunäytelmä Kolmen pennin ooppera valmistuu teatterinjohtaja Timo Sokuran ohjaamana ensi-iltaan suurelle näyttämölle. Sokuran mukaan Lappeenrannan kaupunginteatteri tarjoaa alkavalla kaudella ohjelmistoa moneen makuun. Kevätkaudella ohjelmistoon tulevat Mika Myllyahon Paniikki, jonka ensi-ilta pienellä näyttämöllä on 11. maaliskuuta sekä koko perheen näytelmä, Katja Krohnin Iso paha susi, joka nähdään suurella näyttämöllä 8. huhtikuuta alkaen. Lisäksi kevään aikana nähdään kolme vierailuesitystä.


Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »