Nro 2-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Tapahtumat ;  Kevät ; 
Avainsanat: Pohjois-Suomen Erämessut, Oulu, metsästys, kalastus, retkeily, luonto, matkailu, eläintäytön EM-kisat

Pohjois-Suomen Erämessut Oulussa 14.–17.5.2015


Kuva: Pentti Uusi-Illikainen

Pohjois-Suomen Erämessut 
– eräalan suurtapahtuma

Pohjois-Suomen Erämessut täyttää helatorstaiviikolla Ouluhallin ja sen laajan ulkoalueen. Kahden vuoden välein järjestettävä eräalan suurtapahtuma kerää yhteen yli 500 näytteilleasettajaa ja 50 000 kävijää. 


  Jo 11. kerran järjestettävien messujen pääteemat ovat Metsästys, Kalastus, Retkeily, Luonto ja Matkailu. Teemat näkyvät vahvasti niin näytteilleasettajien osastoilla kuin messuohjelmassakin. Mukana ovat eräalan johtavat maahantuojat ja jälleenmyyjät, ja osastoilla on laatutuotteiden lisäksi tuotetestauksia, näytöksiä ja tietoiskuja. 

  – Myös alan järjestöt ja yhdistykset ovat entistä laajemmin edustettuina, ja luontomatkailutoimijoiden määräkin on viime vuosina merkittävästi kasvanut, toteaa Pohjois-Suomen Erämessujen myyntipäällikkö Johanna Nakkula, jonka mukaan kattavasti edustettuina ovat etenkin Pohjois-Pohjanmaan alue ja Lappi. 

Erähenkistä ohjelmaa

  Erilaista ohjelmaa on nähtävänä seminaariteltassa, Ouluhallin ohjelmalavalla, isolla perhoaltaalla sekä messuosastoilla. Yleisöluennoilla puhutaan alan asiantuntijoiden johdolla ajankohtaisista aiheista, kuten luonnon hyvinvointivaikutuksista, uudesta kalastuslaista, luontovalokuvauksesta, eräkokkauksesta ja lähiruoasta sekä uusista retkeilykohteista. 


Kuva: Kari Arontie
  Tänä vuonna Erämessuilla luonto on entistä lähempänä.
 
  – Panostamme toiminnallisuuteen ja haluamme tarjota elämyksiä sekä mielenkiintoista ajanviettoa koko luontoharrastuksista kiinnostuneelle perheelle, todellisia erämiehiä ja -naisia unohtamatta, Nakkula toteaa.

  Luvassa on muun muassa leirinuotiotunnelmaa, jousimetsästysesityksiä, perhokalastus- ja kalankäsittelynäytöksiä sekä erähenkisiä muotinäytöksiä. Lisäksi Riistakeskus Oulu järjestää messuilla jo perinteeksi muodostuneen metsästystrofeenäyttelyn.

Esillä eläintäytön huipputöitä

  Messujen tämän vuoden erikoisuus on Eläintäytön Euroopan mestaruuskilpailut, European Taxidermy Championships 2015, jotka järjestetään messutapahtuman yhteydessä omassa Kisahallissaan. Kilpailu on valmiiden töiden näyttely, jossa Euroopan lahjakkaimmat eläintentäyttäjät tuovat parhaat työnsä kansainvälisten tuomareiden arvosteltaviksi. Kilpailutyöt on tehty etukäteen valmiiksi jokainen työvaihe tarkasti dokumentoiden.   Kilpailulla on eettisesti hyvin korkeat säännöt, joten rauhoitetut eläimet pääsevät kilpailuun vain, jos eläin on kuollut luonnollisesti tai tapaturmaisesti.

  Ouluun odotetaan yli 100 kilpailijaa kahdestakymmenestä eri maasta. Niinpä odotettavissa on useita satoja alan huipputöitä pikkulinnuista suurikokoisiin nisäkkäisiin. Täyttötyöt ovat esillä yleisölle koko messujen ajan.

Ryhmän kanssa messuille

  Erämessut tarjoaa vähintään 15 henkilön ryhmille 10 % alennuksen, kun liput varataan etukäteen. Alennus lasketaan valmiiksi edullisista ennakkolipuista. 

  – Lisäksi matkanjohtaja ja kuljettaja pääsevät messuille veloituksetta, muistuttaa Nakkula. Etuhintaiset ennakko- ja ryhmäliput voi hankkia tapahtuman internetsivujen kautta. 

  Erämessut on avoinna torstaista lauantaihin klo 10–18 ja sunnuntaina klo 10–17. 

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »