Nro 2-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Pori, Kirjurinluodon kesäteatteri, Maria Kuusiluoma, Lentävät morsiamet, Jukka Puotila

Satakunta hyvää kohdetta


Maria Kuusiluoma, Katariina Kaitue ja Marika Krook lentoemäntinä. Kuva: Kirjurinluodon kesäteatteri.

Kirjurinluodon kesäteatterissa lentävät läppä ja morsiamet

Ranskalaisen näytelmäkirjailijan Marc Camoletin kynästä syntynyt ratkiriemukas farssi Boeing-Boeing on kaikkien aikojen esitetyin ranskalaisnäytelmä koko maailmassa. Jukka Puotilan tähdittämä ja Mikko Viherjuuren ohjaama komedia saa ensi-iltansa Kirjurinluodon kesäteatterissa 3.6.2015 nimellä Lentävät morsiamet.


  Porissa kesäteatteria luotsaava Maria Kuusiluoma nähdään Kirjurinluodon lavalla ensimmäistä kertaa sitten aloitusvuoden 2008.

  – Pakkohan minun oli roolittaa itseni näytelmään mukaan, jotta pääsisin pussailemaan Puotilan kanssa, Kuusiluoma naurahtaa.Puotilan ja Kuusiluoman lisäksi rooleissa nähdään muitakin tunnettuja nimiä.

Rea Maurasen ja Marika Krookin myötä esityksessä kuullaan paljon musiikkia, vaikka alkuperäinen teos onkin puhdas puhenäytelmä, Kuusiluoma paljastaa.

Ruuhkaa portilla

  Pariisiin sijoittuva esitys sisältää kaikki hulvattoman komedian ainekset: glamouria, stereotypioita, kliseitä ja kommelluksia. Mutta mitä tekee eri yhtiöiden lentoemäntiä pyörittelevä sulava ranskalaisherra, kun aikataulumuutoksista johtuen portille syntyy yllättäen ruuhkaa?

  – On mahtavaa saada ihmiset nauramaan ja hyvälle tuulelle. Hyvä teatteriesitys auttaa myös pakenemaan arjesta, minkä vuoksi Kirjurinluodossa suositaan farsseja, Kuusiluoma kertoo.

  Kuusiluoman mukaan teatterin tekeminen on kuin ostaisi sian säkissä. 

  – Keitoksen raaka-aineiden on oltava priimaa. Vaikka käytössä olisi paras käsikirjoitus ja parhaat näyttelijät, lopputulos on aina yllätys. Vasta aineiden yhdistämisen jälkeen selviää, kiehuuko keitos yli vai palaako kenties pohjaan.

Morsiamet lentävät 3.6.–4.7.2015

  Kirjurinluodon kesäteatteri sijaitsee ihanteellisella paikalla Kokemäenjoen rannalla. Kirjurinluotoon on helppo saapua omalla autolla tai julkista liikennettä hyödyntäen. Ilmaista pysäköintitilaa on runsaasti ja kesäteatteriin on liikuntarajoitteisille esteetön kulku.

  Alueelta löytyy A-oikeuksin varustettu ravintola ja kahvila. Kesäteatterin katetut katsomo ja näyttämö takaavat, ettei kehno sää ole esitysten esteenä. Kirjurinluodon esityskausi on lyhyt, sillä teatteri puretaan heinäkuussa tuomaan tilaa Pori Jazz -festivaalille. Morsiamet lentävät viimeisen kerran Kirjurinluodossa lauantaina 4.7.2015.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »