Nro 5-2014
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Hyvinvointi, Pajulahti, liikuntaloma, liikuntakurssi, Semi Nuorala, vimpulaparkki, Fiiliskurssit, PajuFit, Pajuketun seikkailuliikuntapuisto


Myös huippu-urheilijat viihtyvät Pajulahdessa. Kuvat: Liikuntakeskus Pajulahti

Liikuntakeskus Pajulahti on
aktiivisen lomailijan paratiisi

Nastolassa sijaitseva Liikuntakeskus Pajulahti ei ole vain urheilun ja liikunnan ammattilaisia ja sellaisiksi aikovia varten. Liikunnan monitoimikeskus tarjoaa kuntoa, mieltä ja elämänlaatua kohottavan vaihtoehdon vaikkapa hiihtolomaa, kesälomaa tai ihan vain viikonlopun irtiottoa ajatellen.


  Liikuntakeskus Pajulahti järjestää monimuotoisia liikuntalomia ja -kursseja eri ikäryhmille. Vaihtoehtoja riittää perhelomista nuorisoleireihin ja senioreille suunnattuihin lomiin.

  – Vuodepaikkoja on yhteensä noin 700 lisävuoteineen, ja tarjolla on sekä opisto- että hotellitason majoitusta, esittelee Pajulahden terveysliikuntapäällikkö Semi Nuorala.  Liikuntalomalle voi valita joko puoli- tai täysihoidon. Urheilijoille sopivia herkkuruokia pursuileva buffetpöytä takaa riittävän energiansaannin jokaisena päivänä. Pajulahden ilmainen Vimpulaparkki pitää pienimmät lapset kiireisinä askartelun, leikkimisen ja liikkumisen merkeissä, jotta vanhemmat saavat rauhassa keskittyä kuntoiluun ja omaan hyvinvointiin.

Mielihyvää monipuolisesta liikunnasta

  Pajulahden ehdoton vahvuus on erinomaiset liikuntaolosuhteet. Useat lajivaihtoehdot, modernit tilat jalkapallo- ja uimahalleineen, ympäröivä luonto ja sijainti puhdasvetisen järven rannalla takaavat sen, että jokaiselle löytyy sopiva tapa liikkua.  – Meillä on alan parhaat ohjaajat, jotka saavat kurssilaisilta jatkuvasti äärimmäisen hyvää palautetta. Tyytyväisyydestä kertoo myös se, että moni Pajulahdessa lomaillut palaa takaisin, Nuorala kehuu.

  Liikuntalomia järjestetään sesongin mukaan, ja esimerkiksi joulu- ja hiihtolomalla ohjelmaan sisältyy vähintään viisi 45 minuutin mittaista liikuntatuntia tai muuta ohjattua toimintaa jokaisena täytenä lomapäivänä. Lisäksi vapaa-ajalla on mahdollisuus omatoimiseen kuntoiluun.

  – Kaikille ohjatuille tunneille ei tietenkään ole pakko osallistua, vaan jokainen voi valita mieluisensa oman olotilan ja liikuntatottumustensa mukaan, Nuorala huomauttaa. Liikuntaloman pituuden voi valita kahden vuorokauden ja täysimittaisen viiden päivän aktiiviloman väliltä. Senioreille suunnatut Fiiliskurssit kestävät kolmesta neljään vuorokautta, ja niitä järjestetään ympäri vuoden.  – Viikonloppuisin pidämme erilaisia teemaleirejä. Kahvakuulakurssi, Boot Camp ja Cross Training lukeutuvat suosituimpiin viikonloppukursseihimme, Nuorala luettelee. PajuFit on Pajulahden oma, tavoitteellinen täsmäkurssi, jonka tarkoituksena on opastaa sporttisen elämäntavan löytämisessä. Pajulahti on myös valittu Suomen ensimmäiseksi vammaisurheilun valmennuskeskukseksi.

Pajulahteen uusi seikkailupuisto


  Toukokuussa 2015 Pajulahteen aukeaa Pajuketun seikkailuliikuntapuisto. Eritasoisista esteradoista muodostuva kiipeilypuisto haastaa niin pienemmät kuin suuremmatkin rohkeamieliset ylittämään itsensä puun latvustossa kiikkuvien esteiden ja vaijeriliukujen viidakossa.

  – Tarkoituksena on rakentaa ratakilometreissä mitattuna Suomen suurin kiipeilypuisto, mutta katsotaan, miten suunnitelmat etenevät. Joka tapauksessa luvassa on adrenaliinin täyteisiä, hulvattoman hauskoja kiipeilyhetkiä, Semi Nuorala lupaa.

www.pajulahti.comTekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »