Nro 5-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suuri Postitie, Raisio, Huhkotalo, lounasravintola, tilausravintola, juhlat, Hannu Leppänen, Minna Marttila, moderni joulupöytä, saunakabinetti, Machia Design


Huhkotalon keittiömestari on kiertänyt maailmaa kulinarismin kannoilla. Kuva: Huhkotalo

Huhkotalon
keittiö lumoaa

Kansainvälisestä keittiöstään kuulu Ravintola Huhkotalo Raisiossa on nautiskelijan valinta! Idyllinen paikka, muuntautuvat tilat ja makuelämykset takaavat mieleenpainuvan elämyksen.


  Huhkotalo sijaitsee Raisiossa, lähellä Turun rajaa. Tilat ovat ruhtinaalliset: juhlasalissa voi järjestää jopa 250 hengen tilaisuuden, ja lattiapinta-alaa jää vielä tanssipareillekin! Huhkotalossa on lisäksi erillinen 50 hengen viihtyisä tila.

  Ravintola haluaa panostaa myös monipuoliseen lounastarjontaan. Maanantaista perjantaihin ruokailijoiden valittavana on peruslounaan lisäksi myös keittovaihtoehto sekä kala- ja kasvisruokaa. Kevyen ruoan ystävät löytävät salaattivalikoimasta omansa.

Keittiömestarin maut maailmalta

  Huhkotalon keittiömestari Hannu Leppänen tuntee maailman keittiöt. Hän on kiertänyt kulinarismin kannoilla niin Lontoossa, New Yorkissa, Teksasissa kuin Ruotsissakin. Tilausmenuihin saa pikanttia väriä, ja erilaisilla teemoilla syntyvät ikimuistoiset juhlapäivälliset.  – Kannattaa rohkeasti kysyä ideoita. Räätälöimme mielellään persoonallisia ruokalistoja, ravintolapäällikkö Minna Marttila lupaa. Suosittuja ovat esimerkiksi Tex Mex- ja Välimeren pitopöytä. Myös aasialaisen ja italialaisen keittiön herkut tekevät kauppansa.

Moderni joulupöytä suosikki

  Huhkotalon pikkujouluaika on säihkettä ja säpinää. Ryhmät voivat valita kolmesta eri joulumenusta mieluisimman. Vaihtoehtoina ovat perinteinen, moderni ja suomalainen joulupöytä, joista moderni on ehdottomasti suosituin. Marttilan mukaan palaute on ollut erittäin positiivista.

  – Moni pelkää kyllästyvänsä perinteisiin jouluruokiin jo ennen omaa joulunviettoa, ja pikkujouluaikaan vaihtoehtomenu otetaankin ilolla vastaan, ravintolapäällikkö kertoo.

  Modernin kattauksen helmiä ovat muun muassa pirteät salaatit, chili- ja yrttisillit, terriinit sekä savustettu kalkkunafilee ja marinoitu paahtopaisti. Jälkiruokana maistuu appelsiininmakuinen Creme caramel.

Saunan ja designin ystäville

  Pienemmille tilaisuuksille sopii mainiosti Huhkotalon saunakabinetti, johon mahtuu noin 30 henkeä viettämään iltaa tai pitämään kokousta. Löylyhuoneeseen puolestaan sopii kerrallaan kymmenkunta löylyttelijää. Saunakabinetin yhteydessä on pieni jääkaapilla ja hellalla varustettu keittiö. Ruoat ja juomat voi tuoda mukanaan tai tilata ne Huhkotalon kautta.  Sisustuksesta ja kotoilusta kiinnostuneet voivat Ravintola Huhkotalossa vieraillessaan tutustua myös naapurissa toimivan Käsityö- ja taidekulma Machia Designin laajaan askartelu-, käsityö- ja designtarjontaan.

  – Siellä matkailijaryhmät voivat osallistua vaikkapa työnäytöksen seuraamiseen ja siirtyä sitten meille lounaalle tai kahville, Minna Marttila ehdottaa.

www.huhkotalo.fiTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »