Nro 5-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suuri Postitie, Raisio, Pirilän Kukkatalo, Minna Syrjälä, oma tuotanto, sommitelmat, taimimyymälä


Pirilän Kukkatalon ylpeydenaihe on oma tuontanto Tuusulassa. Kuva: Pirilän Kukkatalo

Pirilän Kukkatalossa
vietetään juhlavuotta

Syyspakkasten koittaessa kesää voi jatkaa pistäytymällä perinteisessä puutarhamyymälässä. Yksi tällainen vierailun arvoinen kohde on Raisiossa 20-vuotisjuhlaansa viettävä Pirilän Kukkatalo.


  Vuonna 1994 perustettu yritys sai alkunsa juuri täältä Raisiosta. Sittemmin yritys on perustanut kolme muutakin puutarhakeskusta, Tuusulaan, Riihimäelle ja Helsinkiin.

  Pirilän Kukkatalo Raisiossa on laaja viherhuoneiden muodostama kokonaisuus, joka on varustettu mittavalla pysäköintialueella.

  – Meillä on tilaa vierailulla käyville bussiryhmille, mutta myös omalla autolla liikkuvat arvostavat sitä, että parkkipaikka löytyy vaivattomasti myymälän yhteydestä, toteaa markkinointipäällikkö Minna Syrjälä.

Toisena valttina ovat mainiot kulkuyhteydet – tänne on helppo tulla monesta suunnasta.

Painopiste omassa tuotannossa

  Yhtiön ylpeydenaihe on oma, laaja tuotanto Tuusulassa, joka koostuu etupäässä ruukku- ja ryhmäkasveista. Erilaisia kasveja ja kukkia valmistuu vuosittain yli miljoona kappaletta. Omalla tuotannolla varmistetaan, että kukat kestävät asiakkaalla pidempään ja samalla voidaan taata edullinen hintataso.


Tulilatva. Kuva: Pirilän Kukkatalo
  Syrjälä kertoo, että Kukkatalon syksyn klassikkoja ovat tulilatva ja paavalinkukka, jotka sopivat tuoksuttomina mainiosti myös allergiakoteihin. Melko uusi tulokas on joulutähdestä jalostettu Princettia, jota myydään lokakuulta isänpäivälle asti. Joulun alla tulevat puolestaan myyntiin amaryllis sekä erikokoiset joulutähdet. Muita suosikkeja ovat joulutulppaanit, hyasintit sekä joulukaktukset.

Elävillä kukilla piristystä talveen

  Pirilän Kukkatalosta löytyy erilaisia, joka kukkarolle sopivia joulukoreja.  – Moni ostaa mielellään valmiin sommitelman omaksi iloksi kotiin sesonkia juhlistamaan. Kukat ovat myös edelleen suosituimpia tuliaisia, Syrjälä kertoo.

   Viikoittain Kukkataloon tuodaan jonkin verran kukkia Tanskasta, Hollannista ja Saksasta, kuten syyskaudella muun muassa kellokanervia ja callunoita. Syrjälän mukaan yritys pyrkii välttämään turhia välikäsiä tuontikukkien hankinnassa, jotta kuluttajahinnat saadaan pidettyä mahdollisimman edullisena.

Avoinna joka päivä

  Puutarhamyymälän ilme vaihtuu vuodenaikojen mukaan, ja sesongista riippuen myynnissä on erilaisia kasveja. Alkuvuodesta tarjolla on esikoita ja kevään korvalla narsisseja ja leikkotulppaaneja. Maaliskuussa ilmestyvät myyntiin ensimmäiset kesäkukat ja toukokuussa äitienpäiväruusut. Taimistomyymälät avaavat puolestaan ovensa huhtikuun puolivälissä pysyen auki aina lokakuulle asti.

  Pirilän Kukkatalon myymälöissä vallitsee vanhan ajan tunnelma ja tuoksu, jonka voi aistia heti ovesta sisään astuttaessa.

  – Kaikki puutarhakeskuksemme ovat perinteisiä puutarhamyymälöitä, joissa kasvatuspöydät toimivat myyntipöytinä. Huolehdimme myös ostosten pakkaamisesta, Syrjälä toteaa.

Pirilän Kukkatalo on avoinna joka päivä vuoden ympäri arkisin klo 9–20 ja viikonloppuisin klo 9–18.

www.kukkatalo.fiTekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »