Nro 3-2014
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Museot, kirkot ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Taikayöntie, Punkalaidun, Koulutintti, Sakari Pärssinen, Sarkkilan kansakoulu, koulumuseo, majoitus, juhlat, jokilautta, ruokailu


Punkalaitumen joen varrella sijaitseva vanha koulurakennus toimii nyt tunnelmallisena kokous- ja juhlapaikkana. Kuvat: Koulutintti

Lomalle kouluun!

Satakunnan maaseudun vanhin kansakoulu Punkalaitumella on taatusti mieleenpainuva majoituspaikka.


  Idyllisessä maalaismaisemassa Punkalaitumenjoen töyräällä kohoava Sarkkilan vanha kansakoulu tarjoaa mahdollisuuden kokea palan mennyttä aikaa. Vuonna 1874 rakennettu jugend-tyylinen talo on saanut uuden elämän viihtyisänä ja tunnelmallisena majoitus- ja juhlatilana.

   Rakennuksen sisätilat on remontoitu täysin vuonna 1999, ja nyt vanhan kansakoulun luokkahuoneet toimivat tunnelmallisena kokous- ja juhlapaikkana, kun taas entinen opettajien asunto hoitaa B&B -majoituksen virkaa. Kunnostustyöt tehtiin viime tipassa, sillä koulu lopetti toimintansa rakennuksessa vuonna 1971, ja sen jälkeen sen kunnossapitoon ei ollut juuri panostettu. Kunnes Hanna-Riitta ja Sakari Pärssinen ostivat suojellun kouluvanhuksen Punkalaitumen kunnalta vuonna 1998 – alkoi uusi elämä, niin koululle kuin Pärssisille.

Kodinomaista majoitusta

   Pärssisen pariskunta halusi alkaa kehittää matkailusta uutta elinkeinoa Punkalaitumella. Kouluvanhuksen vetovoimaan uskova pariskunta aloitti majoitus- sekä juhla- ja kokoustoiminnan Sarkkilan koulussa 1.1.2000. Rakennus toimii myös koulu- ja rakennusmuseona, sillä esillä museoluokassa on entisajan koulunkäyntiin liittyvää esineistöä.

   Koulutintti toimii ympäri vuoden. Koululla on vuodepaikat 15 henkilölle neljän makuuhuoneen huoneistossa, jonka keittiö ja olohuone ovat yhteisessä käytössä. Perhehuoneena toimiva Pakari tarjoaa yösijat parvella, levitettävillä sohvilla ja jopa uuninpangolla. Kamarissa on makuupaikat kolmelle, ja lisäksi pienet Ellin- ja Ullanboksit toimivat yhden ja kahden hengen huoneina. Majoitukseen voi halutessaan tilata aamiaisen, tai sen voi valmistaa itse huoneiston omassa, hyvin varustellussa keittiössä. Huoneistossa on myös oma sauna, ja huoneiden ikkunoista aukeaa idylliset näkymät Punkalaitumenjoelle ja ympäröiville pelloille.


Kapteeni jokilautalla.
   Pärssiset vuokraavat myös viittä mökkiä muualla Punkalaitumella. Luonnon keskellä sijaitsevat mökit ovat oiva majoitusvaihtoehto matkailijoille ja lomailijoille, jotka nauttivat ulkona liikkumisesta ja luonnonrauhasta tai kuntoilusta. Myös monia erilaisia aktiviteetteja on tarjolla, esimerkiksi Jokilautan kahviretket tai vaikka Koulukirja ja karttakeppi -ohjelma, yms.

Upeat puitteet juhliin

   Ison koulun avarissa tiloissa on helppo järjestää tilaisuudet enintään 80 hengelle, etenkin kun tarjoilu hoidetaan talon puolesta. Kokoukset ja juhlat järjestyvät Koulutintissä kuin itsestään: asiakkaan ei tarvitse järjestää paikalle kuin itsensä – puitteet ovat mainiot. Maukas kotiruoka pitää vieraat tyytyväisinä ja koulun kanssa samanikäiset flyygeli ja harmooni voivat innostaa vaikka vanhanaikaisen karaoken laulamiseen. Kokousvieraita varten Koulutintti tarjoaa kaikki nykyaikaiset tekniikat, maustettuna alkuaikojen koulumuistoilla.

www.koulutintti.comTekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »