Nro 2-2014
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Oulu, Uusi Seurahuone, Ravintola Hugo, Tommi TuhkanenUusi Seurahuone
– pala historiaa Oulun sydämessä

 Upea uusrenessanssityylinen rakennus Oulun torin kyljessä toimii ainutlaatuisena ravintola- ja tapahtumatilana.


  Yksi marraskuinen päivä vuonna 1882 tuhosi silloisen Oulun, kun kaupungissa riehuvan suutulipalon liekit nieli kitaansa kaupungin koko keskustan. Tulimeren uhriksi jäi myös paikallinen Seurahuone.

   Kaksi vuotta kohtalokkaan palon jälkeen lähelle meren rantaa valmistui merikapteeni Johan Fredrik Petrellin uusrenessanssityylinen yksityistalo, jonka suunnitteli oululaissyntyinen arkkitehti Hugo Neuman. Komea rakennus on Petrellin kodin jälkeen nähnyt paljon ja elänyt monia vaiheita. Tänä päivänä tämä ”Petrellin palatsi” on Ravintola Uusi Seurahuone, joka pitää sisällään monenlaisiin tilaisuuksiin taipuvat tilat sekä korkeatasoisen Ravintola Hugon.

Hugossa nautitaan kauden parhaista mauista


   Syksystä 2010 lähtien Uutta Seurahuonetta on isännöinyt ravintoloitsija Tommi Tuhkanen, jonka johdolla ravintola Hugossa tarjotaan pohjoisen skandinaavisia makuja alusta asti käsityönä valmistettuna.

  – Ravintola Hugo tarjoaa korkeatasoisempaa ruokaa kunkin kauden parhaita raaka-aineita sekä lähi- ja luomuruokaa hyödyntäen. Hyvän ruoan ystäville Hugo tarjoaa parasta laatua ja monenlaisia vaihtoehtoja, kotimaista kalaa, lähituottajan possua sekä yrttejä, riistaa unohtamatta.  – Menuissamme tuntuvat selkeästi myös vuodenajat: kesällä juhlitaan raikkailla ja tuoreilla oman maan antimilla, jotka löytyvät helposti naapuristamme kauppahallista ja lähitoimittajiltamme. Talvellakaan ei mennä merta edemmäs kalaan, vaan pöytä katetaan aineksilla, jotka tulevat läheltä ja lämmittävät niin kielen kuin mielen, Tuhkanen kertoo.

Tila jokaiseen tilaisuuteen

   Uusi Seurahuone ja Ravintola Hugo pystyvät tarjoamaan ruokailumahdollisuuden kaikenkokoisille ryhmille, ja keittiö taipuu räätälöimään seurueille omannäköisensä menut. Nopeat ryhmäruokailut onnistuvat loistavasti, onhan turistibussien pysäkit aivan talon kupeessa Oulun torilla.

   Myös kaikenlaiset tilaisuudet kokouksista perhejuhliin onnistuvat näppärästi Uudella Seurahuoneella, jossa kaikki palvelut ovat saman katon alla. Kaikki rakennuksen tilat ovat entisöityjä, kauniita ja asianmukaista tekniikkaa myöten loppuun asti ajateltuja kokonaisuuksia. Ravintola Hugon ravintolasalin lisäksi Hugon yhteydessä ovat Vekkuli- ja Salonki-kabinetit, ja kellarikerroksessa on myös tunnelmallinen viinikellari. Saleista suurin, Seurahuone-sali, toimii kalustojärjestelyillä hyvinkin erilaisten tapahtumien miljöönä. Lisäksi Uuden Seurahuoneen kabinetteja ovat seminaaritila Westerlundin sali ja upea juhlahuoneisto Karl.

   Tuhkanen kehottaa tilaisuuksia suunnittelevia ottamaan yhteyttä myyntipalveluun, jonka avulias henkilökunta antaa mielellään lisätietoja. Heidät tavoittaa arkisin 8:30–16 puhelimitse numerosta 020 143 2200 ja sähköpostilla osoitteesta myyntipalvelu@uusiseurahuone.com.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »