Nro 2-2014
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Oulu, Meri Oulu, kesäteatteri, Tankki täyteen, Luolamies, Jari Sillanpää, Eini, Tealakkaravintola, Mikko Alatalo, Jope Ruonansuu, Ulla Tapaninen, stand up

Suomen suurin kesäteatteri


Meri Oulun katsomoon mahtuu peräti 2 600 henkeä. Kuvat: Meri Oulu

Meri Oulu
iskee naurun ytimeen

 Suomen suurin kesäteatteri, Meri Oulu, hauskuttaa kestosuosikilla, Tankki täyteen -komedialla. Takuuvarmaa laatua tarjoavat myös Martti Suosalo, Jari Sillanpää ja Jope Ruonansuu.


  Kesäteatteri Meri Oulun katsomoon mahtuu 2 600 henkeä, ja se sijaitsee upealla paikalla Oulun Toppilan Möljällä. Tänä kesänä katsomot täyttää Neil Hardwikin ja Jussi Tuomisen kirjoittama, tarkkasilmäisesti, mutta kieli poskessa suomalaista perusluonnetta kuvaava Tankki täyteen. Näytelmä saa ensi-iltansa 10. heinäkuuta.

Sekalaista seurakuntaa

   Lämminhenkisen perhekomedian tunnistettavat hahmot, tilanteet ja hokemat kuuluvat kotimaisen huumorin klassikoihin. Vilénin perhe pyörittää epäonnista huoltoasemaa uuden pikatien ulottumattomissa. Maksavien asiakkaiden sijaan asemalla vierailee sekalainen seurakunta rakastettavia henkilöitä: konstaapeli Reinikainen puujalkavitseineen, pastori mopoineen, niin ja vielä kirkkokuorokin!

  Oman värinsä tuovat Juhanan epätoivoinen rakkaus ja haaveilu muutosta kaupunkiin sekä Ullan mehevä ihanuus.  Komedian pääpari on Emmi ja Sulo Vilénin, joiden roolit Meri Oulussa näyttelevät Ritva Oksanen ja Mikko Kivinen. Keskeinen hahmo on myös kyläpoliisi Artturi Reinikainen, jonka nostalgiseen miekkasuikkaan sonnustautuu Jukka Rasila. Emmin ja Sulon aikamiespoika-Juhanana nähdään Mika Räinä ja kahvila-apulais-Ullana Kirsi Ylijoki.

Tankki täyteen -näytelmän ohjaa raumalaislähtöinen Olka Horila.

Luolamies puraisee


   Rakastaa shoppailua? Kysyy eksyessään tietä? Vaihtaa sukat joka päivä? On ehkä mies – mutta ei Luolamies! Kysymykset johdattelevat maailmankuulun stand up -esityksen, Luolamiehen, jäljille.


Martti Suosalo hauskuuttaa luolamiehenä Meri Oulussa 9.8.2014. Kuva: Meri Oulu
  Tikahduttavan hauskan, lämmöllä miesten ja naisten eroja ruotivan esityksen nimiroolissa on itseoikeutetusti Martti Suosalo.

  Luolamies on Broadwayn pitkäikäisin, vuodesta 1995 pyörinyt yhden miehen show. Sitä on esitetty ainakin 30 maassa 15 kielellä. Näytelmä on kotimaassaan saanut jopa oman kadun ja merkkipäivän.

  Suomalainen Luolamies kutsuu Meri Ouluun lauantaina 9. elokuuta.

Sillanpäältä täyskymppi

   Suomen viihdyttävin artisti, karismaattinen Jari Sillanpää on Meri Oulun kestosuosikki. Elokuussa Möljällä järjestetään jo kymmenes Jari Sillanpään suurkonsertti. Elämyksellinen Sillanpää Show tarjoaa artistin omia tuttuja hittejä ja persoonallisia tulkintoja maailmantähtien klassikoista. Kesän vauhdikkaassa konsertissa kuullaan varmasti myös makupaloa Sillanpään täysin uudesta musiikista.

  Ennen Jari Sillanpäätä lavalle nousee uuden tulemisen tehnyt iskelmätähti Eini. Pellon tyttö Eini nousi suosioon vuonna 1978 laululla Yes Sir, alkaa polttaa. Artistin pitkään uraan mahtuu monia discoiskelmän klassikoita, joiden siivin Meri Oulun tunnelma nousee taatusti pilviin. Eini tekee jatkuvasti myös uutta musiikkia, joten Möljällä on luvassa niin nostalgiaa kuin uusiakin rytmejä. Einiä säestää tuttu Boogie-orkesteri.

Makupaloja kesästä

   Kaikkiin Meri Oulun kesän 2014 tapahtumiin on mahdollista varata ravintolapalveluita ennakkoon. Ennakkovaraukset on tehtävä viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.

  Laajalla kesäteatterialueella on yli tuhat katettua, A-oikeuksin varustettua ravintolapaikkaa ja anniskelupistettä. Pikkupurtavaa ja juotavaa on saatavilla myös ilman erillisiä varauksia. Etukäteisvarauksen tehneille pidetään istumapaikat varattuina Telakkaravintolassa, ja tilatut tuotteet ovat pöydässä valmiiksi katettuna väliajan alettua.

  Kesäteatteribuffet tarjoillaan niin ikään Telakkaravintolassa. Kesän ruokalistalle on nostettu kauden herkkuja. Veden kielelle nostavat muun muassa raikkaat salaatit, savustettu lohi, possunnoisetit ja vuohenjuustoperunagratiini. Makunautinnon kruunaavat marinoidut mansikat ja basilikavaahto.

Yhteislaulua ja -naurua

   Kesän aloittaa Mikko Alatalon vetämä Suomen suurin lauluilta keskiviikkona 25. kesäkuuta.

Täyslaidallisen naurua tarjoaa stand up -trio Ismo Leikola, Ilari Johansson ja Jaakko Saariluoma. Kolmikko viihdyttää kesäteatterin yleisöä perjantaina 27. kesäkuuta.

   Ulla Tapaninen ja Nasevat Kurtut tuovat Möljälle perjantaina 4. heinäkuuta sit down -komiikan ja konsertin samassa paketissa. Alku koostuu Tapanisen humoristisesta sanatykityksestä, ja loppu Ullan ja virtuoottisen naiskvintetin räväköistä musiikkiesityksistä.


Jope Ruonansuo saapuu Meri Ouluun 7.8.2014. Kuva: Meri Oulu
   Huumoria ja musiikkia on luvassa myös torstaina 7. elokuuta, kun Jope Ruonansuu valloittaa kesäteatterin. Jope esittää omaa roisia huumoriaan lämmöllä, ketään loukkaamatta, mutta kaikkia naurattaen. Shown loppupuolella Jope myös laulaa omaa tuotantoaan.Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »