Nro 4-2013
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ;  Kevät ; 
Avainsanat: Rauman Kaupunginteatteri, Kuubalainen serenadi, Satu Silvo, Reidar Palmgren, Onnennumerot, Hiljaiset sillat, Reppu ja Reissumies, teatterillinen lauluilta

Katsojaluvut uuteen ennätykseen


Kuubalainen serenadi, kuvassa Marko Salminen, Timo Julkunen, Reidar Palmgren ja Satu Silvo. Kuva: Harri Joensuu

Rauman Kaupunginteatteri nosteessa

Rauman Kaupunginteatterilla on takanaan ennätyksellinen teatterikausi. Kesäteatterissa esitetty Tankki täyteen oli loppuunmyyty kaikissa kesän 2013 esityksissä. Koko kauden katsojaluku oli 40 078 ja täyttöaste 86,7 %.


Taiteilijaelämää ja mummoenergiaa

   Rauman Kaupunginteatterin ohjelmistossa tänä syksynä aloittanut kotimainen kantaesitys Kuubalainen serenadi kertoo raumalaisen runoilija Unto Koskelan lyhyestä ja värikkäästä taiteilijan elämästä. Intohimoinen musiikillinen draama on professori Panu Rajalan ja raumalaisen kirjailijan Tapio Niemen käsialaa. Kirsi-Kaisa Sinisalon ohjaaman näytelmän nimiroolissa nähdään Lauri Ketonen, ja hänen ystävinään Minna Craucherina ja Mika Waltarina vierailevat Satu Silvo ja Reidar Palmgren.

   Lokakuun alusta joulukuun alkuun Rauman Kaupunginteatterissa nähdään Mike Yeamanin kirjoittama, uusi englantilainen komedia Onnennumerot. Rauman Kaupunginteatterille nyt Suomen kantaesityksen saavan näytelmän on suomentanut palkittu näytelmäkirjailija Tuomas Timonen ja sen ohjaa Hanna Ojala.

   Onnennumerot on komedia modernista perheestä, jonka luo perheen dementoitunut isoäiti on muuttanut. Mummo voittaa loton pääpotin, mutta uhkaa olla lunastamatta voittoaan, ellei perheen elämäntyyli muutu terveellisemmäksi, aktiivisemmaksi – ja muutenkin mummon mielen mukaiseksi. Pian koko perhe tanssii - tai ainakin esittää tanssivansa – mummon pillin mukaan. Saako perhe rahoja, vai antaako mummo ne kuolleelle kissalleen, naapurin miehelle, vai sittenkin lapsenlapsen goottipoikaystävälle? Ja onko mummo dementoitunut ollenkaan? Mike Yeamanin terävän huumorin kärki osoittaa sukupolvien väliseen kuiluun, yhteiskunnallisen arvomaailman muutokseen, ja rahan mahtiin.

Keväällä romanttista draamaa ja Rautavaaran lauluja

   Helmikuussa 2014 ensi-iltansa saa Robert James Wallerin romaaniin perustuva Hiljaiset sillat. Clint Eastwoodin elokuvana tunnettu romanttinen draama kertoo neljästä päivästä, joiden aikana hiljaista elämää viettävä perheenäiti Francesca ja kiertävä valokuvaaja Robert kokevat rakkauden, joka muuttaa heidän koko loppuelämänsä. Lapsille tämä selviää vasta äidin kuoleman jälkeen, kun jäämistöstä löytyy heille osoitettu kirje ja avain salaisuuden paljastavaan kirstuun. Francescana nähdään Raisa Sorri, ja Robertin roolissa vierailee Oskari Perkki. Esityksen ohjaa Iiris Rannio ja lavastaa Samuli Halla.

   Kevätkauden 2014 toisessa ensi-iltaesityksessä on luvassa teatterillinen lauluilta, joka koostuu Tapio Rautavaaran lauluista ja Veikko Huovisen teksteistä. Reppu ja Reissumies -esitys syntyy kapellimestari Perttu Suomisen ja näyttelijä Heimo Korhosen toiveesta. Heidän lisäkseen esityksessä laulaa ja näyttelee Lauri Ketonen. Tämä raumalaiset jo hurmannut näyttelijä on saanut kiinnityksen Rauman kaupunginteatteriin kaudeksi 2013–2014. Lämminhenkisen musiikkiesityksen ohjaa Mona Lehtola.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »