Nro 2-2013
Luokittelu: Uusimaa ;  Nähtävyydet ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Raasepori, Mustion Linnan Kesäteatteri, Mustion Linna, kesäteatteri, Nelinpeli, Leena Meriläinen, Oskari Katajisto, Sixten Lundberg, Katja Küttner, Jarna Jalava-Keskinen, Jukka Puotila, Riitta Hakola, Jyrki Anttila, Sydänten Sävelet

Mustion Linnan Kesäteatterissa


Leena Meriläinen ja Oskari Katajisto tähdittävät Nelinpeli-farssia. Kuva: Culture House / Mustion Linnan Kesäteatteri

laulu soi janauru raikaa

Raaseporissa sijaitsevan Mustion Linnan keskeinen sijainti tekee siitä oivan vierailukohteen Etelä-Suomessa liikkuville: matkaa Helsingistä kertyy 75 km ja Turustakin vain 114 km. Keskellä Mustion Linnan kaunista puistoa tarjoaa kulttuurielämyksiä Mustion Linnan Kesäteatteri. Historiallisessa ympäristössä, Mustionjoen rannalla sijaitsevan kesäteatterin katettuun katsomoon mahtuu jopa 420 katsojaa.


Lomalle farssin tahtiin

  Juhannuksen jälkeen kesäteatteriareenalla nähdään Suomen kantaesityksenä Johnnie Mortimerin ja Brian Cooken käsikirjoittama Nelinpeli. Tämä tiukkoja tilanteita ja yllättäviä käänteitä sisältävä farssi on Aino Piirolan suomentama ja ohjaus on Jouko Keskisen käsialaa.

  Tarinan päähenkilöt, Paula (Lena Meriläinen) ja Markus (Oskari Katajisto), ovat jo saavuttaneet keski-iän ankean lakipisteen. Elämä ei ole ollut ruusuilla tanssimista ja turhat unelmat ovat karisseet matkan varrella. Kaikesta huolimatta Paulan sydämessä orastaa toivo viritellä kauan sitten kadonnut romantiikka uuteen kukoistukseen. Haaveensa toteuttamiseksi hän päättää varata itselleen ja puolisolleen etelänmatkan, josta on tarkoitus tulla uusinta heidän kuherruskuukaudestaan. Kaikki ei suju kuitenkaan suunnitelmien mukaan. Kuvion sotkee pahasti mukaan työntyvä sukulaispariskunta Heimo ja Petra, joita esittävät Sixten Lundberg ja Katja Küttner. Küttner on tullut tunnetuksi nimiroolistaan elokuvassa Prinsessa, josta hän myös sai Jussi-palkinnon. Muissa rooleissa nähdään Linda Wiklund ja Niina Koponen.

  Lena Meriläinen odottaa tämän kesän produktiota innolla.

  – Tiimimme on myös todella kiva, ja ympäristönä Mustion Linna on aivan hulppea, Meriläinen kehuu tyytyväisenä. Hän on aiemminkin, teatterissa näytellessään, ollut mukana farsseissa, mutta keskittynyt sittemmin televisiotyössä enemmän draamoihin ja komedioihin.

  – Vaikka farssi on tyylilajina hyvinkin yksinkertainen juoneltaan, se on juuri siksi myös haasteellinen, Meriläinen sanoo. Hän selvittää, että farssissa oikea rytmitys on kaiken a ja o.

  Nelinpeli-farssi kestää noin kaksi tuntia väliaikoineen, ja esitykset jatkuvat 19. heinäkuuta asti.

Jukka Puotila naurattaa yleisöä kesäkuussa

  Kesäkuun puolivälissä Mustion Linnan Kesäteatterissa nähtävä Jukka Puotila Show tarjoilee nauruhermoja kutkuttavia sketsejä päivänpolttavista aiheista. Mustion Linnan Kesäteatterin tuottaja ja teatterin johtaja Jarna Jalava-Keskinen kertoo, että Jukka Puotila Show on ollut heidän ohjelmistossaan jo kahtena vuonna, ja siitä on muodostunut yleisösuosikki.

  – Poliitikoista ja tutuista julkimohahmoista ammentava tykitys on aina tuoretta ja uudenlaista, ja se nostattaa yleisölle naurunkyyneleet silmiin, Jalava-Keskinen toteaa.

  – Jukka Puotilalla on lisäksi ilmiömäinen kyky eläytyä imitoimiensa hahmojen näköiseksi, hän naurahtaa.

  Esityksen suunnittelu ja toteutus ovat Taina Westin ja Jukka Puotilan yhteistyötä. Show’n kesto on noin tunti ja 45 minuuttia väliaikoineen, ja esitykset ovat 15. ja 16. kesäkuuta.

Sydänten Sävelet -konsertti kruunaa kesän

  Kesän lopulla, aivan kuin sokerina pohjalla, Mustiossa kuullaan kahden maailmantähden, sopraano Riikka Hakolan ja tenori Jyrki Anttilan Sydänten Sävelet -konsertti. Konsertissa rakastettujen operettisävelien siivin etenevä tarina johdattaa yleisön romanttiselle matkalle musiikin maailmaan. Esitykset ovat perjantaina 9. ja lauantaina 10. elokuuta ja konsertti kestää väliaikoineen noin kaksi tuntia.

  – Elokuun hämyisät illat ikivanhojen puiden katveessa luovat oman, taianomaisen tunnelmansa, mikä tekee konsertista kokonaisvaltaisen elämyksen, Jalava-Keskinen kuvailee.

  Riikka Hakola ja Jyrki Anttila ovat konsertoineet kahtena aiempanakin kesänä Mustion Linnan Kesäteatterissa, ja heidät tunnetaan muutenkin hyvin Mustion seudulla. Anttila on kotoisin naapurikunnasta, Lohjalta, ja Hakolalla ja hänen miehellään, jotka muutoin asustavat tällä hetkellä Berliinissä, on puolestaan vanha kotipaikka Karjaalla.

Historian havinaa aidossa kartanoympäristössä

  Jos aikataulu suinkin sallii, Mustion Linnassa kannattaa viivähtää hieman pidempään. Linnan ikivanhat rakennukset englantilaistyylisine puistoineen tarjoavat mahdollisuuden pieneen kulttuurilomaan. Kartanon alueella järjestetään yleisölle myös opastettuja kierroksia, joilla voi tutustua kartanon historiaan. Myynnissä on valmiita teatteripaketteja, jotka pitävät sisällään yöpymisen kartanohotellissa sekä illallisen uusgoottilaisessa Ravintola Linnankrouvissa. Ravintola on sijoitettu vuonna 1859 valmistuneeseen vaunuvajaan, ja siellä voi vieläkin aistia 150 vuotta sitten vallinneen ilmapiirin.

  – Ravintolan massiivinen takka, jyhkeät takorautaiset kattokruunut ja mahtavat kiviseinät luovat hienot puitteet illalliselle, Jalava-Keskinen sanoo kehuen samalla keittiön meheviä herkkuja. Hän muistuttaa myös, että jos aika ei riitä yöpymiseen, voi teatteripaketin ostaa vain illallismenun kanssa.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »