Nro 2-2013
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Riihivuori, Aploodi-Teatteri, musiikkiteatteri, kesäteatteri, ravintola Riihikello, risteily, Hotelli Vuorikelo


Teuvo - Leevi and the Leavings -musikaalissa nähdään mm. Anna-Maija Ojansivu, Kunto Ojansivu, Pauliina Salonen ja Aaro Vuotila

Aploodi-Teatteri tykittää koko kesän

Aploodi-Teatterin kesä on omistettu suomalaiselle musiikkiteatterille. Ohjelmistossa on peräti kolme suomalaista musiikkiteatteriesitystä.


  Aploodi-Teatteri toimii Muuramen Riihivuoren upeisiin maisemiin kesällä 2012 valmistuneessa tasokkaassa teatterissa, jossa asiakkaiden viihtyvyyteen ja tilojen käytännöllisyyteen on paneuduttu jo suunnitteluvaiheessa. Teatteri on kokonaan katettu ja sen nousevassa katsomossa on yli 600 numeroitua, selkänojallista istumapaikkaa. Kaikista istumapaikoista on esteetön näkyvyys näyttämölle. Nousevan takaseinän takaa avautuu upea näköala Päijänteelle.

  Oheispalvelut kuten parkkipaikat, ravintola, oleskelu- ja wc-tilat sijaitsevat teatterin pihapiirissä. Tunnelmallinen ja tasokas ravintola Riihikello palvelee teatteriyleisöä kesällä jo kaksi tuntia ennen näytännön alkua. Sisätiloissa on 150 asiakaspaikkaa ja katetulla terassilla 170 asiakaspaikkaa. Lisäksi teatterivieraiden käytössä on uusi 60-paikkainen kota.

Paul Anka ja kaikkivoipa rakkaus

  Aploodi-teatterin kausi alkaa toukokuussa Matti Kuikkaniemen käsikirjoittamalla näytelmällä Mistä rakkaus alkaa? Luvassa on rakkautta ja vauhdikasta menoa, minkä takaavat hauskat roolihenkilöt, yllättävät juonenkäänteet ja iki-ihanaa 1950–60-luvun musiikkia! Tarinassa kaksi tahoillaan hyljättyä ihmistä, toinen jätetty ja toinen hakattu, kohtaavat sattumalta toisensa. Yhdistäväksi tekijäksi nousee rakkaus, jonka avulla he pystyvät pelastamaan niin erikoisen ja omanlaisensa yhteisön kuin toisensakin. Tunnelmasta toiseen johdattava musiikki koostuu Paul Ankan loistavista ja svengaavista ikivihreistä, kuten Diana, My way, Put your head on my shoulder ja You are my destiny. Näytelmän ohjaa Mikko Kauranen, musiikista vastaa Matti Lindén ja kuorosta Panu Skyttä. Koreografian näytelmään on tehnyt Laura Suonperä.

Keskikesällä Leevi and the Leavingsin tahdissa

  Kesä-heinäkuussa lavan valtaa Veera Tyhtilän käsikirjoittama Teuvo - Leevi and the Leavings -musikaali, joka kertoo suomalaisesta perusteuvosta. Teuvon elämä lipuu ylä- ja alamäkineen Leevi and the Leavingsin -musiikin siivittämänä. Musikaalissa vilahtavat monet Gösta Sundqvistin suosikkikappaleista kuten Teuvo, maanteiden kuningas, Unelmia ja toimistohommia, Itkisitkö onnesta, Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Jurvanen, Vasara ja nauloja sekä Raparperitaivas. Musiikista vastaa teatterin oma orkesteri, kapellimestari Matti Ekman (digihaitari), Markku Rosti (kitara), Petri Mutikainen (basso), Mikko Rekonen (rummut). Näytelmän ohjaa Erkki Teittinen, ja rooleissa nähdään muun muassa Pauliina Salonen, Aaro Vuotila, Kunto Ojansivu, Neija Välilä, Anna-Maija Ojansivu, Sipriina Kauranen, Kimmo Riikonen ja Tuomas Koskela. Lavastus on Kalle Nurmisen ja puvustus Iiris Halmilan. Musikaalin tuottaa Jussi Rekonen.

Baddingin kanssa raitilla elokuussa


  Elokuussa Riihivuoressa ollaan ”Raitilla”, kun teatterin lavalla kaikuvat rakastetun laulajan Rauli Badding Somerjoen ikimuistoiset sävelet. Muusikon mahtavan laaja tuotanto pitää sisällään tangoa, humppaa, iskelmää ja tietenkin rock´n rollia. Legendaarinen laulaja ehti lyhyen mutta myrskyisän elämänsä aikana rakentaa huikean uran, vaipua unohdukseen ja palata vielä toistamiseen huipulle. Tätä tuovat ilmi nuoret, energiset ja lahjakkaat näyttelijät elävän bändin säestyksellä. Uuden kotimaisen musiikkinäytelmän, Raitilla – Rauli Badding, ovat käsikirjoittaneet Satu Säävälä ja Väinö Weckström.

Risteillen teatteriin

  Kaikkiin kolmeen kesäteatteriesitykseen on yhdistettävissä kesäinen höyrylaivaristeily Jyväskylän satamasta Päijänteelle s/s Suomi -laivalla. Mikä olisikaan mukavampaa kuin nauttia runsaan kesäisen noutopöydän antimista Pohjois-Päijänteen saariston maisemia ihaillen, ja siirtyä sitten seuraamaan mukavaa kesäteatteriesitystä! Risteilylle voi lähteä myös illalla, teatterin päivänäytöksen jälkeen.

Huippuvierailuja

  Musiikkiteatteri kesää täydentävät toukokuun huippuvierailut. Toukokuun 3. päivä nähdään Gogolin Mielipuolen päiväkirja Martti Suosalon esittämänä. Tarina kertoo tunnollisesta pikkuvirkamiehestä, jonka työhön kuuluu mm. lyijykynien teroittelua. Yksi rutiininomainen työ-matka muuttaa virkamiehen elämän, kun hän alkaa ymmärtää koirien puhetta. Hurjien käänteiden jälkeen virkamies ymmärtää todellisen luonteensa: Hän on Espanjan kuningas – ei tarvitse enää nöyristellä, vaan ottaa ja vaatia! Tarina luo kirkkaan kuvan siitä, miten ihmismieli alkaa järkkyä ja todellisuudentaju kaikkoaa.

  Toinen huippuvierailu on Seela Sellan esittämä ”Ottaa sydämestä” – tarinoita terveydenhuollosta, joka nähdään Riihivuoren kesäteatterissa 13.–14. toukokuuta. 2000-luvun kabareeksikin luonnehdittu esitys sisältää lyhyitä monologeja, jotka käsittelevät terveydenhuollon nykyisiä ongelmia sekä ihmisten suhdetta terveyteen ja sen hoitamiseen. Esitys käsittää sekä tosipohjaisia että täysin fiktiivisiä tarinoita sisältäen niin komiikkaa kuin tragiikkaa. Mukana on myös lauluja, joista kuusi on tätä tarkoitusta varten kirjoitettuja ja Kaj Chydeniuksen säveltämiä.

Jää yöksi!

  Riihivuoren jylhissä maisemissa voi viipyä myös pidempään, sillä keväällä 2012 sinne valmistui Hotelli Vuorikelo. Laskettelukeskuksen, Aploodi-teatterin ja ravintolan läheisyydessä sijaitsevassa upeassa kelohonkarakennuksessa on yhteensä kuusi modernin tunnelmallista 2-4 hengen huonetta. Myös caravan-alue palvelee matkailijoita ympäri vuoden aivan Aploodi-teatterin ja laskettelurinteiden välittömässä läheisyydessä. Alueella on 60 sähköistettyä paikkaa ja vaunupaikan vuokraan sisältyy muun muassa upouusien huoltotilojen- ja saunan käyttömahdollisuus.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »