Nro 2-2013
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Jyväskylä, Laajavuori, Laajavuoren Kesäteatteri, kesäteatteri, Keisarin uudet vaatteet, Anu Raipia, Tony Sikström, Harri Penttilä, Levottomat jalat, Panu Raipia, Teatteri Bravo, Tommi Tauruja, Saija-Reetta Kotirinta, Jukka Puotila


Tommi Taurulalla on kesällä levottomat jalat. Kuva: Laajavuoren Kesäteatteri

Laajavuoressa
teatteria kaikille

Laajavuoren Kesäteatteri Jyväskylässä haluaa profiloitua koko perheen teatteriksi. Ohjelmistossa on tulevanakin kesänä ohjelmaa sekä aikuisille että lapsille.


Rumat vaatteilla koreilee

  Tulevan kesän koko perheen ohjelmistoa edustaa rakastetun satusedän H.C. Andersenin satuun perustuva ja Anu Raipian musiikkinäytelmäksi dramatisoima satu Keisarin uudet vaatteet.

  Anu Raipa kertoo, että Laajavuoren lavalla nähtävä näytelmä on uskollinen Andersenin sadun perimmäiselle idealle, mutta että muuten näytelmä on aivan uusi. Modernisoitua satua kirjoittaessaan Raipia sanoo yllättyneensä siitä, miten ajankohtainen teksti edelleen on.

  – Näytelmä on tuotu nykypäivään. Siinä on valtakunta, joka on tiukasti taloudellisissa vaikeuksissa, mutta keisari on huono johtaja eikä suostu näkemään maansa tilaa. Satua lukiessani havahduin itsekin siihen, että tämähän tapahtuu parasta aikaa! Ei tämä olekaan satua, Raipia sanoo.

  Satua hieman muokkaamalla vanhasta lasten sadusta on saatu myös aikuisia kiinnostava näytelmä.

  – Olen sitä mieltä, että koko perheen näytelmien pitää viihdyttää sekä aikuista että lasta ja todellakin olla koko perheen katsottavissa. Aikuiset kuitenkin tekevät ostopäätökset ja tuovat lapset teatteriin, Anu Raipia toteaa.

  Hän lupaa, että Laajavuoren Keisarin uudet vaatteet on ”iso”, jopa Brodway-tyyppinen musikaali, jossa on paljon laulua ja tanssia. Tony Sikström on säveltänyt näytelmään uusia lauluja, jotka Anu Raipia on sanoittanut. Pääosassa turhamaisena keisarina nähdään Harri Penttilä, ministereinä Anni-Ilona Hiltunen ja Jukka Saarinen, huijareina Merituulia Pöysti ja Sini Salo sekä kamarineitona Ronja Alatalo.

Levottomia jalkoja – ja juttuja…

  Suomessa viime vuosina suosituksi noussut Suomi-rockmusikaalien genre näkyy myös Laajavuoren tulevan kesän ohjelmistossa, kun kasarimusikaali Levottomat jalat räjäyttää liveorkesterin voimin Laajavuoren kesään Suomi-rokkia ja iskelmää sekä autenttista kasaritunnelmaa.

  Levottomien jalkojen keskiössä on jyväskyläläisen nuorenparin tarina, jota maustetaan 1980-luvun Jyväskylässä nuoruutensa viettäneiden muistelmilla. Mukana on faktaa ja fiktiota, urbaania legendaa ja kytköksiä todellisuuteen. Käsikirjoituksen on todellisten ihmisten tarinoiden pohjalta kirjoittanut Panu Raipia, ja sen tuottaa Teatteri Bravo.

  Luvassa on lavan täydeltä kasarinostalgiaa tupeerattuine hiuksineen, olkatoppauksineen ja nuoruuden vimmalla tykitettäviä, kaikille tuttuja biisejä elävän orkesterin säestämänä.

  Levottomien jalkojen rooleissa nähdään mm. Salkkari-tähdet Tommi Taurula ja Saija-Reetta Kotirinta.

  Elokuussa Laajavuoren lavalle nousee yksi suomalaisen imitaation ja komiikan kärkinimi Jukka Puotila, joka tuo vuosi toisensa jälkeen suositun show’nsa Laajavuoren lavalle. Jukka Puotilan myötä lavalla nähdään kymmeniä erilaisia henkilöhahmoja – niitä perinteisiä, mutta myös monia tämän hetken kuumia nimiä pintajulkkiksista poliitikkoihin. Takuuvarma naurattaja!Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »