Nro 1-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Lapua, Simpsiö, Simpsiönkullas, Liisa Tiitu, huoneistohotelli, ravintola, tilausravintolaSimpsiönkullas täytti vuosikausien aukon

Vastavalmistunut huoneistohotelli-ravintola Simpsiön Kullas Lapuan Simpsiönvuoren laella on pitkän ja hartaan suunnittelun tulos. Gasthaus Tiituakin pyörittävä Liisa Tiitu on hotellin toimitusjohtaja, mutta mukana on myös useita muita yksityishenkilöitä ja yrityksiä.


  – Lapualta on jo pitkään puuttunut tämäntyyppistä palvelua tarjoava matkailuyritys. Tällaiselle on todella ollut kysyntää, Liisa Tiitu sanoo.

  Aivan Simpsiön laskettelukeskuksen kupeessa sijaitseva Simpsiön Kullas avattiin virallisesti joulukuun alussa, ja Liisa Tiitu kertoo, että siitä asti on töitä riittänyt.

  – Avasimme sopivasti pikkujoulukauteen, ja niissä riittikin töitä aina jouluun asti.

  Näin lyhyen toimintajakson perusteella on vaikea arvioida toiminnan aktiivisuutta jatkossa, mutta Liisa Tiitu kertoo, että sekä hänellä että muilla hankkeessa mukana olevilla on luja luottamus yritykseen.

  – Kyselyjä on tullut tasaiseen tahtiin, ja joitakin varauksia jo on, mutta aika sen sitten näyttää, miten tämä lähtee menemään, Liisa Tiitu sanoo.

Laadukasta asumista

  Simpsiön Kullaksessa on 18 modernia saunallista huoneistoa, kuusi 45 neliön kaksiota ja 12 25-neliöistä yksiötä, yhteensä 50 vuodepaikkaa. Nelikerroksisen huoneistohotellin ylimmän kerroksen kaksio toimii myös morsiussviittinä. Kaikissa huoneistoissa on yhdistetty olo- ja makuuhuone, kylpyhuone, sauna ja minikeittiö. Kaksioissa on lisäksi erillinen makuuhuone ja alkovi. Huoneistojen parvekkeilta avautuu vaikuttava näkymä yli jylhän lapualaisen metsämaiseman. Luonnollisuus ja luontoystävällisyys ovat monella tavoin läsnä Simpsiön Kullaksessa, sillä huoneistohotelli mm. lämpenee maalämmöllä.

Hyvä ruoka kruunaa juhlan

  Simpsiön Kullaksen tilausravintola tarjoaa viihtyisät, valoisat ja toimivat tilat myös juhlille ja kokouksille. Ravintolassa tarjoillaan laadukasta suomalaista ruokaa, joka valmistetaan aina mahdollisuuksien mukaan lähiseudun tuoreista sesongin raaka-aineista. Yritystilaisuuksiin Simpsiön Kullas tarjoaa kokous-, lounas-, ja päivällispaketteja vaativimmillekin asiakkaille. Tarvittaessa järjestetään myös oheisohjelmaa.

  Toistaiseksi ravintola toimii tilauspohjalta, mutta Liisa Tiitu kertoo, että ainakin kevään sesonkiviikoilla ravintolaa pidetään todennäköisesti auki myös muuten.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »