Nro 5-2012
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Forssa, Vesihelmi, viihdeuimala, Totti Munck, ryhmäpaketit, kauneudenhoitopalvelutForssassa vesi helmeilee aivan kaupungin keskustassa

Keskellä Forssan kaupunkia sijaitseva viihdeuimala Vesihelmi toimii sekä kaupunkilaisten että ryhmämatkailijoiden virkistäytymiskeitaana.


  Vesihelmi viettää ensi vuonna 20-vuotisjuhliaan, mutta valoisia ja siistejä tiloja kierrellessään ei uskoisi, että ne on rakennettu jo 1990-luvun alkupuolella. Korkeat ja avarat tilat, siisti allasosasto ja aidot viherkasvit saavat Vesihelmen tuntumaan uudelta, nykyaikaiselta ja viihtyisältä.

  Vesihelmi tituleeraa itseään ”viihdeuimalaksi”, joka palvelupäällikkö Totti Munckin mukaan tarkoittaa sitä, että kyseessä ei ole perinteinen uimahalli eikä kylpylä vaan niiden välimuoto, joka yhdistää elementtejä molemmista. Vesihelmen palvelutarjontaan kuuluvat perinteisten uimahallipalveluiden lisäksi kylpyläelementit kuten terapia- ja porealtaat, lasten liukumäki ja kauneudenhoitopalvelut.

  – Meidän valttimme on monipuolisuus. Tarjoamme palveluita niin kuntouimareille kuin kylpylänautiskelijoille, Totti Munck sanoo.

Pieni pärjää palvelulla

  Kylpylöitä on viimeisen kymmenen vuoden aikana noussut Suomeen useita, ja ala on nykyisin hyvin kilpailtu. Totti Munck kertoo, että pieni toimija pärjää kilpailussa satsaamalla perusasioihin.

  – Hyvä palvelu sekä tilojen kunto ja siisteys ovat avainasemassa, Munck uskoo.

  – Meillä allasvedet ovat todella puhtaita, mikä mahdollistaa kloorimäärän pitämisen lain vaatimissa minimiarvoissa. Klooriherkkyydestä kärsivätkin pääsevät meillä uimaan turvallisesti.

  Kloorin vähyyden huomaa jo Vesihelmeen sisään astuttaessa, sillä uimahalleista tuttu pistävä haju ei tulvi vastaan. Vesien puhtaudesta huolehditaan Vesihelmessä aktiivihiilisuodatuksella ja otsonoinnilla. Lämpimissä altaissa vesi vaihtuu noin kymmenen kertaa tunnissa ja isossakin altaassa kahdeksan kertaa päivässä.

Ketjussa on voimaa, muttei ketteryyttä

  Hyvän palvelun osuutta menestyksessä ei koskaan voi sivuuttaa. Vesihelmen palvelutarjontaa täydentää uimalan alakerrassa sijaitsevat korkeatasoiset kuntosalit sekä Vesihelmen tiloissa toimivat hieroja ja kampaamo- ja kauneudenhoitopalveluita tarjoava spa.

  – Kuntosaliamme on laajennettu kaksi kertaa. Saleja on tällä hetkellä kaksi, ja kolmas sali on tulossa, sillä salikäyttöä on todella paljon. Meillä käyvät tavallisten kuntoilijoiden lisäksi myös paikalliset huippu-urheilijat, Munck kertoo.

  – Plussana kuntoilijat pitävät sitä, että salilipun hintaan kuuluvat aina myös allas- ja saunapalvelut.

  Pienehkö toimija pystyy kilpailemaan myös ketteryydellään. Ryhmille ja yrityksille Vesihelmi tarjoaa erilaisia päiväpaketteja, joita rakennetaan yhteistyössä alueen muiden yrittäjien kanssa. Toteutettu on esimerkiksi karting- ja lasten maailma -paketteja. Totti Munck kertoo, että usein ryhmät haluavat yhdistää uintipäivään esimerkiksi ruokailun, joka Vesihelmessä toteutetaan omassa keittiössä asiakkaan toiveita kuunnellen. Vakiolistaa ei ole vaan asiakas saa tilaisuuteensa juuri sellaiset ruuat kuin haluaa. Yritykset ja yhdistykset voivat vuokrata noin 15 henkilön tilaussaunan tai vaikkapa koko uimalan erilaisiin yksityistilaisuuksiinsa.

  Kaksikymmentä vuotta ei juurikaan ole kuluttanut Vesihelmeä eikä suuriin remontteihin ole toistaiseksi tarvetta. Altaat tyhjennetään joka vuosi kolmeksi viikoksi, minä aikana vaihdetaan särkyneitä laattoja ja tehdään muuta pientä korjailua. Mutta kun isomman remontin aika väistämättä joskus tulee, Totti Munck tietää, mitä haluaa.

  – Toinen lämmin allas ja ulkoallas olisi kiva saada. Piirustukset ja suunnitelmat ovat jo valmiina, Muck hymyilee.Tekstin kirjoittiMatleena IkonenNäistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »