Nro 4-2012
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ;  Syksy ; 
Avainsanat: Lahden kaupunginteatteri, HAIR, Hector, Heikki Harma, Salainen Puutarha, Näillä palkoilla ei makseta

Lahdessa matkataan tänä syksynä 1960-luvulle legendaarisen HAIR-musikaalin tahdissa.


HAIR tulee taas! Kuva: Lahden kaupunginteatteri, Tarmo Valmela

Rock, rauha ja rakkaus valtaavat lavan Lahdessa

Lahden kaupunginteatterissa tehdään tänä syksynä nostalgiatrippi 1960-luvulle. Tämän syksyn musikaali on nimittäin unohtumaton musiikin, rauhan ja rakkauden ylistys HAIR.


  Väkivallattoman maailman, tasa-arvon toteutumisen ja ekologisen tulevaisuuden nimeen uskova HAIR on ajankohtainen vielä tänäänkin maailmassa, jossa aito elämänilo tuntuu usein jäävän suorittamisen, menestyksen ja kulutushysterian jalkoihin.

  Pitkien tukkien, leveiden lahkeiden ja itämaisen eksotiikan lisäksi Lahden kaupunginteatterin lavalla nähdään myös suomenkielisen rockin pioneeri Heikki 'Hector' Harma, jolle ohjaaja Maarit Pyökäri on kehitellyt roolin Vietnamin sodan veteraanina. Hector ja aito hippimeininki – mitä muita syitä enää tarvitsee? Lahden HAIR on tämän syksyn must!

Salainen puutarha avautuu lapsille ja lapsenmielisille

  Syksyn toinen ensi-ilta Lahdessa on koko perheen näytelmä Salainen puutarha. Se on kertomus Mary Lennoxista, yksinäisestä tytöstä, joka oli elänyt koko ikänsä Intiassa ja joka vanhempiensa kuoltua maanjäristyksessä lähetetään Englantiin setänsä luo synkkään kartanoon.

  Maryn on vaikea sopeutua Englantiin, mutta vähitellen hän saa uusia ystäviä itselleen ja löytää tien salaiseen puutarhaan, jonne häntä on kielletty ehdottomasti menemästä. Puutarhassa Marylle ja hänen kumppaneilleen avautuu uusi, ihmeellinen maailma, jonka kiehtovuus taatusti yltää aina katsomoon asti. Esitystä suositellaan kaikenikäisille koululaisista isovanhempiin.

Eikä mulla ole rahaa…

  Näillä palkoilla ei makseta on Dario Fon kirjoittama räväkkä komedia, joka puhuu suureen ääneen pienen ihmisen puolesta. Kun maidon, leivän ja makkaran hinta nousee, matkalippujen hinnat kohoavat ja sähkön hinta karkaa käsistä eikä kukaan tee millekään mitään, muutama tomera naisihminen saa tarpeekseen ja päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä. He marssivat läheiseen supermarkettiin ja salakuljettavat ruokaa maksamatta ulos niin paljon kuin jaksavat kantaa. Näistä lähtökohdista syntyy hulvaton, vauhtia, väärinkäsityksiä ja sattumia täynnä oleva keitos, jonka ensi-ilta nähdään Lahden kaupunginteatterin Juhani-näyttämöllä 17.10.2012.

  Lahden kaupunginteatteri on yksi Suomen suurimmista ammattiteattereista, joka kerää katsojia koko eteläisen Suomen alueelta. Lahdessa on kolme näyttämöä, joilla esitetään niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin uutuuksia ja klassikoita, musikaaleja sekä erilaisia teoksia lapsille ja nuorille.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »